reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Ami juz nie starcza pół słoiczka:szok:na obiadek zjadła pół dyni z ziemniakiem i tak patrzyła że podałam puree z indykiem kolejne pół słoiczka i zjadła ze smakiem:tak:"kaszke na dobranoc"też wcina cały słoiczek:-)gdyby jeszcze chciała z butelki:no: bo smoczka już sobie darujemy

reklama
:-) Slicznie ami wcina ...my juz niedlugo zczniemy ponownie proby , a co do smoczka to ja tez mysle , ze juz nie ma sensu jej uczyc przynajmniej nie bedziecie miec problemu z odstawieniem i my tez nie bo tak samo smoczek i butelka bleeeee

dziewczyny mam do was pytanko- czy rozrzedzacie czymś zupki:confused::confused: bo zauważylam,ze np. ta jarzynowa z bobovity jest bardzo gęsta i sobie myślę,że może dlatego moje dziecko nie chce jej jeść....

My z Marcelkiem jesteśmy właśnie przed próbą podania zupki marchewkowej z warzywami Gerbera hmmm, zobaczymy. Niestety sok jabłkowy nie zdał egzaminu:no:, chyba jest za kwaśny?! Za to marchewka baaardzo mu smakuje!!:tak:

Sandara, jak masz zaufanie do tej lekarki, to podaj. Jak nie, to zapytaj innego lekarza. Zona mojego kuzyna jest teraz w ciazy. Na wizycie lekarz przepisal jej jakis lek. W domu przanalizowala jego sklad (jest chemikiem) i dopatrzyla sie skladnika, ktorego kategorycznie nie wolno podawac ciezarnym. Zadzwonila do tego lekarza, a on do niej: "Ale pani drobiazgowa! Jedna literke pomylilem." :szok: :wściekła/y: Wiecej do niego ne poszla...

Dominique! Gratulacje dla Pszczoly! Piotrus krzywi sie teraz na wszystko, co mu daje...

Ollesia, nie strasz mnie :szok:
Dalam jej wczoraj 2 razy po 1/2 lyzeczki i dzisiaj rano pol i plamek na nogach juz prawie nie ma...Jak znikna zupelnie to odstawie, bo nie powiedziala mi lekarka jak dlugo mam jej to podawac.

Dominique, widze, ze Pszczolka zaczyna miec upodobania jak Sarka -zupka Bobovita, soczek Bobofrut :-)

A ja jestem ciekawa jak Sarze bedzie smakowac dzisiejszy obiadek - warzywa z jagniecina i kasza :-) Niestety nie bede miala tej przyjemnosci, zeby to widziec, bo jestem w pracy.

reklama
dzis wykorzystalam nowy sprzet dp rozdrobnienia zupki....i tak wszytski slicznie bryznelo po calej kuchni ,ze az milo:baffled:

maluch wcina zupki gotowane przez niedorobiona mame kucharke :baffled: pol kartofelka i 3 kostki marchwii.. na deser dostaje kliek ryzowy z jablkami, tez wlasnej roboty:-) z sokow pijemy wode;-) nie wiedzialam tylko,ze kupy po takiem jedzonku so takie smierdziuszneeee:baffled:

Do góry