reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

A ja wlasnie dalam mojemu ukochanemu dziecko jablko z banankiem. Srednio sie do tego odniosla - normalnie zjada jedno duze jablko na raz bo uwielbia, a z banankiem jej zrobilm 1/3 banana plus duze jablko i zjadla ledwo 1/3, moze nawet 1/4, teraz odczekam kilka dni i zobaczymy co bedzie...

reklama
Hehe a moja Hanka własnie wcieła cały słoiczek jabłka z bananem chyba jej smakuje;-)za godzinke lub 2 dam jej zupke jarzynową...

My obiadek jemy 14-15, wiec jeszxcze troszke :D Dobrze, ze w lodowce stoi cala miseczka obiadku dla mojego dziecka, wczoraj robilam :-)

No własnie ja wiem,ze to jest indywidualna sprawa kazdego dziecka ale jak dajecie deser czyli owocki to po jakim czasie dajecie nastepny posiłek??dodam ,ze ja po deserze juz mleka nie daje..

Ja daje cyca jesli mala chce, ale zazwyczaj daje jej deserki pomiedzy posilkami, a wychodze z zalozenia, ze po owocach to raczej jej sie nie bedzie chcialo pic. Natomiast po obiadku zawsze chce jeszcze pocycolic, ale nie je duzo, takze mysle, ze po prostu pije i to wszystko. Poki co to sie zastanawiam, czy wprowadzic jej jakas herbatke, lub soczek. Jak myslicie??

Ja dopiero zaczelam podawac i zupke, i deserek. Wczoraj Piotrus zjadl pol sliczka zupki marchewkowej z ryzem ok. 12, a deserek (pol sloiczka jabluszka) dopiero na podwieczorek (ok.17.30).

Ewa, gratuluje (i troszke zazdroszcze :-p ) wypspania sie!

Sara wciela dzisiaj caly duzy sloiczek jarzynowej z krolikiem - 150 ml - przy ostatniej lyzce padla jak zabita :-) To bylo przed 15:00. Za chwile dam jej sloiczek jablka z dynia, a wieczorem po kapieli tj. kolo 19:30 na pewno wypije 250 ml mleczka.
Ale kaszki dalej sa "be", wiec narazie zaprzestaje - dosc sie najada.

ja podaję herbatkę chwilę po zupce, gęsta że łyżka stoi, i czasem całą Alka wypije, czasem trochę albo wcale, zależy od dnia..:-D oprócz tego jeszcze tak ok. 60ml soczku wypija
a z mlekiem to tak: 6 cyc (no to nie wiem ile), ok. 8 dostaje ok,. 150ml mleka potem kaszka na mleku (czasem prawie 300ml wypije), zupka, cyc (znowu nie wiem ile), deserek, cyc po kąpieli i ostatni posiłek 250ml bebilonu ok. 23, i w nocy się nie budzi do jedzenia:-D
karoo banan jest bardziej syty od jabłka, może dlatego Jagódka nie chciała więcej:-D

my jeszcze na dobre zupek nie wprowadziliśmy- raz zjadła cały słoiczek ziemniaczka z dynią (ze smakiem). w chwili obecnej ciesze się, że zasmakował jej kleik i bez problemu po kąpieli zjada ok 150-170 ml:szok::szok: efekt jest taki,ze zasypia zdecydowanie wcześniej (ok 21, a nie jak wcześniej ok 24) i przesypia niemalże całe noce- no dzis się na cyca obudziła ok 2... ale co to jest jedna pobudka;-);-)

reklama
Do góry