reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

A ja po dzisiejszym dniu wiem, ze moje dziecie nie znosi marchewki z jablkiem. Kiedys juz probowalam jej dac utarte - nie chciala, a dzisiaj w sokowirowce zrobilam soczek - pyszny, slodziutki wyszedl, a ona nie chce pic... Takie mam dobre marchewki od tesciowej z dzialki, a ta sie wypina ;-) Najlepsze jest to , ze deserki tez jej w sumie troche na sile wciskam, bo nie chce jesc za specjalnie, ale za to obiadki (pod warunkiem, ze nie sam ziemniak z marchwia bo nie lubi) wcina tak, ze sama na lyzeczke sie nadziewa. A juz z buraczkiem to przeszla sama siebie i wczoraj i dzisiaj, po prostu nie mogla sie tym najesc... Zdjecia sa w watku zdjeciowym :-D Maz sytwierdzil, ze sie nie przyznalam, a dalam jej surowa miecho ;-)

reklama
Najlepsze jest to , ze deserki tez jej w sumie troche na sile wciskam, bo nie chce jesc za specjalnie, ale za to obiadki (pod warunkiem, ze nie sam ziemniak z marchwia bo nie lubi) wcina tak, ze sama na lyzeczke sie nadziewa. ;-)

karoo-kp u mnie jest to samo, zupki w kazdej ilosci, a owoce niechetnie, troche mnie to martwi, bo maluch tez powinien jesc owoce, dzisiaj sprobujemy banana, moze jej bardziej posmakuje, do jablka za zadne skarby jej nie przemyce:-(

Hmm a my wlasnie dzisiaj posmakowalysmy jabluszka z bananem :-D To bylo trzecie podejscie i w koncu pierwsze udane, jestem zadowolona z mojego dziecka - zjadla cala miseczke ktora jej przygotowalam, no, moze bez dwoch malutkich lyzeczek... A teraz jej gotuje zupke szpinakowa z kawalatkiem piersi z kurczaka - zobaczymy jak jej z mieskiem bedzie smakowac...

witam wszystkich....troszke zazdroszcze , ze wasze dzieci tak slicznie jedza ...u nas narazie przerwa z podawaniem czegokolwiek, ale mam prosbe ....nie pamietam kto , ale ktos mial ksiazke kucharska dla niemowlat , jesli to mozliwe bardzo prosze o przeslanie .....dziekuje serdecznie

silunia...nie martw sie,ja tez od niedawna daje malej jedzonko...miala zielone kupki i rzadkie...okazalo sie ze po jablku:-(
kaszki je...smakuja jej...nestle z bananami, dostala ziemniaka z dynia i tez sie zachwycona

teraz odczekam i dalej bede podawac nowosci

my na razie zatrzymalismy sie na etapie jablka;-) , ladnie wcina, nie pluje i na razie nic nie jest ufajdalone:-) jutro zabieram sie za gotowanie ziemniaczka i marchewki

reklama
Karoo bede dziwieczna za przeslanie ....nie kupujemy wiecej sloiczkow bo to tylko strata kaski w naszym przypadku skoro nasza mala to niejadek...wole ugotowac mala porcyjke , a nie martwic sie , ze zaraz bede musiala wyrzucic sloiczek bo za dlugo stoi otwarty i nieskonsumowany
silunia@poczta.fm

Do góry