reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Co do bananow to dalam Sarze kiedys "pomamlac" i widac, ze jej smakowalo - i nic jej nie wyskoczylo na cialku, wiec chyba uczulenia akurat na to nie ma.

reklama
Sandra, Ty to jeszcze rozsadnie, moje dziecie wczoraj dziamgalo sobie czekolade i normalnie rzucala sie na nia... A jak jej w koncu wyjelam z pyszczka i zjadlam to zaczelam sie denerwowac, no jak to mama - zabralas mi takie dobre cos?? ;-)

moje dziecko też raz zasmakowało czekoladk9- o rany z jakim wyrzutem na mnie patrzyła jak nie chciałam dac jej wiecej..:-p:-p:-p

Piotruś uwielbia jarzynki z króliczkiem i jarzynki z kurczaczkiem - pożera już cały słoiczek 130 g :tak:
do tego soczek jabłkowy przecierowy z Bobo Fruta w każdych ilościach mógłby pić :tak:
nie ma juz problemu z butelką, ale tylko wtedy gdy jest w niej soczek albo moje mleko, inne rzeczy na razie nie wchodzą
cóż... Bebilon Pepti za każdym razem ląduje w zlewie... w tym tygodniu za pozwoleniem doktórki przeprowadzimy prowokację na NAN HA - albo wyskoczy mu wysypka albo nie. jak wyskoczy to sprawa jasna... a jak nie, to może nie do końca ma tę skazę - zobaczymy

ewka uwielbia z bobowity zupke marchwiową z ryzem i jarzynową z kalafiorem. dzisiaj zjadła 1 i 1/2 słoiczka,az jej sie uszy trzęsły. a z soczków to też z bobovity herbatka z meliską i coś tam jeszcze jest ale teraz nie pamietam,ale jest naprawde smaczna
po kaszce z jabłkami ostatnio narzekała na brzuszek chyba z półtorej godziny .wiecej jej nie dam.na razie zostajemy przy kleiku i to też w małych ilościach.

Moja generalnie je wszystko, jeśli chodzi o zupki i deserki. Trochę łaskawiej podchodzi też do soczków i herbatek. Wychodzi na to że jest wszystkożerna jak tatuś:-) Tylko kaszka be

Silunia jak Zuzu nie chce owoców to spróbuj z warzywkami czyli marcheweczka, później marchewka z jabłkiem. Ja tak rozszerzałam dietę Kinguli- tydzień przed skończeniem przez nią 6 miesiecy - i było ok (bo samego jablka na początku też nie chciała - a teraz wsuwa)

Pszczola caly czas na cycu. Od czasu do czasu zje marchewke Hippa (zalezy od humoru od 3 lyzeczek do 2/3 sloiczka) - niczego innego nie przelknie:no:, codziennie wieczorem zjada butle kleiku ryzowego na moim mleku, pije wode i herbatki. Z przerazeniem mysle, co to bedzie, jak juz pelna para pojdzie u niej rozszerzanie diety:baffled::baffled: Bedzie, jak to silunia napisala "placz i zgrzytanie dziaslami":baffled:;-)

reklama
Karoo i Ewa, nie jestescie jedyne z ta czekolada :-) Sarze dalam raz do polizania Toffifee - ale jej smakowalo :-) A wczoraj moje dziecko zjadlo 3/4 duzego sloiczka zupy jarzynowej z indykiem, po poludniu caly sloiczek marchweki - jadlaby wiecej, ale to juz bylaby chyba przesada. No i przez to jedzenie lyzeczka w ciagu dnia nie za bardzo chce pic mleko z butli :-/ Cos sie jej poprzestawialo. Za to wieczorem wypija 250 ml i zaczela mi sie budzic 2 razy w nocy i pije po 180 ml. .................................... Dominique, Silunia, predzej czy pozniej male zalapia, ze istnieje jeszcze cos innego niz mleczucho :-) PS. A Ty Dominique kochanie na bezsennosc cierpisz? ;-) (godz. 3:13)

Do góry