reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

reklama
Bezpieczne - w sensie składnikowym ;-) Tylko radzę kupić oryginalne Flipsy, bo inne mają sól w składzie. Ja nie mam przekonania do podawania soli takim maluszkom.

na razie testujemy flipsy i smakują, a na te biszkopty to i tak musimy poczekać:-D
liczę na to, że jak do tej pory alergii pokarmowej nie ma to już się nie pokaże:-D "nadzieja matką głupich":laugh2:

No u mnie problrm z soczkami też jest, w ogóle mała nie chce pić ani herbatki ani soku, ale jest też dalej na cycu, więc mam nadzieję że jej to wystarcza.
Co do marchewki - jeśli zjada prawie cały słoiczek zupki jarzynowej, gdzie jest marchewka, to czy podanie jeszcze na deser jabłka z marchewką to nie za dużo:confused:
No i jak dużo słoiczków powinien maluch zjadać - jeden to zupka drugi to deserek, czy to wystarcza czy jeszcze coś:confused:
Zupki Kinga je bardzo ładnie i nie wybrzydza jeśli chodzi o firmę czy składniki, a kaszka na mleku modyfikowanym nie bardzo jej pasuje,woli moje mleko, mam nadzieję, że niedługo polubi, bo tam dużo witaminek jest

Zupke albo danie warzywne np dynie z ziemniakami mozna potraktowac jako jeden posiłek i wtedy nic nie trzeba dawac tak czytałam a owoce czyli deserki jako typowe deserki ..po tym mozna dac troszke mleka a jak nie to w krotkim odstępie czasu bo dziecko szybko po tym jest głodne pozdrawiam

K@si@, ale przecież możesz podać małej zupkę jarzynową a na deser jabłka np z dynią (Bobo Vita), mój synek uwielbia ten deserek!
Wtedy masz pewność że nie przedawkujesz marchwi (wit. A).

reklama
Zupke albo danie warzywne np dynie z ziemniakami mozna potraktowac jako jeden posiłek i wtedy nic nie trzeba dawac tak czytałam a owoce czyli deserki jako typowe deserki ..po tym mozna dac troszke mleka a jak nie to w krotkim odstępie czasu bo dziecko szybko po tym jest głodne pozdrawiam
Chodziło mi o to czy takie dwa słoiczki na dzień to wystarczająco czy powinno sie podać jakiś trzeci, np. warzywka. Bo ja i po zupce i po deserku podaję jeszcze pierś.
Czyli pytanie ile "słoiczków" dziennie zjadają wasze dzieciaczki:confused:

Do góry