reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

reklama
ale to był ten strasznie słodki z hippa ze słodkich jabłek :szok: , jestem w kropce, bo Igorowi na początku smakowały soczki...:confused: :eek:

Wlasnie Sara ostatnio cos tez nie za bardzo chce pic soki...A na poczatku potrafila wypic 100ml, ale rozcienczonego, na raz...Teraz tylko pije wode z glukoza albo sama wode. A fajesz mu podgrzany czy taki w temp. pokojowej?? Bo moja mala musi miec wszystko cieple...Zimnego nie tknie...

Moja tez srednio chce pic soki herbatkę jabłkową pije a z sokiem to roznie, soku jabłkowego gerbera pic nie chciała a juz z hippa ze słodkich jabłek wypiła:confused: no i oczywiscie musi byc ciepły..

a propos soczku... lekarka mi mówiła, że soczek jabłkowy mogę podawać Piotrusiowi w takiej ilości jakiej zechce wypić. natomiast soczki, które mają w składzie marchewkę tylko 70 ml/dobę. żeby nie było za dużo witaminy A.

my już swobodnie zjadamy 2/3 słoiczka zupki jarzynowej. w przyszłym tygodniu dam mu pierwsze danie z mięskiem: pewnie króli albo kurczaczek.

z biszkoptami trzeba uważać przy dzieciach ze skazą, bo one mają w składzie mleko i jajka.

Leyna dobrze, ze dałas cynk z tymi sokami z dodatkiem marchewki wprawdzie jeszcze nie daje małej takich ale juz nie długo zaczne...;-)

Dałam dziś małemu pierwszy raz flipsa do rączki :-)

Ale nie wiedział co z nim zrobić :-D
a ja dzisiaj taką samą próbę przeprowadzałam:-D no i moje dziecko znowu wiedziało co z tym zrobić, 5 chrupek zjadła, i chciała więcej, ale doszłam do wniosku, że na pierwszy raz to bardzo dużo:-D

Leyna a mówisz o tych "miśkoptach"? bo ja nie sprawdzałam jeszcze składu tych wynalazków, tylko czytałam, że one są powyżej 9 miesiąca...

reklama
a mozna te flipsy takim maluchom dawać??? nie ma w nich srodków konserwujących i tych wszystkich E200,E546 itd.....to może też bym spróbowała.

Do góry