reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

karoo- u nas tez jak do tej pory tylko cyc i jabłuszko- chciaz przyznam szczerze,że próby kleikowo-kaszkowe odbywaja się niemalże codziennie... bez skutku:-( jak tak dalej pójdzie to chyba sobie tez odpuszczę... tylko co zrobić,zeby mała sie nie budzila w nocy na cyca co 2 godziny... może wprowadzic jej mleko modyfikowane:confused::confused:

reklama
karoo- u nas tez jak do tej pory tylko cyc i jabłuszko- chciaz przyznam szczerze,że próby kleikowo-kaszkowe odbywaja się niemalże codziennie... bez skutku:-( jak tak dalej pójdzie to chyba sobie tez odpuszczę... tylko co zrobić,zeby mała sie nie budzila w nocy na cyca co 2 godziny... może wprowadzic jej mleko modyfikowane:confused::confused:
a kleiku przez butle nie chce ciągnąć??? ja daję ewce przez butlę bo łyżeczką to by mi wogóle nie zjadła

No u mnie kaszki przez butle odpadają, chyba za bardzo trzeba ciągnać, a łyżeczką to zje troszkę i nie ma szans jej więcej wcisnąć. Ja mam jeszcze opcję spróbować podać jej ryżową na moim mleku, bo na razie podaje mleczno-ryżowe.
A co do soczków - wlewam jej troszkę do kubka niekapka i daję jej w trakcie zabawy. Wtedy ona sobie gryzie ten czubek tak aż zassa - od razu widać bo krzywi się jakby cytryne jadła - i w ten sposób choc niewielkie ilości soczku zostaja wypite. A przedwczoraj marudziła mi dość szybki po karmieniu, więc dałam jej herbatkę i też jakieś 30 ml wypiła. Czyli małymi kroczkami ale do przodu.

... tylko co zrobić,zeby mała sie nie budzila w nocy na cyca co 2 godziny... może wprowadzic jej mleko modyfikowane:confused::confused:

ewa
jeżeli nie masz nic przeciwko modyfikowanemu to może spróbuj tak, jak ja robię, Alka cyca dostaje po kąpieli, idzie spać, a około 23 dostaje flachę sztucznego, jak jestem bardzo śpiąca to budzę ją przy wyciąganiu z łóżeczka i prawie na śpiocha daję jej to mleko, no i śpi do rana, ja też:-D no i obie jesteśmy wyspane:-D

Bedyta, ja sie zastanawialam, czy tam nie zrobic, ale jak zrobilam jej to modyfikowane i zaczela nim pluc to zrezygnowalam - ogolnie butelke potrafi ciagnac, ale z moim mlekiem. Zreszta jak sprobowalam tego to sie nie dziwie, ze plula... Obrzydlistwo!! A powiedzcie mi, jakiego uzywacie?? Bo ja zrobilam to Nestle NAN - dostalam probke i stwierdzilam, ze wyprobuje.

Ewa, nie chce Cie martwic, ale u nas mleko modyfikowane nic nie zmienilo... Tez probujemy wprowadzic kleik ryzowy (bezsmakowy) na kolacje. Piotrus zjada 50 ml, wola o cycka (oczywiscie dostaje :-) ) i idzie spac. W nocy budzi sie co dwie godziny (dlatego doskonale Cie rozumiem, ze juz nie masz sily...). Probowalismy dawac mu ten kleik na NAN-ie, ale efekt byl taki sam. Moze budzi sie tak czesto, bo mamy za cieplo w sypialni? Jak mamy troche chlodniej, to Piotrus zaczyna kichac... (jak nie urok, to przemarsz wojsk...)
W dzien zaczelam dawac Pitulkowi marchewke (bo myslalam, ze pojde do pracy, ale jednak nie wyszlo), a w tym tygodniu wprowadzam jabluszko.

Ewa u mnie było podobnie karmiłam małą w nocy ale ona co 2 godz sie budziła i chciała jesc pewnie sie nie najadała wiec sobie odpusciłam bo i ja sie meczyłam i ona od kiedy daje jej butle to je o 20 pozniej ją usypimay pozniej o 23 przez sen jej daje znow butle i do 6 rano spi elegancko:-)

Bedyta, ja sie zastanawialam, czy tam nie zrobic, ale jak zrobilam jej to modyfikowane i zaczela nim pluc to zrezygnowalam - ogolnie butelke potrafi ciagnac, ale z moim mlekiem. Zreszta jak sprobowalam tego to sie nie dziwie, ze plula... Obrzydlistwo!! A powiedzcie mi, jakiego uzywacie?? Bo ja zrobilam to Nestle NAN - dostalam probke i stwierdzilam, ze wyprobuje.
ja podaję bebilon 2, i wydaje mi się, że w smaku nie jest takie najgorsze:-D
karoo nic na siłę, dzieci raczej wiedzą co im nie służy, moja Alka wszystko wcina:-D dobre dziecko:-D

reklama
Co do mleka to moja akurat wszystkie piła ktore jej dawałam ale teraz jej daje humane i wogle słyszałam opinie ,ze humana jesNanie czesto kupki robiła.. dawalismy jej tez enfamila ale troszke za drogie to mleko wiec teraz pije humane ,która zamawiamy przez net z dostawą do domku:-)

Do góry