reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

mój K. wpadł na ten pomysł ponad tydzien temu i daje małej Flipsa przed kąpielą, 15 minut spokoju:-Dpóźniej uklejona jest cała buzia i włosy, nie wiem ile trafia do buzi ale coś napewno:-)

reklama
Ja ostatnio zafundowałam synkowi pierwszą zupkę jarzynową Gerbera, zjadł parę łyżeczek,w nocy był niespokojny a rano wysypka na policzkach! Jak się okazało zupka zawierała w swoim składzie mleko, a Wiktor jest alergikiem! Z tego co wiem w zupce Bobovity nie ma mleczka w składzie, to niewiem po jakie licho dodają je do gerberka, tymbardziej że alergików coraz więcej!
Teraz mam nauczkę i czytam wszystkie etykiety:confused: A gerberka żadnego juz nigdy nie kupie !

Gosiula, ja też nie rozumiem, czemu w tej zupce jest mleko...:confused:

A Flipsy sama chętnie już kupię, na zakupach weekendowych :)

ooo to zaraz po flipsy jadę jak już można:-D przynajmniej w czasie naszego jedzenia Alka nie będzie na nas patrzyła jakbyśmy ją głodzili:-D
4 dni pod rząd brakło mojemu dziecku kaszki w butelce, no to dzisiaj zrobiłam więcej, prawie 300ml było, wszystko wypiła, brakło, i powietrze jeszcze z butelki wyciągała, nawet nie chciała smoczka wypuścić:szok: teraz usnęła, ciekawe jak długo na tej kaszce pociągnie, niedługo to jej smoczek do półlitrowej butelki po piwie założę:-D:-D:-D ona ma chyba gumowy żołądek, że jej się tyle zmieści...

gosiula
trzeba strasznie uważać co do tych dzieciowych posiłków dodają, ale to mleko w zupce to przegięcie!! ja szukałam kaszki bez cukru, no i nie znalazłam, jak jakąś znacie, to błagam, podajcie nazwę!!

Gosiula no niestety trzeba czytać etykiety bardzo wyraźnie, bo różne rzeczy można w słoiczkach spotkać :baffled:

ja też mam w domu alergika, więc 2 razy czytam co na etykiecie napisane, żeby pomyłki nie było
co do Gerbera: zupka jarzynowa po 4 mies faktycznie ma w składzie mleko, zupka jarzynowa Bobovity po 5 mies. tego mleka nie ma ALE
zupka marchewkowa z jarzynami tegoż samego Gerbera po 4 mies. tego mleka nie zawiera
to samo mieszanki zupki jarzynowej z królikiem i zupki jarzynowej z kurczakiem -mam w domu, ale jeszcze nie podawałam
tak więc nie trzeba Gerbera spiwywać na straty ;-)

wczoraj po raz pierwszy podałam Piotrusiowi zupkę i strasznie się krzywił, ale udało się mu wepchnąć pół słoiczka :tak:

Ja pierwszy raz podalam Mlodemu marchewke ze sloiczka (jednak wczesniej niz planowalam musze rozszerzyc mu diete, bo chyba pojde do pracy- jak juz bezie pewne, to Wam opowiem). Tak sie krecil, ze do noska troche sie dostalo, a wtedy Piotrus kichnal! :-) :-) :-) WSZEDZIE byla marchewka... :-) :-) :-)

Ja wszystko podgrzewam w mikrofalowce :-) Wode do zrobienia mleka, sloiczki (cale albo czesc jedzonka przekladam do miseczki i to podgrzewam - zalezy ile mala bedzie jadla), herbatke i soczki - Sara woli wszystko lekko podgrzane, a mleczko bardzo cieple.

reklama
Do góry