reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Majka co lekarz to inna opinia. Mi z kolei moja znajoma mówiła, że mam przyzwyczajać młodego do Bebilonu mieszając mu moje mleko ze sztucznym...

reklama
my dostałysmy pozwolenie na podawanie wszystkiego tylko pomału i z głowa i obserować czy nie ma reakcji alergicznej. zupa jarzynowa zamiast jednego posiłku mlecznego i desery na deser

Sara wcina zupke jarzynowa ze sloiczka z Bobovity - z tej firmy zasmakowala jej najbardziej, ale musi miec ja dosyc mocno podgrzana. Narazie max je 1/2 sloiczka, ale nie chce jej na sile wpychac wiecej, zeby sie nie zniechecila.

Tak w tej chwili wyglada dobowe menu mojej malej: :-)
7:30-8:00 - 200ml mleka
10:00 - 1/2 sloiczka jablka
12:00 - 200ml mleka
15:30 - 16:00 - 1/3 - 1/2 sloiczka zupy jarzynowej
17:00 - ok. 180ml mleka
19:30 - 250ml mleka
ok. 3:00 - 250ml mleka
7:30 - 8:00 - 180 ml mleka

Plus/minus. Czasami mleka uzbiera sie na dobe i 1400ml!!!

A w miedzyczasie pije wode z glukoza albo soczek.

7:30-8:00 - 200ml mleka
10:00 - 1/2 sloiczka jablka
12:00 - 200ml mleka
15:30 - 16:00 - 1/3 - 1/2 sloiczka zupy jarzynowej
17:00 - ok. 180ml mleka
19:30 - 250ml mleka
ok. 3:00 - 250ml mleka
7:30 - 8:00 - 180 ml mleka
Jej ale ma apetyt nasza średnio je co 3-4 godziny i to ok. 200ml mleka a w przerwach soczki i tkz. gotowce w słoiczkach 2 razy dziennie:szok:

Zapomniałam jeszcze dodać że na wizycie u lekarza lekarka powiedziała aby Oliwce dawać chrupki kukurydziane, że dobrze na ząbki robią i dziś jej zakupiłam paczkę i dostała jednego w rączkę ładnie leży i go dziamga :)

reklama
U nas z jedzeniem problem:-( wszystko jest niedobre i blee ...zuzu trzepie po kazdej probie podania czegokolwiek ...a soczki szkoda gadac ...jest wielki placz i tyle , bedziemy dalej probowac moze wkoncu sie uda

mnie tez wydawalo sie , ze kukurydzianki to jeszcze nie teraz:szok: ...ale chyba bylam w bledzie

Do góry