reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Dziewczyny, ale mi smaka na te gofry zrobilyscie :-p Zaraz po pierwszym zamawiam to urzadzenie :tak::tak::-):-)

A Sara ma dalej apetyt ze szok! :szok:

Przedwczoraj w ciagu godziny zjadla 2 parowki, kiwi i sloiczek marchewki z jablkiem! :szok::-)
A dzisiaj od rana wrzucila juz w siebie Gerbera banany i jablka z twarozkiem, a na drugie mama mi mowila, ze sie uparla na Danonka :-) i do tego calego banana! (zamieni sie dzisiaj w twarozek albo banana :-D:-D;-);-))

A wczorajszy jadlospis wygladal tak:
  • owsianka owocowa
  • 2 parowki
  • zupa pomidorowa z ryzem i indykiem
  • kiwi
  • Danonek
  • kroma z chleba z poledwica i zoltym serem
  • 3 plasteki samej poledwicy
  • 1 duzy plaster sera zoltego
  • 2 butelki picia - herbatka owocowa i sok przecierowy
  • mleko na wieczor :szok:

reklama
Przyjaciele z Slubic przywiezli mi wczoraj cala torbe sloiczkow! :szok::-) Zaopatruja sie w sloiczki w Niemczech, wiec przy okazji i mnie nazwozili jedzonka dla Sary.
W porownaniu z dostepnymi sloiczkami w naszych sklepach u nich wybor jest niesamowity! Hipp, Bebivita, Milsan, Alete i inne :-)
Wszystkie sloiczki mam powyzej 12 lub 18 mies. zycia (poj. ok. 250-300ml)- desery z musli, jogurtem, herbatnikami i sucharkami, z kawalkami owocow (mandarynki, mango, papaja i inne egoztyczne pysznosci :-)) i obiadowe - np. tagliatelle z sosem szpinakowo-serowym albo ziemniaczki z kawalkami kurczaka z fasolka szparagowa :-):-):-) I w smaku jest pyszne :tak::tak::tak:
Sara wciela na sniadanie ogromny sloik jablek i bananow z musli i az sie przy tym oblizywala :-):-):-)
Jestesmy zaopatrzone na najblizszy miesiac :-):-):-)

sandra1982- fajnie :))) Ja w hiszpanii też chciałam poeksperymentować z tamtejszymi obiadkami, ale wybór był niewielki, dużo mniejszy niż w Polsce i dużo mniej atrakcyjny smakowo (w dodatku do prawie wszystkich obiadków ładowali soję :wściekła/y:).
Smacznego dla Sarki :))

Super Karoo ten opiekacz :tak: Daj znac jak wyszly gofry:-):-):-) ale cena dosyc wysoka - ja po 1.03 kupie, ale taki tanszy max. za 150zl :-pI on ma jeszcze funkcje grilla? Miecho na nim tez robiliscie?

Leika, co kraj to obyczaj :-) W Niemczech sloiczkow i innych gotowcow pod dostatkiem - nie wie czlowiek w czym wybierac ;-):-)

sandra ale super:-)
Leika w Grecji też był żaden wybór, tam chyba dzieci szybciej dostają dorosłe jedzenie, słoiczki były Nestle i Hipp, ale tylko całkowicie przetarte, takich od 10-12 miesiąca wcale nie mieli, no chyba, że w większym mieście:-p
teraz słoiki u nas na rezerwie stoją, często zupy gotuję to i Alka poje z nami, ale mięsko musi być posiekane drobno, reszta niekoniecznie;-)

reklama
Natek je obiadek ze słoiczka w południe, przed drzemką, a koło 17 je z nami nasz obiad ;-) Tylko dlatego korzystamy nadal ze słoiczków, żebym dwóch obiadów nie musiała gotować ;-):tak:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry