reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Mała zjadła jajeczko ze smakiem i jakby było wiecej to dalej by jadła:tak:wrzuciłam jej troche wedlinki:tak:

Bedyta- moja też raczej wszystkożerna jest, tylko surowych warzyw nie lubi :baffled:
Aga- dobrze że sie pokazałaś, szkoda tylko że z M. wam sie nie poukładało ale mam nadzieje ze dajesz rade...szczerze mówiac zdołowałas mnie ta informacja:-(

reklama
mada- tosuper, że amelka zjadła jajeczko:tak: gratulacje!!!

aga- fajnie,że sie pojawiłaś... szkoda,że tylko na chwilkę... bardzo mi przykro,że się rozstałaś z M... mam nadieję,że pomimo wszytsko czujesz sie dobrze...

bedyta- jakie to szczęscie mieć w domku takie wszystko jedzące dziecko:-D

Aga witaj i z niecierpliowscia na Ciebie czekamy. Podpisuje sie pod tym co juz dziewczyny napisalay i zycze wesolych swiat i duzo lepszego nowego roku i zeby stary szybko poszedl w zapomnienie.

Agus, witaj! Przykro mi, ze tak wyszlo z M, ale widocznie tak mialo byc...Dacie sobie rade - jestescie swietna 3-osobowa babska zaloga :-) Wracaj do nas jak najszybciej! Wam rowniez spokojnych, radosnych swiat zyczymy i do "zobaczenia"! :tak:

dziewczynki czy wasze dzieciaczki jadły juz placki ziemniaczane?? mam w planie je zrobic jutro ale nie wiem czy moge dac małej:baffled:

Mada - ja jeszcze nie dawalam. Ale wydaje mi sie , ze jedynym przeciwskazaniem jest to,ze placki sie smazy, a to oznacza ze sa ciezkostrawne.
Moze sproboj usmazyc na patelni teflonowej posmarowanej niewielka iloscia oleju.

Ja np. jak robie nalesniki to najpierw rozgrzewam patelnie z olejem, a potem ten olej wycieraj recznikiem papierowym i smaze nalesniki na takiej juz suchej patelni.

Mmm, placki ziemniaczane, pycha Moze i ja zrobie?

Mada czytalam gdzies, ze robisz krupnik. Dalabys mi przepis?
Bo u mnie to tylko ogorkowa i pomidorowa.

julce placki zieniaczane tez nie posmakowały... z resztą naleśniki również:-:)-(

a tak w ogóle, podczas naszego pobytu u teściów, to teściowa zajęła sie gotowaniem dla julki i byłam w szoku, że mała z taką ochota wszystko wcinała:szok::szok: no ale teściowa na prawdę super gotuje:tak: no i ostałam kilka porci na wynos:-) także tydzień gotowania dla małej z głowy:-)

reklama
hihi, Ipanema co jak co ale odemnie przepis:-D:-D:-D tego jeszcze nie grali, ja taka lewa do kuchni że szok ale napisze jak ja robie
rosołek na kurczaczku + warzywka,jak sie zrobi to wyciagam mieso i warzywa. tre na tarce warzywka i rozdrabniam miesko i wrzucam z powrotem do rosołku; kasze jęczmienna perłowa robie w osobnym garnku(ok.15min) i wlewam do rosołku później tylko dodaje natki pietruchy i wszystko do wrzenia i gotowe, szybko , łatwo i chyba smacznie:-pmoja mama dodaje ziemniaki w kostke ale ja nie lubie...
to co robie to chyba krupnik , przynajmniej ja tak to nazywam;-):-p

Do góry