reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

MISIA tez ciezko z parowkami juz morlinki kupilam drobiowe posiekalam dalam cala w reke i nic a wiecie co robi z bananem gniecie w rece i zlizuje a tak jak ugryzie to pluje az mnie nerwy biora za to jablko z marchewka z cukrem wcina i powoli odchodze od sloiczkow to i moje dania zjada ale bardziej jej tamte pasuja jogurt 2razy w tyg dostaje kaszke ryzowa z bananami 2razy dziennie mleko obiadek chrupki deserek owoc no i ciutke juz wazy w czwartek na szczepienie takze sie okaze znow bedzie beksa....

reklama
co myślicie o podaniu wątróbki?? jak bym zrobiła na oliwie?? bo małej znowu poziom żelaza spadł a watróbka ma go wiele wiec może by cos pomogło, bo cos czuje że zielonej diety moje dziecko ma serdecznie dość:-(

Pati, fajnie, ze Misia moze jesc juz jogurty :tak: A jakie jej dajesz?

Mada, ja czytalam, ze watrobke mozna podawac dopiero od 3 roku zycia, ale nie chcialabym Cie w blad wprowadzic, bo moglo mi sie cos pomylic, dlatego poczekaj lepiej na inne opinie :-)

A mi lekarka powiedziala, ze mozna, ale rzadko i niezbyt duzo, no i oczywiscie drobiowa. A jesli chodzi o zelazo to buraczki maja go duuuuzo!! A wiekszosc dzieci buraczki uwielbia.

Powiedzcie mi kobitki jak iksowac jedzenie zeby Misia jadla z takim apetytek jak sloiczki co?bo mnie juz cholera bierze w tych sloiczkach takie geste jest a ja nie moge jej maka zagescic bo uczulenie a kukurydziana ochydna jest wiec doradzcie a propos buraczkow my jeszcze nie probowalysmy jak najlepiej jej zrobic zeby zobaczyc czy moze no i zeby zjadla?

pati- niestety nie wiem co ci poradzić, bo u nas w ogóle niczego juz nie miksuje, a co najwyżej widelcem rordrabniam... z resztą u nas konsystencja w ogóle nie gra roli...a co misia takich rzadszych jeść nie chce w ogóle???

mada- co do wątróbki- nie mam zielonego pojecia...

a co do buraczków-- julka nie przepada za nimi niestety... ale na szczęscie toleruje szpinak- który równiez jest żródłem żelaza

aaa i wiecie co- na drugie śniadanie podałam dzis julii ser biały (typu włoskiego) zmieszany z posiekanymi kiełkami rzodkiewki- bardzo jej smakowała- zjadła z dokładką:tak::tak:

ewa jakie specjały Jucia zajada:szok:
pati ja zagęszczam kleikiem ryżowym, jest bez smaku, poczytaj dokładnie co jest w składzie słoiczków, które Misia lubi i może znajdziesz "ten" składnik;-)
moja Alka je praktycznie wszystko, a ziemniaki to uwielbia nad wszystko, w każdej postaci:-)

Pati - można tak jak bedyta pisze, zageścić kleikiem ryżowym, ale mnie wychodza gęste zupki same z siebie. Daję po prostu dość dużo składników w stosunku do ilości wody. I w zupce powinien być ziemniak, od sprawi, że zupka będzie mieć kremową konsystencję. Tak robiłam, gdy miksowałam.
Ale ja już też przestałam miksować wszystko na papkę.

reklama
Mada ja bym Ami nie podawała wątróbki :no: wątroba to taki śmietnik w organizmie, nie jest najzdrowsza dla dziecka :no:
buraczki, szpinak byłyby lepsze :tak:

Do góry