reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Mada ja bym Ami nie podawała wątróbki :no: wątroba to taki śmietnik w organizmie, nie jest najzdrowsza dla dziecka :no:
buraczki, szpinak byłyby lepsze :tak:

tia , szpinak , je go od czerwca i chyba juz ma go dość :no:

a wogóle to teraz juz nic nie chce jeść
powiem co zjadła dzis:
kaszka poranna ok 6 łyzek, brukselka z kurczakiem ok chmmm 5 łyżeczek!!!, banan, ciut parówki z serkiem żółtym i troche chleba, pół deserku
ok.800ml herbatki
nie wiem czy to jej dieta czy co ale juz mnie trafia:angry:

a tak ładnie zrobiłam kolacyjke pokroiłam parówke i zrobiłam z zapiekaną z serkiem i co ?? i miała to głeboko w powazaniu:wściekła/y:

reklama
Pati ja bym juz nie miksowala moze wieksza radosc malej sprawi jedzenie kawalkow niz papek powiem CI ze moja Julka sloizki wcina ale domowych papek nie tknie za to kawalki owszem chetnie wciaga :-D

Pati a nawiasem mówiac Misia juz nie powinna jeść papek, wprowadzaj powoli jedzonko z kawałeczkami, bo później bedziesz miała problem

Mala juz nie je papek od 6miesiaCA heee jak kupuje sloiczki to tez zkawalkami ale jak gotuje w kostke kroje to ciut zmiksuje a jak tego nie zrobie to wyciaga z buziki kawalki albo pluje sprytna co?

a moja miala wczoraj dzien obzarstwa, na sniadanie danonek, maliny i brzoskwinie, w miedzy czasie caly banan i pol jablka a na obiad 2 chochle rosolu, potem 3 pulpety z buraczkami i kasza gryczana:szok:, a jak przyjechal R. to jeszcze za niego dokonczyla jego rosol......a teraz pewnie 3 dni dietki

redaktorka- to ci apetyt ma majka:tak::-D

u nas dzisiaj strajk głodowy:no::no: od rana julcia zjadła kawaleczek bułki, 2 danonki, kilka łyżek pomidorówki i ze 3 kęsy ryby...

Majeczka - ale Ty masz kobitko apetyt:szok:choc dzisiaj za duzo tego nie było;-)

mi to sie wydaje ze moja nie chce jesć przez zeby, ja nie wiem czym ona żyje, chyba herbatkami bo doi jak cielak:baffled: do tego jej samodzielność doprowadza mnie do szału , odemnie z łyzeczki nie zje a jak je sama to tylko 20% trafia do jej żołądka:no:

dzis dałam jej mleko łaciate o smaku truskawkowym, myslałam że sie zapali przy piciu a na kolacje (z racji tego ze nic nie chciała ) dałam kakao i tez wydoiła nie mało bo 250ml. tylko nie chciałabym przedobrzyć z tym mlekiem krowim ale tylko jak na razie ono mnie ratuje.

musze zrobic jutro luźna kaszke, może wypije , tylko nie wiem za bardzo jakie proporcje zeby małej samej prawie wody nie podac:confused:

reklama
Mada, a kaszek Twoja nie chce jesc?? Tych na mleku modyfikowanym?? Bo mojej robie takie gestsze, jeszcze z malym dodatkiem kleiku ryzowego, co prawda malo da sie tego zjesc, bo jest syte, ale w kaszkach jest bardzo duzo zelaza, a taka calkiem gesta mozesz podac np z soczkiem jakims i Ami moglaby wcinac sama...

Do góry