reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Tak was czytam i cholerka zazdroszcze tych nowosci jedzonkowych o pychotkowych.
U nas niestety klapa:no:nie taka straszna ale jednak. Dałam jej dzis troszke jogurtu i w mig dostała czerwonych plamek na buzi szczególnie koło ust i po ciasteczku było to samo. Ale na szczescie po godzince-dwóch jej to znika. Ale nie poddaje sie i bede jej co jakis czas próbowac podawac te zabronione produkty:tak:

reklama
Ja postanowilam nie dawac slodyczy narazie obejdzie sie nie zbiednieje heeee przynajmniej zje sloiczki w ktorych cukru nie ma zreszta podalam biszkopta bezglutenowego i wysypka straszna a w owocach tez ma cukier i to zdrowszy;-)moja kuzynka tak zrobila kinderki na 10 miesiecy synusiowi dala a na drugi dzien ja opluł obiadkiem

Pati nie chodzi o to aby faszerowac dzieciaka słodyczami ja daję małej od czasu do czasu kinder kanapke, biszkopty ale nigdy nie przed ani w porze posiłków i nie oplówa mnie jedzeniem, najważniejsze są dobre proporcje i zdrowe podejście do sprawy i jest ok.:tak:

kasza jaglana dla alergika?sprobowalyscie w sklad niektorych sloikow jest
dlatego pytam bo ostatnio ogladalam gerberki i patrze a tak maslo z mleka i dupa nie wzielam:-(

u nas ze slodyczy to herbatniki, biszkopty, jakies okruchy domowego ciasta:tak: ostatnio skusialam sie na mleczna kanapke, polecana przez Made, zanim dojechalysmy do domu, Majka tak wyciumkala opakowanie,ze kanape jadla lyzka:-) ale nie wiedzialam, ze taka pyyszna jest;-)

Majke moge smialo nazwac Panna Kopytko, zjadla spora porcje, w ogole moj dzieciak to skromny jest , aby bylo tylko duzo ziemniakow i chleba:-pi nic wiecej do szczescia nie trzeba

Ile wasze dzieciaczki jedza mleka i obiadku Misia 5 razy po ok plus minus 200ml mleka do tego woda z glukoza soczki herbatka {roznie} caly sloiczek albo i poltora heeee kaszke ryzowa zjablkiem wafle ryzowe i deserek to jest jeden dzionek a inny dzien inna kaszke npo.kukurydziana z owocami i zupka ugotowana przez mamcie :-D

Dzis na obiadek ugotowalam indyka brokuly marchew ziemniak osolilam sola jodowana ciut zmiksowalam i misieczke zjadla na podwieczorek czarne jagody z jablkiem heeeeeeee

Pati, duzo Ci Misia zjada mleka, nawet bardzo. Jagoda zjada okolo pol litra mleka dziennie, plus kaszka albo serek, wiec trzy mleczne posilki - tak zreszta jest zalecane przez wszelkie poradniki i pediatrow, a nawet nie wiedzialam, doczytalam dopiero jak mala sama sie na takie jedzenie mleka i posilkow mlecznych przestawila :-)
A my wczoraj na obiadek mielismy spaghetti z sosem bolonskim - robie sama od poczatku do konca, wiec wiem, co w srodku jest dokladnie :-D i malej odlozylam czesc zanim doprawilam, tylko troche osolilam, dostala podrobniony makaron z tym sosem i wcinala az jej sie uszy trzesly dzisiaj :-D

reklama
moja julka tez dostaje 3 posiłki mleczne 2x200 ml kaszki +1x200 ml mleka, do tego co drugi dzień dochodzi serek, jogurt lub twarożek.

śniadanie dostaje już bezmleczne np kaszkę manną na wodzie ze słoiczkiem owoców lub kromke chleba z twarożkiem, wędlinką, parówką; obiad wiadomo- jakieś mięsko (albo rybę) z warzywami, ryżem, kaszą kus kus, makaronem, lub ziemniakami, deser przecier owocowy lub serek, kolacja kacha, "druga kolacja" tez kacha i nad ranem mleczko

Do góry