reklama
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Mojej ze dwa czy trzy razy dawalam arbuza do posmakowania, ale plula na wszystkie strony, a wczoraj... zezarla caly kawal i to konkretny Najpierw wziela do buzi, skrzywila sie i wyplula, a potem zazadala jeszcze i tym razem przestala pluc tylko zazerala sie rowno
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Spruboj jeszcze omlecika:Ewa..u nas to samo..jak wsadzilam w zupe..zupa ble, samo jajko ble, jajecznica ble, nie wiem, ostatnio wymyslilam ze moze naslesnika z jajkiem i czyms slodkim, ale nie wiem jak to bedzie razem smakowac
bialko dokladnie oddzielamy od zoltka, ubijamy je dokladnie z malenka szczypta soli, pod koniec dodajemy wieksza cukru, dodajemy zoltko ciagle ubijajac, wylaczamy mikser, dodajemy lyzke maki, mieszamy delikatnie, wylewamy calosc na patelnie z maselkiem rozpuszczonym, smazymy na zlotobrazowy kolor na malym ogniu z obu stron (omlecik musi miec spora grubosc, wiec albo na malej patelni sie smazy, albo nie rozsmarowuje po calej duzej - ja tak robie). Podawac z dzemem, serkiem homo, musem owocowym, zazwyczaj pokrojone w kostke ;-) Ja uwielbiam - moja mniej, ale tez zjadla kilka razy :-)
a co Leyna myślałaś ? że jak Piotruś spróbuje ciasteczka to później będzie wołał o marchewkę??;-)babcia na działce dała Piotrusiowi trochę herbatnika maślanego - made in germany
mam teraz ciasteczkowego potwora w domu - Piotruś żądał więcej i więcej, tak mu zasmakowało :-)
pati80
MAMA SIERPIEN'06 MISI
Ja postanowilam nie dawac slodyczy narazie obejdzie sie nie zbiednieje heeee przynajmniej zje sloiczki w ktorych cukru nie ma zreszta podalam biszkopta bezglutenowego i wysypka straszna a w owocach tez ma cukier i to zdrowszy;-)moja kuzynka tak zrobila kinderki na 10 miesiecy synusiowi dala a na drugi dzien ja opluł obiadkiem
aga31
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
ja jak dałam ewce danie z pomidorem ok 3 miesiace temu to ja wysypało, teraz 2 dni temu spróbowałam znowu i nic jej juz nie jest. podobną sytuacje miałam z gruszkami. po pierwszym podaniu straszna wysypka, ale po ok 3 miesiacach juz wcina i toleruje normalnie.a cp powiecie p pomidorach dla alergikow tzn zupka gerbera i tam jest przecier pomidorowy czy ktos wie cos na ten tema??????????????;-)
a ostatnio dałam jej surowego ogórka, takiego z domowego ogródka ,pychotka. wcinała az jej sie uszy trzęsły
Leyna no ja się Piotrulkowi nie dziwię;-) do tego jeszcze nimieckie te ciastka były
moja Alka też już wie, gdzie jej biszkopty schowane
pati moja Alka niealergiczna więc pomidora na kanapkach wcina, o słoiczkach już nie wspomnę, bo te z pomidorami to zjada w 30 sekund:-)
moja Alka też już wie, gdzie jej biszkopty schowane
pati moja Alka niealergiczna więc pomidora na kanapkach wcina, o słoiczkach już nie wspomnę, bo te z pomidorami to zjada w 30 sekund:-)
reklama
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Jagoda pomidorow za wyjatkiem sosu pomidorowego jesc nie chciala - a ja kombinowalam, pomidorek ze smietanka, ze szczypiorkiem, z koperkiem, cuda niewidy, tylko jajeczniczke z pomidorkiem jadla, a teraz?? jadlam sobie pomidora od tesciowej z dzialki a ta jak sie dossala to myslalam, ze juz ugryze ani kawalka... ...