reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

babcia na działce dała Piotrusiowi trochę herbatnika maślanego - made in germany
mam teraz ciasteczkowego potwora w domu - Piotruś żądał więcej i więcej, tak mu zasmakowało :-)

reklama
Mojej ze dwa czy trzy razy dawalam arbuza do posmakowania, ale plula na wszystkie strony, a wczoraj... zezarla caly kawal i to konkretny :confused: Najpierw wziela do buzi, skrzywila sie i wyplula, a potem zazadala jeszcze i tym razem przestala pluc tylko zazerala sie rowno :-D

Ewa..u nas to samo..jak wsadzilam w zupe..zupa ble, samo jajko ble, jajecznica ble, nie wiem, ostatnio wymyslilam ze moze naslesnika z jajkiem i czyms slodkim, ale nie wiem jak to bedzie razem smakowac
Spruboj jeszcze omlecika:
bialko dokladnie oddzielamy od zoltka, ubijamy je dokladnie z malenka szczypta soli, pod koniec dodajemy wieksza cukru, dodajemy zoltko ciagle ubijajac, wylaczamy mikser, dodajemy lyzke maki, mieszamy delikatnie, wylewamy calosc na patelnie z maselkiem rozpuszczonym, smazymy na zlotobrazowy kolor na malym ogniu z obu stron (omlecik musi miec spora grubosc, wiec albo na malej patelni sie smazy, albo nie rozsmarowuje po calej duzej - ja tak robie). Podawac z dzemem, serkiem homo, musem owocowym, zazwyczaj pokrojone w kostke ;-) Ja uwielbiam - moja mniej, ale tez zjadla kilka razy :-)

a cp powiecie p pomidorach dla alergikow tzn zupka gerbera i tam jest przecier pomidorowy czy ktos wie cos na ten tema??????????????;-)

Mojego synka wysypało, gdy był małym niemowlęciem, po tym, jak ja zjadłam zupę pomidorową. Teraz już mogę jeść pomidory, ale małemu nie dam ich jeszcze przez jakiś czas, skoro wczesniej był na nie tak bardzo uczulony.

babcia na działce dała Piotrusiowi trochę herbatnika maślanego - made in germany
mam teraz ciasteczkowego potwora w domu - Piotruś żądał więcej i więcej, tak mu zasmakowało :-)
:-Da co Leyna myślałaś ? że jak Piotruś spróbuje ciasteczka to później będzie wołał o marchewkę??;-):-D

Ja postanowilam nie dawac slodyczy narazie obejdzie sie nie zbiednieje heeee przynajmniej zje sloiczki w ktorych cukru nie ma zreszta podalam biszkopta bezglutenowego i wysypka straszna a w owocach tez ma cukier i to zdrowszy;-)moja kuzynka tak zrobila kinderki na 10 miesiecy synusiowi dala a na drugi dzien ja opluł obiadkiem

a cp powiecie p pomidorach dla alergikow tzn zupka gerbera i tam jest przecier pomidorowy czy ktos wie cos na ten tema??????????????;-)
ja jak dałam ewce danie z pomidorem ok 3 miesiace temu to ja wysypało, teraz 2 dni temu spróbowałam znowu i nic jej juz nie jest. podobną sytuacje miałam z gruszkami. po pierwszym podaniu straszna wysypka, ale po ok 3 miesiacach juz wcina i toleruje normalnie.
a ostatnio dałam jej surowego ogórka, takiego z domowego ogródka ,pychotka. wcinała az jej sie uszy trzęsły

Leyna no ja się Piotrulkowi nie dziwię;-) do tego jeszcze nimieckie te ciastka były:-p
moja Alka też już wie, gdzie jej biszkopty schowane:-p

pati moja Alka niealergiczna więc pomidora na kanapkach wcina, o słoiczkach już nie wspomnę, bo te z pomidorami to zjada w 30 sekund:-)

reklama
Jagoda pomidorow za wyjatkiem sosu pomidorowego jesc nie chciala - a ja kombinowalam, pomidorek ze smietanka, ze szczypiorkiem, z koperkiem, cuda niewidy, tylko jajeczniczke z pomidorkiem jadla, a teraz?? jadlam sobie pomidora od tesciowej z dzialki a ta jak sie dossala to myslalam, ze juz ugryze ani kawalka... ...

Do góry