reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Frutisku, witaj! Jak milo Cie widziec :-)
Nic sie nie martw, predzej czy pozniej Oliwka bedzie chciala zakosztowac potraw z doroslego menu! Wszystko w swoim czasie! O ile dobrze przybiera to niczym sie nie martw!

Agus, mam nadzieje, ze Ewci przejda te wszystkie alergie i w koncu bedzie mogla zaczac jesc wszystkie te pysznosci!
Co do jajek to Sara tez nie moze ich jesc, bo w momencie (nawet po zoltku) ma buzie cala w bordowe placki.

A moje dziecko znowu wpieprzylo na sniadanie 2 kromki z bulki z wedlina drobiowa i zapila kubkiem soku! :szok: A 2 godz. wczesniej wytrabila cala butle mleka!

reklama
Witaj frutisku ........u nas troche inaczej mala proboje , ale po kilku lyzeczkach juz nie ma ochoty

u nas z jedzeniem lepiej , ale i tak nie ma co porownywac z waszymi maluchami

co do mleka typu junior....tu podaje sie je po 10 miesiacu ...nawet nasz pediatra mowil , ze mozemy dawac malej , ale jej to mleko nie smakuje ...kupuje sie je gotowe w plastikowych butelkach, nie ma go w proszku

u nas jedzeniowy bunt, zaczelo sie od trzydniowki i trwa nadal, czyli ponad tydzien, nie je kaszy na II sniadanie, chlipnie troche zupy, malego danonka i mleko na dobranoc:baffled:

Frutisku...witaj

nie przejmoj sie..moja mal niektore rzeczy je a nie kotrych nie chce, na Oliwke przyjdzie pora...moja to maly glodomor, jak jej dam kasze tano i zrobie sobie sniadanie to ona juz gotowa aby jesc...o jejku pulpecik bedzie:-)

witaj frutisku- dziewczyny juz chyba napisały wszystko... nie przejmuj się... oliwka na pewno zacznie jadać "dorosłe" psiłki w swoim czasie.

moje dziecko na wakacjach miało niesamowity apetyt... oprócz swojego obiadku potrafiła zjeść jeszcze niemalże połowe mojego:szok::szok: a te obiadki wcale niebyły takie małe... byliśmy po prostu pod wrazeniem... a oprócz tego podjadała chrupeczki, ciasteczka gofry, no i oczywiście owoce...

a ja pytałam lekarza jak jest z tym mlekiem modyfikowanym i ta mi powiedziała ze póki karmie piersią to nie ma wyznaczników i żeby nie gonic za mała z kaszka,jak nie chce to nie jak zgłodnieje to zje kolejny posiłek wiekszy:confused2:kaszki nie daje odkad mała ładnie pije bebilon (nana chyba jej nie smakowało choć ja różnicy w smaku nie czuje)drugie śniadanko to kanapeczki , a odkad na kolacje je zamiast kaszki kanapki popite mlekiem przesypia cała noc bez pobudki na cyca, cyc juz nie słuzy do karmienia ale do uspokajania i usypiania-co wg. mnie nie wróży najlepiej bo myślałam że powoli bedziemy konczyć cycolenie:sick:

u nas mała dostaje 2-3 posiłki mleczne (w azależności od tego, czy budzi sie w nocy- jeśli tak to wypija ok 180 ml mleczka- jeśli nie to zjada 2 x 200-220 ml kaszki, do tego bzemleczne sniadanko, obiadek i deser, co drugi dzień serek homogenizowany, twarożek, lub jogurt

reklama
moje szczescie mleko z butli pije 4-5 razy dziennie, a do tego je dwa sloiczki owocow na sniadanie i 2.5 sloiczkow obiadku.

Do góry