reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

silunia moja mała je wszystko, bazylie również:-p gdzieś czytałąm ze można chyba nawet na bb był taki zestaw przypraw , jak znajde to wkleje
jedynie czego unikam to ostrych przypraw

reklama
Mada- dzieki jak znajdziesz to wklej ..przyda sie ..idac za ciosem czy mozemy dawac oliwki????? bo dalam jej polizac i chcialaby wiecej , ale sie boje :confused:

Przyprawy i ziola typu bazylia, pietruszka, kolendra, koperek z tego co sie orientuje, to mozna juz dawac naszym dzieciakom.
A oliwki to nie wiem :-) Sama je uwielbiam i potrafie caly sloik zjesc :-)

Wiecie co, dalam dzisiaj mojemu dziecieciu na obiad piers z kurczaka lekko obsmazona, ryz i surowke z marchewki z odrobina cukru i jogurtu naturalnego. Tak jak o te dwie ostatnie pozycje sie nie boje tak o ta pierwsza troche, mam nadzieje, ze nie przesadzilam, ale cos zupek to ona nie chce jesc, a - wstyd sie przyznac - nie mialam dzisiaj ani checi ani czasu na mielenie miesa i doprawianie dziecku pulpetow...

Karoo, nie mow, ze Jagodka wciela caly taki zwykly obiad :-D Mysle, ze jak jej obsmazylas ta piers na niewielkiej ilosci oliwki to nic jej nie powinno byc...
Mozna dawac juz surowa marchewke??

Wiecie co, dalam dzisiaj mojemu dziecieciu na obiad piers z kurczaka lekko obsmazona, ryz i surowke z marchewki z odrobina cukru i jogurtu naturalnego. Tak jak o te dwie ostatnie pozycje sie nie boje tak o ta pierwsza troche, mam nadzieje, ze nie przesadzilam, ale cos zupek to ona nie chce jesc, a - wstyd sie przyznac - nie mialam dzisiaj ani checi ani czasu na mielenie miesa i doprawianie dziecku pulpetow...
karo ale jak to dajesz? rozdziabdziasz widelcem czy Jagoda wcina takie kawałki?

Ona sobie swietnie daje rade z kawaleczkami wiec pokroilam na takie malutkie. A obsmazylam na maselku.

Ona sobie swietnie daje rade z kawaleczkami wiec pokroilam na takie malutkie. A obsmazylam na maselku.

No to gratulacje dla Jagodki! Niesamowita jest, ze potrafi sobie poradzic z takim normalnym zarelkiem :-)

A ja sie musze pochwalic, ze upichcilam Sarce KISIEL :-)
Pokroilam cale duze jablko na kawaleczki i poddusilam z pol lyzeczki cukru i ok. 50 ml wody. Potem wymieszalam lyzke maki ziemniaczanej z sokiem gruszkowym z Gerbera i zagotowalam calosc. Dolalam reszte soku. Wyszlo tego naprawde sporo i tak zasmakowalo mojej corce, ze zjadla wszystko! :szok::szok::szok: Moja mama az oczy zrobila :-D Na to po kapieli wypila 180ml mleka i padla - mam nadzieje, ze do rana bedzie spokoj :-D
Dzieki za pomysl z tym kisielem :-)

reklama
Ewa a jak Ty małej dałaś te ryby, jakie i w jakiej postaci?:confused::dry:

pół fileta pangi gotuje (z marchewką, pietruszką i łyżeczką masełka) przez ok 30 min i podaje jej go z ryżem i warzywami (brokułami, kalafiorem)... niczego nie rozdrabniam, nie miele... jula bardzo dobrze radzi sobie z kawałkami i o papkach w ogóle mowy już nie ma....

Do góry