reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

reklama
Renee a jak Ty ten kisiel robisz??
Ja gotuję kisiel na sokach tych kupnych Bobo Fruta:tak:. Proporcje, to są takie na oko;-):-D, Mierzę w szklance, nalewam 3/4 soku dodaje trochę wody (bo tą są zazwyczaj nektary, są gęste i baardzo słodkie), zagotowywuję, część zostawiam, dodaję 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej, dolewam i zagotowywuję, przelewam do szklanki, chwilkę czekam w miedzy czasie mieszając i dodaję mleko (20ml wody +1 miarka Bebilonu), wszystko mieszam i gotowe. Ala je ten kisiel całymi szklankami.;-):-):cool2:

To ja dzisiaj tez robie kisiel! Na soku czy na wodzie lepiej zrobic?
Zalezy z jakiego soku :-D Mozesz tak jak Renee, albo z domowego soczku czy kompotu - ja tak robie, to wtedy zagotowuje wode, dodaje soku i dosladzam ile trzeba, a potem dodaje make ziemniaczana rozrobiona z odrobinka wody :-D Ja nie dodaje mleka - mala dostaje wystarczajaco mleka w kaszkach i w nocy.

kurcze mam takie porzeczki z działki. ekologiczne,nie pryskane, poprostu pycha. czerwone i czarne. moze by ewci ugotować na tym kislu??? tylko czy ona mi po tych pozeczkach wysypki znowu nie dostanie?:confused:
ładnie jej skóre zagoiłam ta nowa mascia w 2 dni i jak pomysle ze znowu by ją miało wysypać to dostaje dreszczy.:no::-(

A jadla juz porzeczki wczesniej?? No kurcze, z tym wysypaniem to faktycznie, ale a nuz widelec akurat porzeczki jej podpasuja??

To moze sprobuj Aga dac jej troszke samych i poczekaj do jutra czy bedzie jakas reakcja. Bo Ewcia strasznie wrazliwa chyba na nowosci, nie?

To ja tez zaserwuje Sarce kisiel :-D Mam w domu soczki klarowne Gerbera - jablkowy i winogronowo-jablkowy. Moge na nich zrobic??
Tez jej zrobie taki bez mleka, tylko z jabluszkiem startym :-) Ciekawe czy jej zasmakuje. A jak slodzicie to czym? Cukrem zwyklym czy glukoza?? :baffled:
Ale ciemna masa ze mnie ;-) :-D

reklama
Dziewczyny mam pytanie czy mozemy juz dawac naszym maluchom swiezej bazyli i koleandry??? bo my dzisiaj mamy spageti ..zuzu bardzo lubi , ale kupilam na targu taka pachnaca bazylke i nie wiem czy mozge tez jej dac?????

Do góry