reklama
kurcze, odważne jesteście dziewczyny. my cały czas na słoiczkach. nawet nie zaczęłam jeszcze młodemu gotować, bo czekałam aż wysypka mu całkowicie zejdzie. trwało to miesiąc, ale zeszła, więc chyba w ten weekend troszkę poeksperymentuję kulinarnie ;-)
a kupiłam młodemu Misiowy Ogródek z ziemniakami i dynią i bardzo mu smakuje czas więc kupić to danie ze szpinakiem
i generalnie ze słoiczków to jemy już te z drobinkami. ulubiona potrawa: potrawka z indyka z owocami. spróbowałam troszkę i się nie dziwię młodemu - to jest pyszne
a kupiłam młodemu Misiowy Ogródek z ziemniakami i dynią i bardzo mu smakuje czas więc kupić to danie ze szpinakiem
i generalnie ze słoiczków to jemy już te z drobinkami. ulubiona potrawa: potrawka z indyka z owocami. spróbowałam troszkę i się nie dziwię młodemu - to jest pyszne
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Mam chwilke, to zaczynam od watku "kulinarnego" :-)
Sara wcina juz praktycznie wszystko. Czasamipojawiaja sie jej jakies male krosteczki, ale wyglada to jak potowki, a nie jak np. skaza i po 1-2 dniach znikaja bez sladu. Przestalam sie juz tym przejmowac :-)
Kaszke manna dalam jej ostatnio w rosole - naszym, na indyku ugotowanym. Do tego pogniotlam jej marchewke, pietruche i seler i wcinala az sie jej uszy trzesly.
Czasami daje jej sucha bulke do mamlania - jak chce miec chwile spkoju
Poza tym Sara uwielbia banany. Rozgniatam banana i dodaje jej do kaszki na mleku bananowej. Ostatnio wypila kilka lukow zwyklego Kubusia i nic jej nie bylo.
W koncu przekonala sie do picia, ale popija tylko te nowe soki z rumiankiem z Gerbera i hernatki do zaparzania z Hippa rumiankowe - z Niemiec znajomi mi przyslali, bo jak tu byli to wyprobowalam i odrazu pochlonela cala butle :-)
Ogolnie to apetycik ma ogromny to moje dziecie, ale przy tej jej ruchliwosci spala chyba wszystko co zje
Sara wcina juz praktycznie wszystko. Czasamipojawiaja sie jej jakies male krosteczki, ale wyglada to jak potowki, a nie jak np. skaza i po 1-2 dniach znikaja bez sladu. Przestalam sie juz tym przejmowac :-)
Kaszke manna dalam jej ostatnio w rosole - naszym, na indyku ugotowanym. Do tego pogniotlam jej marchewke, pietruche i seler i wcinala az sie jej uszy trzesly.
Czasami daje jej sucha bulke do mamlania - jak chce miec chwile spkoju
Poza tym Sara uwielbia banany. Rozgniatam banana i dodaje jej do kaszki na mleku bananowej. Ostatnio wypila kilka lukow zwyklego Kubusia i nic jej nie bylo.
W koncu przekonala sie do picia, ale popija tylko te nowe soki z rumiankiem z Gerbera i hernatki do zaparzania z Hippa rumiankowe - z Niemiec znajomi mi przyslali, bo jak tu byli to wyprobowalam i odrazu pochlonela cala butle :-)
Ogolnie to apetycik ma ogromny to moje dziecie, ale przy tej jej ruchliwosci spala chyba wszystko co zje
moje dziecko się zbuntowało i od kilku dni obiadów nie chce jeść... ani tych słoiczkowych, ani przeze mnie ugotowanych... wczoraj zapodałam małej zupke (własnej roboty) nie zjadła... dzis ugotowałam pierś z marchewką i kalafiorem i ziemniaczkami... to tylko poskubała....a jak kurcze dajemy jej "naszego obiaddu" to je az jej się uszy trzęsą...
i czym ja teraz karmić
i czym ja teraz karmić
Ewa ja juz od dłuzszego czasu daje małej nasze obiady, no chyba że robie np. fasolke po bretońsku to wtedy mała je swoje choć niechętnie a ze gotuje na oliwie i raczej mało tłusto to daje małej bez wyrzutów sumienia
reklama
Kurcze jak was tak czytam co juz wasze maluszki jedza to my jestesmy bardzo do tylu. W sumie od czasu drugiego ataku alergii musialam zaczac wszystko wprowadzac od nowa i szczegolowo zapisywac. Narazie jemy tylko sloiczki: jablko marchewka i slodki ziemniak. Nastepna nowosc za 3 dni i pewnie bedzie to jakies warzywo, bo ile mozna jesc marchewke i siemniaka na obiadek. Aha no i pediatra powiedziala mi ze im pozniej wprowadze potrawy "alergiczne" typu truskawki, pomarancze itp, tym mniejsze szanse ze Pat wytworzy na to alergie. Wiec dalej zowlim tempem bedziemy co 5 dni wprowadzac "nowosc" i wszystko zapisywac.