to Piotruś je tak (wierzę niani, że tak właśnie jest ;-))
6-7 rano - 2 cyce
9:30-10 - 160 ml mleka z kaszką (od niani to skurczybyk przyjmuje kaszkę a od mamy nie)
13 - obiadek ok 220 g (zupka i jakieś jarzynki z mięskiem) + 120 ml soczku owocowego
16 - deserek - cały słoiczek 125-150 g
17 - popitka z cyca (nie wiem ile, bo nie mam licznika)
19:30 - 20 po kąpieli cyc + 120 ml mleczka (albo 160 ml mleka z butli, ale wtedy bez cyca)
i teraz róznie, bo albo są 2 pobudki w nocy albo 1
23 i 3- cyc albo
2 - cyc
coś mi się widzi, że sporo je mój synuś, choć z drugiej strony to nie mam znów jakichś hurtowych ilości mleka w cyckach...
a mam pytanie - czy między posiłkami dajecie jeszcze coś młodym do picia? ja się właśnie zastanawiam nad tym, tylko mam problem, bo młody odmawia picia herbatek (jabłko z melisą jest od razu do zwymiotowania a brzoskwiniowej herbatki wczoraj nie chciał nawet spróbować) nie mogę mu dawać więcej soczków owocowych, bo przecież je też deserek - za dużo cukrów by miał... jestem w kropce![Eek :eek: :eek:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/eek.gif)
6-7 rano - 2 cyce
9:30-10 - 160 ml mleka z kaszką (od niani to skurczybyk przyjmuje kaszkę a od mamy nie)
13 - obiadek ok 220 g (zupka i jakieś jarzynki z mięskiem) + 120 ml soczku owocowego
16 - deserek - cały słoiczek 125-150 g
17 - popitka z cyca (nie wiem ile, bo nie mam licznika)
19:30 - 20 po kąpieli cyc + 120 ml mleczka (albo 160 ml mleka z butli, ale wtedy bez cyca)
i teraz róznie, bo albo są 2 pobudki w nocy albo 1
23 i 3- cyc albo
2 - cyc
coś mi się widzi, że sporo je mój synuś, choć z drugiej strony to nie mam znów jakichś hurtowych ilości mleka w cyckach...
a mam pytanie - czy między posiłkami dajecie jeszcze coś młodym do picia? ja się właśnie zastanawiam nad tym, tylko mam problem, bo młody odmawia picia herbatek (jabłko z melisą jest od razu do zwymiotowania a brzoskwiniowej herbatki wczoraj nie chciał nawet spróbować) nie mogę mu dawać więcej soczków owocowych, bo przecież je też deserek - za dużo cukrów by miał... jestem w kropce
![Eek :eek: :eek:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/eek.gif)