reklama
dalam Julka wczoraj ugotowanego brokula mrozonke z hortexa i zimniaka i tak dalam jej w kawalku zeby sobie wymemlama ale miala odruchy wymiotne poki nie zaskoczyla ze to sie fajnie sciska - no wiec posciel cala do prania i z jedzenia wilka breja zostala ale troche zjadla hehe. Pomijam dzisiejsze baki jak w pistolecie maszynowym i troche luzinejsza kupe
asmodis
Sierpniowa mama'06 Mama Motylka
moja mala mleko tak...owocki tez ale obiadki albo zupy...teraz jest okres ze strajkuje...nie wiem czemu, jadla ladnie a tu na nastepny dzien mowi nie....teraz jest chora wiec pewnie bede miala strajk na masa ze wszystkim
normalnie się uśmiałamdalam Julka wczoraj ugotowanego brokula mrozonke z hortexa i zimniaka i tak dalam jej w kawalku zeby sobie wymemlama ale miala odruchy wymiotne poki nie zaskoczyla ze to sie fajnie sciska - no wiec posciel cala do prania i z jedzenia wilka breja zostala ale troche zjadla hehe. Pomijam dzisiejsze baki jak w pistolecie maszynowym i troche luzinejsza kupe
Alka też miała dni bez jedzenia, myślę, że to przez zęby, na razie spokój z karmieniem, wszystko ładnie wcina i wypija w dużych ilościach
nawet od soboty wróciła do jedzenia owoców, kupiłam frutapuręi chyba jej samkuje, też zastanawiam się nad jakimiś biszkoptami, w końcu od 10 miesiąca to już niedługo;-)
Leyna podajemy Alce 120ml soczku i prawie tyle samo herbatki (teraz akurat na przeziębienie Hippa) wypija ładnie herbatkę przed drzemką, w łóżeczku, sama flachę trzyma, ale jak będzie chciała więcej pić to na pewno dostanie mineralkę, faktycznie z cukrem nie można przesadzać...
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
mam pytanko do bardziej doswiadczonych Mamus :-) czy ktoras z Was robi kaszki na swoim mleku tak "na gesto"? ja probuje, ale jak wsypie tyle co na opakowaniu pisza, to jest nadal plynna a nie gesta nie wiem, czy moge sypac do woli az bedzie gesta
gufi- ja tak robie
a wczoraj ugotowałam kawałek marchewki, brokułka, kalafiorka i ziemniaczka, rozgniotłam wszystko z lyżeczką masełka, dodałam troszke "słoiczkowego" indyczka i... julka się tym zajadała aż jej się uszy trzęsły
a wczoraj ugotowałam kawałek marchewki, brokułka, kalafiorka i ziemniaczka, rozgniotłam wszystko z lyżeczką masełka, dodałam troszke "słoiczkowego" indyczka i... julka się tym zajadała aż jej się uszy trzęsły
asmodis
mam pytanie, od kiedy mozna gotowac wazywa z mieskiem dla maluchow?
mam pytanie, od kiedy mozna gotowac wazywa z mieskiem dla maluchow?
Asmodis akurat byłam przedwczoraj u pediatry i mała moja ma niską hemoglobinę i w ogóle nie chce jeść więc dr powiedziała żeby jej zrobić zupke na chudziutkim rosołku, żebym podawała jej zupki te co my jemy tylko bez zatrzepywania śmietaną, tylko że ja w ogóle nie gotuje zup więc teraz póki co skladnikiem głównym w obiedzie jest szpinak
już mam na nią sposób aby zjadła obiad , po prostu w między czasie popija woda z ulubionej butelki po wodzie mineralnej
A! i musze sie pochwalić że wczoraj zrobiłam szpinakową z marchewką pietruszka porem i kurczaczkiem i żółtkiem(roztrzepałam jak wszystko się jeszcze gotowało) i mała wcieła bez zmrużenia oka :-)
ja coś czuje że ona niezbyt toleruje ziemniaka w samodzielnych zupkach bo on dość zapycha a ja go chyba za dużo dodałam
asmodis
dzieki Mada...oczywiscie "warzywa" pisze sie tak a nie tak jak ja napisalam "wazywa"...ale czasem zle literki sie wbijaja
mam jeszcze jedno pytanko....czy wasze dzieci nadal jedza takie papki czy juz zostawiacie im juz takie male kawaleczki? bo moja mala zje papke, ale kawaleczkow nie:-(
mam jeszcze jedno pytanko....czy wasze dzieci nadal jedza takie papki czy juz zostawiacie im juz takie male kawaleczki? bo moja mala zje papke, ale kawaleczkow nie:-(
reklama