reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

reklama
mi się robiło niedobrze, jak patrzyłam na ten kisiel. wcale sie nie dziwię, że Mała nie chciała tego jeść. też bym nie chciała

Kurcze, dawno tu nie zaglądałam i widzę, że sporo nowości :) Kamil tez wielu rzeczy próbuje i też ma ochotę na nasze jedzenie :) Najgorsze, że właśnie ma małą wysypkę na buzi, a ja nie wiem po czym ::) Jeśli chodzi o zupki ze słoiczków to daję jebaaardzo sporadycznie, jak nie mam kiedy ugotować swojej zupki. Te słoiczkowe to jest według mnie taka woda, której Kamil chyba wogóle nie czuje. Moje zupki wydają mi się takie "treściwe" :) W każdym razie Kamil zjada całkiem sporo zupki ( w zasadzie to jest takie danie, bo konsystencją to zupki nie przypomina ;) ) bo ok.230. Za to jeśli chodzi o deserki to tylko słoiczkowe mu podchodzą ::) Ani jabłko samo, ani zmiksowana morela :( Nie mam pojęcia czemu :(

Sorbek a czym różniła się ta zupka z żółtkiem od takiej bez ? Ja wczoraj pierwszy raz dorzuciłam do zupki pół ugotowanego żółtka i przecież nic go nie było czuć w smaku ???

ale wasze maluchy jedzą duże porcje ::) Piotrus zjada na śniadanie kaszke z 120ml wody (wychodzi ok 150ml) na obiad zupke
góra 150g deserku z 3/4 słoiczka a na kolacje kaszke sinlac z 100ml wody Więcej nie zje bo zaraz ma odruch wymiotny :p no i pomiędzy jeszcze z 2-3 razy cycuś

Dałam Mai wczoraj kanapke z szyneczką - sama sobie odgryzała kawałki i krzyczała żeby dać jej jeszcze

dzisiaj kupka ok także powolutku już zaczynam podawać chlebek bo co lekarz to opinia a dziś kończymy 8 miesięcy to myslę żę już można

Asia szalejesz....... ;D ;D ;D ;D ;D ja też bym chętnie dała ale jednym zębem to Maks mi tego nie przemieli ja bym dała już wszystko nawet schabowego z kapustą jak by tylko chciał jeść..... a tu dalej wielka doopa z obiadami nawet tych "dorosłych" nie chce.....

Anetko moim zdaniem ten jeden siekacz ma już takie możliwości ....a co dopiero 6 ... to już wszystko w wiór przerobi
Tym jednym zębem Maks skórkę chleba najnormalniej w świecie już zajada

reklama
My mamy dwa ząbki...

Ale dzisiaj znowu powróciłam do menu sprzed kilku dni. Od niedawna Miki miał o butelkę mleka mniej i wydawało mi się, że jest głodny...Więc znowu dzisiaj dostał więcej i chyba tak zostanie.

Teraz wcina tak:

7 - kaszka 150 ml
10 - mleko 180 ml
13 - obiad 150 g
16 - mleko 180 ml
18 - owoce
20 - mleko 180 ml

Myślicie, że ok? Nie za duzo mleka?

Do góry