reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

ja mam avent Piotrus raz pije a raz gryzie Ale wydaje mi się ze załapał tyle ze on leń i woli pic mleczko z cycusia ;D Niekapek bardzo czesto mu dawałam z woda mineralną

reklama
Gabrysia ma niekapka Aventu i też nie umie z niego pić. Daje jej go w nadziei, że w końcu załapie, ale na razie to szoruje ustnikiem po ząbkach iju, iju. Kupiłam kapka z Canpola, ale tego z kolei on sama nie che używać, i się złości, ze jej leci, chyba

Z jednej strony to pocieszenie, że Ingusia nie jest sama (już się bałam, że jej IQ jest poniżej średniej ;) ) choć z drugiej strony wychodzi na to, że raczej marne szanse, że załapie o co chodzi z tym niekapkiem. No cóż, najwyżej będzie dla drugiego bobaska. ;)

To u nas z niekapkiem podobnie :) Kuba niby zalapal ze trzeba ssac i chwile pije, ale pozniej sie wkurza ze ma jakis przedmiot tak blisko twarzy i go odpycha raczka, a dziobek jednoczesnie otwiera bo chce pic :) Ja mu daje przez niekapek pic tylko wode.
Ostatnio tez mu daje wode pic z lyzeczki i nawet mu smakuje, co mnie bardzo cieszy :)

My mamy za to wielki problem z jedzeniem potraw niepapkowatych, tzn. z kawalkami. Papki zjada w ilosci 190 gram bez problemu. Natomiast potrawy grubo zmielone z wielkim sukcesem wypychane sa jezykiem z buzi :( Ktore z dzieci juz je jedzonko niepapkowate?

Pozdrawiam, Agnieszka

Piotruś jest wszystko żerny ;D Co kolwiek mu dam do buziaka to zjada Czy to kawałek szynki, ziemniaczka, marchewki Nie wiem jak ale mieli dziąsłami kawałki 1mc ;D Ostatnio wcinał ryż ;D

jeszcze dodam Nie papkujcie już Pracuje również z ortodontką i nie raz się nasłucham jak mówi rodzicom których dzieci nie maja zawiązków zębów stałych że to przez brak pobudzania podczas jedzenia w wieku niemowlęcym

Ola ja ryz tez dawalam, i grubsze warzywka oraz owocki i bylo ok pod warunkiem ze pojedynczo, a chodzilo mi o takie geste zupy nie papkowate kiedys kupilam taki rosolek i mial duze kawaly i go nie zjadl  ::) nie szlo ...

reklama
aOla, to prawda, ze powinnysmy dawać dzieciaczkom już dania "grubiej mielone", bo mi z kolei mówiła o tym logopeda, ale to nie jest takie proste. Gabrysia odmawia jedzenia takich niepapkowatych zupek, tzn zjada 2 łyżki i nei chce więcej. Dlatego daje jej papkowate, bo wole zeby miała wade wymowy, nad którą można popracowac niż zeby jadła tylko moje mleko (przeciez już nie wystarcza dla prawidłowego rozwoju)

Do góry