reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

No właśnie, Agata też na sztucznym. A przetrzymać na wodzie na przykład mogę Agatę od ok 2 do 3, a potem wodą pluje, siada i krzyczy i nie ma wyjścia. My oboje wstajemy trano do pracy więc nie bardzo moge sobie pozwolić na zabawy w środku nocy... zresztą Agata głodna to Agata baaardzo marudząca (chyba bardziej niż wtedy gdy jest śpiąca)

reklama
u nas to samo, od paru dni Stanislaw szaleje w nocy, najgorsze jest to, ze sie nie uspokaja nawet po nakarmieniu, ostatnio Slawek musial sie z nim bawic przez godzine o 3 w nocy, masakra, co tu zrobic, ???zaczyna sie tak ze ok polnocy zaczyna sie gmeranie, przewracanie z boku na bok i ok 2, 3 jazda na calego, przerazliwy wrzask, mam juz dosc :mad:

Hanka kurcze, nie wiem co Ci poradzić. Kiedyś oglądałam program z tą babką, która zajmowała się dziećmi różnych gwiazd, ma na koncie kilka książek o wychowywaniu dzieci , i był właśnie omawiany problem karmienia nocnego. Mama karmiła cyckiem. Rozwiązanie było takie, że miał wstawać tata i miał dawać wodę do popicia... Ale skoro Agatka nie da się oszukać wodą, to nie mam zielonego pojęcia co zrobić. Popytaj ekspertów, może inne mamy będą wiedziały, może położna, nie wiem. :-[

no wlasnie??? przeciez nie dam mu tak ryczec, no i troska o sasiadow tez robi swoje ;) na poczatku probowalismy go przetrzymywac herbatka albo lulaniem, ale nic nie dziala, teraz to nawet mleko nie pomaga, wypije i znowu ryk, moze to zabki, ktore wychodza, wychodza i wyjsc cos nie moga ::) ile to jeszcze potrwa? przeciez w Ustce to baba nas z kwatery wypieprzy jak nic ;D

Ana ;D ;D ;D no tak herbatki nic nie daja :p Ada kilka razy w ciagu nocy budzi sie z placzem i mysle, ze to napewno zeby :( niestety tak to jest, ze niektore dzieci bezbolesnie przechodza zabkowanie, a niektore odwrotnie - tylko dlaczego akurat moje dziecko zalicza sie do tej drugiej grupy ??? ;) :-[

reklama
Ja mam ten sam problem z nocnym wstawaniem :p Przez pare nocy robiliśmy jej butle bo niedalo się już wyrobic, ale zrezygnowałam z nocnego dokarmiania, bo mała się przyzwyczji i bedzie problem :p Ja daja jej herbatke do popicia, wstaje wiecej razy w nocy, ale jeszcze da sie przezyć :p chociaz od ponad 7 m-cy marze o przespanej nocy ;D ;D

Do góry