reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

dziewczynki widzialam wlasnie zajawke sobotniego Mamo juz jestem i bedzie o jedzeniu truskawek przez maluszki  ;) to sie dowiemy ale ja mysle, ze uczulajace jednak i za wczesnie  :p

reklama
Pamciu nie gniewam się tylko wczoraj ciężki dzień miałam a już taka sama sytuacja wczesniej z Magi była.
A wkurzyłam sie bo właśnie pamiętam jak strasznie cię denerwowało jak ci ktoś wciskał nie twoje słowa w usta - ale dobrze że się wyjaśniło ;) :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Ja dałam Mai zalednie polizać truskawkę ale już nie dam bo ma na pleckach malenkie krosteczki - tzn uczulenie i teraz mam problem truskawki czy te kilka łyżeczek pomidorówki ide dziś do lekarza to zapytam :p :-[ :-[ :-[ :-[
Chyba troche przesadziłam z tą pomidorową ale tak jej smakowała że normalnie nie mogłam jej nie dać więcej - mogłam dać tylko jedną ::) ::) ::) - głupia ja :-[ :-[ :-[ :-[
Ale w sumie trusdkawkę to polizała tylko i na dodatek przedwczoraj - albo to może pieluszki bo nowe kupiłam i w sumie nie jestem zbyt z nich zadowolona - a kupi.łam bo musze co 1-2 h zmieniać żeby tej infekcji nie dostała - no nic muszę przyuważyć czy zejdą jak nie tzn że pieluszki albo Cypisek - nigdy go nie kupowałam używam Vizira sensitive ????? Ale nie było nic innego i małe pudełko kupiłam ::) ::) ::) - ło matko już sama nie wiem, ale chyba pomidorowa nie ????

Dajecie już swoim dzieciaczkom flipsy? Ja dałam wczoraj pierwszy raz. Uśmiałam się do łez. Ingusia najpierw zrobiła zdziwioną minkę, potem miała odruch wymiotny a potem jej się bardzo spodobało i przeżuła chyba z 5 flipsów. Cała się przy tym uwaliła jak świnka. :laugh: :laugh: :laugh:

ingusia200606200120vo.jpg

Pamcia - ja Wiktorkowi jak byl maly podawalam swieze maliny i swieze jezyny i nic mu nie bylo. Nie gotowalam i nie parzylam, tylko zwyczajnie mylam, ale owoce byly z ogrodka moich rodzicow, wiec wiem ze ani nie pryskane ani nic innego z nimi nie bylo...
Natalia - super flipsy :)

WeroNiśka też już miała debiut w jedzeniu Flipsów.
Cała była uklejona. Smakowały jej. Złosciła sie jak przyklejały sie jej do rączki.
My też się z niej śmialiśmy.
Ogólnie to ja sporo rzeczy dawalam jej już do jedzenia (do polizania) np. cukierka czekoladowego, kropelke cocacoli, łyżeczke rosołku naszego, ziemniaki nasze solone też smakowała.

Pozdrawiam

Asiu mysle ze uczulenie bardziej po pomidorowej pomidory tez sa uczulakjace.

z tego co wiem to maliny i jezyny nie uczulaja chyba
joeey pisze:
dziewczynki widzialam wlasnie zajawke sobotniego Mamo juz jestem i bedzie o jedzeniu truskawek przez maluszki ;) to sie dowiemy ale ja mysle, ze uczulajace jednak i za wczesnie :p

no wlasnie :)

Byłam u mojej pediatry - powiem wam że to naprawdę super lekarz - zminiłam na nią miałam inną wczesniej - i oto co sie dowiedziałam

1. Gluten po 9 m-cach
2. danonka można ale wtedy mleka lepij nie bo za dużo białka bedzie więc narazie spasuję
3. Mięsko najlepiej białe i króliczek
4. Pomidorówkę zaprawiać jogurtem naturalnym ( a nie śmietaną :-[ :-[ :-[)
5. Chrupki kukurydziane jak najbardziej płatki kukurydziane też można o czym zapomniałam kompletnie :p :-[ :-[ :-[
6. W ogóle można zrobić np kluseczki z żółtka i mąki kukurydzianej

A o owoce już zapomniałam zapytać :-[ :-[ :-[ - byłam wystarszona szczepieniem

także ja dziś kupię Flipsy zamiast herbatników

My kupiliśmy dzisiaj chrupki kukurydziane Flipsy i dałam Kacperkowi ale chyba nie bardzo wiedział co sie z tym robi, trochę polizał i zaczął sie denerwować :) ale chyba był zmęczony bo w domu zaraz mi zasnął :) spróbujemy jeszcze później....

magdus23 pisze:
Asiu mysle ze uczulenie bardziej po pomidorowej pomidory tez sa uczulakjace.

z tego co wiem to maliny i jezyny nie uczulaja chyba
joeey pisze:
dziewczynki widzialam wlasnie zajawke sobotniego Mamo juz jestem i bedzie o jedzeniu truskawek przez maluszki  ;) to sie dowiemy ale ja mysle, ze uczulajace jednak i za wczesnie  :p

no wlasnie :)

to mialam nosa ze maliny i jezyny dawalam ;D ;D ;D ;D zreszta nic innego bym nie dala, bo nic innego moi rodzice w ogrodku nie maja... no jeszcze jablka maja i to tez dawalam :)

reklama
Sorbek pytałaś o tą wysypkę ? Bo ja pomyślałam, że może to potówka, bo Kamil tez ma na pleckach i ramionkach takie drobne krosteczki :(

Natalko super Ingusia się prezentuje w tym krzesełku :) A jaka zadowolona z tym flipsem ;D

Do góry