reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

reklama
jsorbek pisze:
Hanka spoko wiem bo chocby i nawet to moje dziecko i sama wiem co najlepsze dla niej dlatego zawsze patrz na moje buźki one często mówią same za siebie już raz było nieporozumienie bo ktos na buźki nie popatrzył nie Wandziu ;) :laugh: :laugh: :laugh:
Tylko czasem mnie irytuje jak napisze że dałam polizać a niektóre osoby od razu ło matko to i tamto ... ale spoko :laugh: :laugh: :laugh:

Asiu - ;D ;D ;D ;D :D :D :D :D :D :D

a tak w ogole, przeciez nikt tu nikomu nic nie zarzuca no nie :p smakowac tez czasem daje, chociaz ostatnio to zabraniam dawac jej smakowac czegokolwiek ze wzgledu na ta niedoszla alergie, ale jednak odruch "nie" zostal ;D ;D ;D

OK hanka kazdy piszę o tym co wie czy usłyszał ja tez wiem że gluten od 12 m-ca ale powiem wam szczerze o danonkach czytałam żę dopiero jak dziecko skończy 3 latka - i wydaje mi się gruga przesada więc i z glutenem podchopdze sceptycznie nie tak sticte od 12 to od 12 narazie posmakuje a jeść będzie później

jak to z tym zoltkiem? dzis Ola konczy 7 miesiecy i zgodnie z tym mam podawac pol zoltka ugotowanego na pol twardo ale ile razy w tygodniu podawac?

jsorbek pisze:
Magi pisze:
Aha, niepodawanie dziecku polrocznemu ciasteczek nie uwazam za nadmierne chuchanie ;) Nie sadze tez zeby prosto prowadzilo to do alergii i wg mnie biszkopt to jednak nie to co jablko ;) Tyle w tym temacie ;)

no sorki ale nie miałam na mysli ciastek i dobrze o tym wiesz  :p ::) ::) ::) ::) ::)

Ja jednak w 100% mysle jak Magi a biszkopt to ciastka. i dobrze wszystkie o tym wiemy, ale przeciez nikt nikomu nie nakaze ani zakaze dawania lub niedawania czegokolwiek wiec dyskusja jest w sumie tak zeby se popisac..... :) :) ;)

reklama
Magi - u nas w ogole nie widzialam sliwek w sloiku i ja sama gotuje malemu sliwki suszone i potem blenduje. Dodaje je do kaszki. Sprobuje teraz w ogole nie dawac mlodemu kaszki zamiast tego sliwki i jablka/gruszki i zobaczymy jak bedzie. ::)

Mi mama tez mowila o glutenie i nie zamierzam podawac do roku, natomiast tutaj juz mi mowia o wprowadzaniu mleka krowiego ale tez nie zamierzam ze wzgledu na moja i chyba Atka tez alergie na mleko. Moja kolezanka Czilijka swojemu malcowi podaje mleko i bulki juz od 6 m-ca i dziecko jest okazem zdrowia - i tak sie ponoc robi w Czile. Co kraj to obyczaj mimo ze kazda matka kocha swoje dziecko i chce jak najlepiej.

Do góry