reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

przyznam szczerze ze o tym wmuszaniu cos kiedys slyszalam ale zapomnialo mi sie...
ja w Hanie wmuszam kaszke,ale dlatego ze jadla ją a teraz poprostu nie chce,choc naszczescie od wczoraj juz je spowrotem
a wmuszalam w nia bo ona je 5 posilkow dziennie (mleko,kaszka,obiadek,deserek,mleko) i ostatnio je tak malo ze poprostu martwie sie ze je za malo ..

reklama
lika ja tez sie zastanawiam czy maly nie zamalo je dostaje melko 180ml , kaszke albo warzywka i troche deserku , obiadek i troche deserku , mleko 150 mln, mleko 210 ml
ale policzylam kalorie i wychodzi ze wszystko ok ...oczywiscie nie zawsze zje wszystko czasem jest zupelnie nie glody i np wypada nam to mleko 150 ml

poza tym wazy calkiem ok 7,90 wiec ani nie za malo ani za duzo

co do wmuszania to ja niestety wmuszam mleko w małego! i to wmuszenie to max. 120 ml:-) masakra co za dziecko on by jadł wszystko byle nie mleko wrrrrrrrrrr

wlasnie wcisnelam malemu 30 ml sztucznego mleka z 1 malym rozkruszonym biszkoptem specjalnym dla dzieci :rolleyes2: ale sie zmachalam normalnie,
wcisniecie mu tego zajelo mi ponad 30 min :-:)angry:
Dorianek na pewno by zjadl to w 5 min. , nie wiem po kim moj synus taki niejadek :dry:

ja mam kaszke ryzowa bez glutenu, ale maly jej nie lubi.

Dorianek nie ma problemu z innymi posilkami
ale za to mleko to czasami jego wróg hehe
pije malo mleka bo tylko 2x180-210ml
ale do deseru dodaje mu teraz kaszki na mleku wiec chyba jest ok
po za tym dorian jest masywny wiec nie dorzywienie mu nie grozi :-D:-D:-D
tyle ze o witaminy sie boje.

mam pytanie
wczoraj siora zrobila mi zakupy dla malego
i kupila obiadki z bobovity po 12 mc
i moje pytanie brzmi
czy moge jakos rozrobic ten obiadek i dac dorianowi
konsystencja jest taka sama jak tych po 6mc
patrzałam na kalorie to tez bez zmian,wiec nie mam pojecia czym sie rozni
bo to sa warzywa z cielęciną
czy moge dac to dorianowi skoro juz tyle rzeczy wcina?

reklama
ja tez bym podala troche i patrzyla czy nic malemu sie nie dzieje

ja to smao tutaj robilam,Hania je sloiczki tez dla 8 meisiecznych bobasow (deserki)
tez na poczatku probowalam po troszku i jak bylo ok to juz je cale :happy:

Do góry