reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

Bira
:-D:-D mojemu Guciowi to nic nie podchodzi;-) Oj czuje, ze bede miala z nim niezle przejscia;-)

Ladina, Indze też wszystko przestało podchodzić. Mogła by żyć tylko z jednego obiadku i jednego deserku.

Bira z jakiej firmy ta ryba i od jakiego m-c
czy sama robiłas?

Sama robiłam:-)

Wisienka Hani wytrabienie butli 240ml nie zajmuje 5 minut nawet :-D

ale nie martw sie,bo u was to poczatki same
;-)

Moja tylko mleka przez tydzień nie wypije:wściekła/y:

Co do wmuszania jedzenia, to ja Indze wmuszam. Niestety, ale ona nie chce jesć nic innego poza słoikami czy tym co ja mam na talerzu. Zero mleka czy kaszek. Mogła by jeść 2 posiłki dziennie i to jej wystarcza. Teraz przy moim wmuszaniu je trzy (kaszka, deserek i obiadek) a to chyba trochę mało jak na półroczne dziecko.

Anineczka ja daję zwykłe biszkopty. Nie mam pojęcia jaki mają skład. Zaraz poszukam opakowania

reklama
Woman z tego co wiem to cielecina jest dozwolona dla dzieci od 11-12 miesiaca wlasnie. Dlaczego? Tego nie wiem, nie jestem specjalistka ale moze warto to sprawdzic?

Anitt to mnie zdziwilas,bo cielecina jest uwazana za bardzo zdrowe mieso
nie jestem specjalista...pamietam tylko z zajec z technologi zywnosci o tym

ale moze faktycznie z jakichs przyczyn nie powinno sie podawac dzieciom mlodszym?? hmm

Lilka ja tez tak myslalam, moze jest alergizujaca?
W niektorych wypowiedziach wyczytalam ze jest zalecana od 6 miesiaca wiec badz tu babo madra :))

Na szczescie mamy wyczucie i przewaznie wiemy co jest OK dla naszych dziubkow :)

Anineczko ja też daje młodemu LU petitki..;/ znalazłam jeszcze z jednej firmy ale uznałam że te będą lepsze...;/ wiec kurcze nie wiem...........Anineczko jak coś to pisz na jakie zmieniac itp....i czemu nie moga być te...

Woman z tego co wiem to cielecina jest dozwolona dla dzieci od 11-12 miesiaca wlasnie. Dlaczego? Tego nie wiem, nie jestem specjalistka ale moze warto to sprawdzic?

Nie możliwe że cielęcina jest tak późno by my w słoiczkach od 5 m mamy cielęcinek :tak: np w tym słoiczku Gerber

Anineczko ja też daje młodemu LU petitki..;/ znalazłam jeszcze z jednej firmy ale uznałam że te będą lepsze...;/ wiec kurcze nie wiem...........Anineczko jak coś to pisz na jakie zmieniac itp....i czemu nie moga być te...
Sabinko orzechy w jakiekowiek postaci mogą uczulić dziecko.
W sumie zaleca się wprowadzenie orzechów po 5 roku życia.
Ale niewiem już sama...ja zbyt dużego wyboru tutaj nie mam,w sumie żadnego.
I tak sobie myśle co zrobić.
Ale wiesz co zrobię? Napisze na ogólnym w Niemowlakach o opinie mam :happy:

Cielęcinke podaje się od 5 miesiąca :tak::tak:
Zaraz po króliku jest to najlepsze mięsko dla dzieci ;-);-)

Prosze o odpowiedz.
Czy podajecie biszkopty a jak tak to jakie?
Prosze o wklejenie zdjęć opakowań :sorry2:

Bo ja kupiłam ostatnio z LU Petit i mnie troche one nie podchodzą.
Bo na opakowaniu wśród wymienionych składników jest: mleko,soja,orzechy arachidowe
Te orzechy mi bardzo nie pasują :no:
Macie jakieś inne?
anineczka ja daje biszkopty dla dietetyków firmy Mamut - kupuje je w dziecięcym sklepie,nie zawierają cukru
hmmm ide po nie,napisze ich skład

:szok::szok::szok: one mają 3x E(471,475,477) o BOZE nawet nie wiedziałam
tez zawierają orzechy arachidowe,białko mleka,amulgatory,substancje słodzące,mąkka przenna,jaja swieze,woda,maltitol,acesulfam

O boze chyba juz ich nie dam dorianowi?
wszytskie maja taki skład
a te Lu petitki?:sorry2:
Tak to jest jak sie nie czyta opakowania,teraz mi wstyd i głupio.

Sabinko orzechy w jakiekowiek postaci mogą uczulić dziecko.
W sumie zaleca się wprowadzenie orzechów po 5 roku życia.
Ale niewiem już sama...ja zbyt dużego wyboru tutaj nie mam,w sumie żadnego.
I tak sobie myśle co zrobić.
Ale wiesz co zrobię? Napisze na ogólnym w Niemowlakach o opinie mam :happy:

Cielęcinke podaje się od 5 miesiąca :tak::tak:
Zaraz po króliku jest to najlepsze mięsko dla dzieci ;-);-)

No ja tez miałam słoiczki z cieleciną po 5 misiącu,takze nie o cielecine chodzi.
Mysle ze te sloiczki po 12 mc sa bardziej syte,maja wieksza ilosc misa i wieksze wartosci (białko,weglowodany)

A z tego wszytskiego zapomniałam napisać.
Ze mlodemu tak samakuje ten oabidek po 12 mc ze zjadł prawie cały a to jest UWAGA - 250gram
Mysle ze nic mu nie bedzie,wczoraj dostal kilka lyzek i bylo ok.

reklama
Women nie jkazde E jest zle!!
niestety nie pamietam juz od ktorego E jest juz niez byt ciekawie...wyparowalo z glowki po tylu latach :sorry2::-p

Do góry