reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

a jako cyckowa zgadzam się z Wisienką :tak:, ale karmić planuje do roku bo potem to już dla mnie przesada, wygląda to co najmniej dziwnie kiedy 2 latek sam podchodzi do mamy podnosi jej bluzkę i je :baffled:, a po za tym odzwyczaić od cycka takie duże dziecko to nie lada wyczyn. Tez bardzo cieszę się że mogę karmić Kacperka piersią uwielbiam kiedy on patrzy na mnie z podniesionymi oczkami i uśmiecha się :tak:, będzie mi tego brakowało na pewno. Co do rozszerzania diety to u nas nie ma z tym problemu (nie licząc dań z białkiem no bo tego wiadomo z powodu skazy unikamy). Wszelkie słoiczki deserki obiadki soczek jak najbardziej smakuje Kacperkowi z czego bardzo się cieszę :)

pusia pieknie to napisała
ja tez podziwiam karmiące mamy
ale nie pochwalam karmienia dzieci powyzej 1 roku
i nie zgodze sie na pewno ze dzieci cyckowe są mądrzejsze
nie mam pojęcia kto mógł wymyśleć taką prowokację SZOK
butelkowe jak i cyckowe inteligencje jak i inne rzeczy dostają w genach.

reklama
women mi szwagierka polecila mango, papaja jak powiedzialam ze jablko go chyba uczula a banan zatyka, ale jeszcze nie dawalam, z tym ze ona ma 4 dzieci i sa zdrowe to chyba mozna zaufac

brzoswinie,gruszki... ogolnie wszystkie owoce ktore juz dziecko moze jesc

ja np.podalam Hani raz banana z brzoskwinia z puszki
ni wiem czy wolno ale nic jej nie bylo

heheh lilka tez nad tym sie zastanawiałam
a kiedy można podać truskawki,owoce leśne,maliny?
bo w słoiczkach to to wszystko juz jest od 4mc i dorian jadł

no wlasnie...
maliny Hnaia juz jadla w sloiczkach i truskawki tez...
z malinami bym sie nie bala i bym dala
ale co do truskawek to sie zdziwilam ze sa w sloiczkach bo ja Milenie pierwsze truskawki dalam jak miala roczek i to pare sztuk tylko,bo czytalam w gazecie ze truskawki dozwolone sa dla dzieci od 2 lat
no wiec truskawek nie podam napewno,ewentualnie w sloiczku,ale od siebie nie
a jesli chodzi o owoce lesne (ja mam pelno jagod,bo mieszkam przy lesie)to musze sie dowiedziec od kiedy wolno podawac

Wisienka dzieci inteligencje otrzymuja po matce :-p
w zyciu bym nie karmila do 2-3 roku zycia bo dla mnie to juz jest obrzydliwe....to tak jakby salacha Milena przylatywala do cycka na karmienie :szok:
fuujjjj
ale to moje zdanie i poglad wiec prosze sie nie gniewac:sorry2:;-)

co do dziennego rytmu to u nas stalych godzin nie ma tak do konca bo zalezy to od natchnienia Hani na jedzenie (ostatnio sie odchudza :dry: ) i od tego o ktorej sie obudzi
ale kolejnosc posilkow jest taka:

1.mleko 210ml
2.kaszka owocowa+soczek
3.obiadek
4.deserek owocowy
5. mleko z kleikiem 210ml

ciesze sie ze zle mnie nie odebralas:happy:
wiesz te badania ze dziecko jest madrzejsze jak jest na mleku matki to wg mnie to taka presja,nagonka....i uwazam ze nie jest to prawda...
moj Karol piersia byl karmiony 3 miechy bo mama potem zaszla w ciaze i facet naprawde jest tak madry ze szok,fizyka,matma,jezyki obce....ja wymiekam przy nim :sorry2: moja siostra od urodzenia nie karmiona i taka bestyja zdolna ze szkoda gadac,wiec te ich badania uwazam ze sa do d...:dry:

pamietam na innym forum jakas mama wkleila artykul na ten temat i oczywiscie zrobila sie na watku zadyma :baffled: piersiowe kontra butelkowe

zgodze sie ze mleko matki jest najlepsze,ale nie zgodze sie z tym ze te dzieci sa madrzejsze od butelkowych :no: bo to siada kazdej matce na ambicje,bo kazda chce miec madre dziecko....i takie tezy wpedzaja w poczucie winy :dry:

Lilka to właśnie chciałam napisać w 100% zgadzam się a z tym udowodnionym naukowo to ściema nie to warunkuje inteligencję dziecka

a jako cyckowa zgadzam się z Wisienką :tak:, ale karmić planuje do roku bo potem to już dla mnie przesada, wygląda to co najmniej dziwnie kiedy 2 latek sam podchodzi do mamy podnosi jej bluzkę i je :baffled:, a po za tym odzwyczaić od cycka takie duże dziecko to nie lada wyczyn. Tez bardzo cieszę się że mogę karmić Kacperka piersią uwielbiam kiedy on patrzy na mnie z podniesionymi oczkami i uśmiecha się :tak:, będzie mi tego brakowało na pewno. Co do rozszerzania diety to u nas nie ma z tym problemu (nie licząc dań z białkiem no bo tego wiadomo z powodu skazy unikamy). Wszelkie słoiczki deserki obiadki soczek jak najbardziej smakuje Kacperkowi z czego bardzo się cieszę :)

Pusia jak karmię butelką to moja Ola też tak na mnie patrzy i dla nie bez różnicy czy cyc czy butla a dodatkowo frajda dla taty który może karmić ją i też tak pięknie na niego popatrzy.No i nie jesteśmy tak uwiązane cały dzień

reklama
Dziewczyny mam pytanko do Was kupilam dzisiaj sloiczek obiadku rosolek z ryzem z indykiem jest on po 6 miesiacu jak myslicie moge dac Musiowi??? bo on jeszcze nie ma 6 miesiecy????
Chcialabym cos nowego sprobowac a po 6 miesiacu jest dosc spory wybor a te np. z 5 miesiace czesc je maly inne nie daje bo reaguje na nie uczuleniem a jeszcze inne poprostu nie lubi i jest ich maly wybor????

Do góry