reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

Olga,pisałaś, że wybierasz już na 100% wózek bebetto silvia... Nie martwi cię, że gondola ma tylko 80 cm długości? Bo mnie to kurde spędza sen z powiek... Oglądałam wczoraj tak pobieżnie wózki w entliczku i widziałam Tako Impulse - ogromna gondolka, wygląda, że maluch by w niej przezimował bez problemu, natomiast x-landerowa rzeczywiście przy nim wyglądała jak wózek dla lalek. Z drugiej strony przez to ten Tako był ciężki i taki ogromny a x-lander wydawał się taki poręczniejszy. Bebetto w sklepie nie było - muszę je obadać w smyku. Szczerze mówiąc coraz mniej wiem :( I coraz bardziej się boję tych schodów i znoszenia tego wózka w bloku (albo jego części)...ehhhhh

gondola w Tako Impulse ma chyba 88 cm, więc niedużo więcej. wydaje mi się, że maluch się zmieści, koleżanki córka urodzona w lipcu ma teraz bodajże ok. 74 cm, a już śmigała w spacerówce cały marzec, no ale to akurat pogoda inna.

reklama
Mi się ten tako impulse podobał, ale w naszym było kilka szczegółów bardziej dopracowanych, np większy koszyk na zakupy i siatki na owady dopasowane, no i wszystko zapinane na suwaki i cenowo akurat była promocja i tym zwyciężył :p ale musimy dać gondolkę na reklamację bo znalazłam wczoraj wadę fabryczną, za mocno wkręcona śruba aż pęknięty plastik, tam gdzie się składa budkę gondolki i ten przycisk się nie wciska, wcześniej nie zauważyłam.... dobrze, że jeszcze mamy czas :-)

Powiem wam, ze ta gwarancja door to door to super sprawa ;-) całość zabrała nam 3 dni łącznie z zabraniem wózka przez kuriera, naprawą i zwrotem;-) a do Częstochowy mam może z 600km :p i bez wychodzenia z domu i jeżdżenia do sklepu, super ;-)

Akurat z opinią tej kobietki to bym się nie zgodziła, jakaś niezaradna była bo stelaż w tym wózku składa się bardzo prosto, pokazywała nam babka w sklepie i żadna w tym filozofia zrobiła to dosłownie w kilka sekund i prawie jedną ręką. A co do wielkości stelaża wcale po złożeniu nie jest taki duży, ale jeśli ma się takie malutkie auto to sądzę że mogła o tym pomyśleć przed zakupem tego wózka i szukać takiego który by się mieścił.

Ostatnia edycja:
Decyzja podjęta, kupujemy bebetto holland. Faktycznie kolory na stronie internetowej wyglądają zupełnie inaczej niż na żywo, trzeba zobaczyć probniki. Zdecydowałam sie na kolor którego oglądając na stronie w ogóle nie bralam pod uwagę.

reklama
Do góry