reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

No dla mnie biała rama też odpada, raczej srebrną wolę, ale na stronie napisane jest że dwa kolory konstrukcji więc może srebrna też jest. Tylko bardziej niepokoi mnie że spód gondoli jest biały a takiego nie chcę. Znajoma ma dostać na dniach te nowe modele to zobaczę jak to na żywo wygląda. A i jeszcze dziewczyny nie kupujcie bebetto 3w1 chyba że z maxi cosi bo reszta fotelików z kompletu nie ma atestów ani crash testów.

reklama
Thriade ja przesadziłam do spacerówki jak W. miał 5-6 m-cy. Był szczupły, ale długi. W spacerówce jeździł na płasko, bo usiadł dopiero jak miał 10 m-cy. W ogóle to znam bardzo mało dzieci, które same siadają w wieku 6 m-cy. Wózek mam Espiro Modena i gondola w nim jest duża. Ciężko będzie Ci znaleźć wózek, który pozwoli przejeździć w gondoli całą zimę. No chyba, że dziecko będzie malutki.

Ja przesadzałam koło 7 miesięcy i też najpierw na płasko, a raczej półpłasko. Przesadzałam nie dlatego, że się nie mieścili, tylko fikali już za bardzo i się bałam, że wypadną. Starszy jak miał 6 miesięcy to się na czworaki podnosił i bujał. Od około 8-9 miesięcy jeździli już na siedząco.

Mam Murę 4 z klasyczną gondolą i pompowanymi kołami.

Dzięki Ewo :)
Dzis sobie zmierzyłam - gondolki do nowej Mury plus z kolekcji 2015 są większe -85 cm w środku ,90 na zewnątrz ....i chyba juz wiem na co zbieram ;) i co w końcu wybiorę ;) (Maxi Cosi Mura 4 plus z kolekcji 2015 ....) i już ...na nic innego nie patrzę o:)

Klara zazdroszczę Ci, że będziesz mieć taki fajny, nowy wózek:))

Nie zauważyłam, żeby w Murze była zła amortyzacja. Cały stelaż stoi na takich dużych sprężynach. Dużo po lesi jeździłam i nigdy mi amortyzacja nie doskwierała. A brak siateczki to dla mnie też nie był problem, cała budka jest przypięta na rzepy, więc pomiędzy nimi są szpary i zawsze można sobie jeden z rzepów odczepić i zrobić większy przewiew. Nie zauważyłam żeby się jakiś gorąc w środku robił.

No i same widzicie, każdy wózek ma jakąś wadę:)

Koleżanka polecała mi Teutonia BeYou ale z zaznaczeniem, że jest duży i ciężki - dla niej to zaleta bo stabilny.. ale ja kurde coś nie jestem przekonana. Może się jakoś do niej przejadę obczaić.

Wybór wózka jest bardzo trudny. Kilka dni temu spotkałam się z moją koleżanką na spacerze z 6 miesięczną córeczką i na żywo przetestowałam Bugaboo Cameleon.
W poniedziałek odbieram ten :-)
231868595_5_1000x700_bugaboo-cameleon-2-sand-i-antracyt-slaskie.jpg

Załączniki

• 231868595_5_1000x700_bugaboo-cameleon-2-sand-i-antracyt-slaskie.jpg
    231868595_5_1000x700_bugaboo-cameleon-2-sand-i-antracyt-slaskie.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 103
reklama
Do góry