reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

Dotkass, a obecny wózek by Ci jeszcze nie posłużył dla drugiej dzidzi?

Spokojnie by posłużył :tak:, ale po pierwsze gondole sprzedaliśmy jak Ami wyrosła, zwyczajnie nie było gdzie trzymać :sorry2:, a drugie dziecko planujemy za jakiś dłuższy czas i jakoś tak wyszło, że stwierdziliśmy, że może inny kolor nam się spodoba, albo "unowocześnią" teraźniejszy model :sorry2:. Wiem może to i głupie, ale jakoś tak podchodzimy do tego wszystkiego, trochę dziwnie, trochę mało oszczędnie, ale tacy już jesteśmy :rofl2:

reklama
Hihi ja na ogół też o sobie mogę powiedzieć że jestem mało oszczędna (w zasadzie w ogóle nie jestem), ale akurat nasz wózio lubię tak bardzo, że bym go nie zmieniła, choć może troszkę zaczyna być widać, że nie jest "prosto z salonu". A gdyby coś się w nim zepsuło to bym kupiła na pewno też Emmaljungę ;-) Czyli ze mnie stara konserwa nie ma co hihihi

szopek nooo czasami sobie mysle jak sie prowadzi te "super nowoczesno-dziwne " wozki :-D (bez urazy dla nikogo) ale jak patrze na ich ceny po kika tys na przyklad to wyszukuje same wady chociazby z powodu tej ceny heheh :-D

Ja bym chciaa zobaczyc jak sie prowadzi te weiksze spacerowki niz parasolka na BD ten co ma chyba dziubek albo Jane (chyba kangurka ma)

Kinia kupiła Jane u Kangurki staneło na Graco.

Migotka z podnóżkiem to jest tak, ze nie koniecznie jego brak decyduje o ciężkości wózka. Jak widzę w sklepie takie spacerówki z wyspawanymi rurkami z tyłu to wiem, że poniżej 7 ważyć nie będą a podnóżka niet. Kosmiczne technologie i masz podnóżki, bajery i waży mniej, tylko dla kieszeni ciężkie.
Ile kasy możesz wydać?

Szopek, widziałam super lekkie wózeczki (ok. 5,5 kg) ze wszystkimi bajerami, z podnóżkiem włącznie, ale najtańszy był za ok. 450 zł. Ja niestety nie mogę tyle wydać, tylko co najwyżej 200 zł., więc wybór jest mocno ograniczony.:baffled:

Wiki, fajny wózio, ale waga już sięga 8 kg. Ja wątłej budowy jestem i siły też nie mam za wiele.
Poważnie zastanawiam się nad tym Coneco Joker. Szkoda, że nie znam nikogo, kto ma taki. Muszę znaleźć taki w sklepie i przymierzyć Igulę.

Szopek, widziałam super lekkie wózeczki (ok. 5,5 kg) ze wszystkimi bajerami, z podnóżkiem włącznie, ale najtańszy był za ok. 450 zł. Ja niestety nie mogę tyle wydać, tylko co najwyżej 200 zł., więc wybór jest mocno ograniczony.:baffled:
może wiec mulan.pl: MINI WÓZEK SPACEROWY BABY DREAMS
660689325_3

zwróć uwagę jak ci bedzie wchodzić do smaochodu- parasolki są dość długie jak wąski wóz to moze być kłopot. Wtedy cos takiego proponuję ale prawie 8 kg mulan.pl: MIRAGE + GRACO

ekonomicznie ( ale chyba na zasadzie skąpy dwa razy traci, jakość pewnie:baffled:) Spacerówki - Aukcje internetowe Allegro

ja bym na twoim miejscu kupiła używany ale z wyższej półki.

Spacerówka Bruin Presto jedyna taka na Allegro (720669797) - Aukcje internetowe Allegro

No a ja Graco Mirage polecać nie mogę, jednak dzieciak zasypia czasem i nogi mu wiszą (nie wiem skąd oni wzięli długość 92cm to chyba długość złożonego wózka), poza tym tachać go na piętro wcale nie jest wygodnie jak jest złożony....

Szopek, dzięki :-) Powiem Ci, że ten Baby Design jest całkiem milutki. Mój obecny jest tej samej firmy i jestem ogólnie z niego zadowolona. Ten mini ma w sumie wszystko co potrzeba i nawet ma jedną rączkę do prowadzenia :happy2:

reklama
Ola- co do podnóżka to się zgodzę, Miku ciągle na wyciągniętym jeszcze podróżuje.
Nie wiem jak się go nosi po schodach, moja koleżanka go kupiła - w bagażniku ma gaz zamontowany i zwykła parasolka nie wejdzie.Generalnie mało jest takich lżejszych które się tak składają. Jak się jeździ to trudno mi powiedzieć. Mnie się lepiej moimi jeździ.Obiektywna nie jestem.
Hannah ma jakis lekki bez podnóżka , moze ona cos napisze.

Do góry