reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

Dominik też nie spi na spacerach już ale czasami jak wracamy z grilla czy z czegokolwiek gdzie byliśmy długo to zdarza mu się przyciąć drzemkę.
Są sytuacje wyjątkowe np.na urlopie/wakacjach( nie zawsze z wszystkimi tobiszczami się jeszcze duży wózek zmieści), wszystkio poprzekręcane, plan dnia, czas drzemki i wtedy jak znalazł możliwosć opuszczania oparcia.

zapp mi się bardzo podoba, podoba mi sie też Minki maclaren ( nie pamiętam ale ma chyba Questa Sport) w dodatku ma taki śliczny kolor, ładny odcień czerwonego.

reklama
No ja wczoraj wystawiłam na allegro nasz wózek z fotelikiem, czekam i liczęna to, że się sprzeda, jak tylko "pójdzie" lecę oglądać wózki i chyba jednak zdecyduje się na zapp'a- zobaczymy, Amelia nie ważne jak jest zmęczona w wózku nie zaśnie, w asmochodzie tak- zawsze, ale w wózku już nie :no:

Sprzedałam wózio, mam dwa typy, ale nie wiem co wybrać, bo jednen ma to a drugi tamto, jakbym mogła kupiłabym oba, ale po co??? i za co??? plisssssssss, o opinie
Pierwszy to quinny (mój ukochany) zapp, jeden minus- brak rozkładanego oparcia, ogromny + mały i lekki Quinny Zapp Breen i właśnie o ten kolor mi chodzi
Drugi typ to maclaren quest sport, ogromny plus to rozkładane oparcie do pozycji leżącej, minus jest większy Maclaren Quest Sport - Maclaren Quest Sport Black/ Champagne /kolekcja 2009 Maclaren.pl (tu kolor nie sprecyzowany) więc same widzicie co w jednym jest dla mnie + to w drugim jest - i sama już nie wiem, niby Ami już na spacerach nie sypia, ale jak zacznie sypiać za pół roku czy rok??? a jak nie zmieści mi się co samochodu (bo nie wiem jaki kupimy drugi) POMOCY!!!

Ja bym kupiła maclarena. Dokładnie kupiłabym maclarena czerwono- czarnego.
quest_sport_black_scarlet.jpg

Dlaczego?
1. jakoś polubiłam klasykę
2. Zapp mi trochę obrzydł po tym jak pewna polsko-chińska firma wypuściła podróby i zalewają ulice.
BABY%20DESIGN%20MAGIC.jpg

3. zapp ma materiał przy nóżkach, nawet jak impregnowany to czyścić trzeba po spacerze
4. przyuważyłam dziewczynę z córeczką tak ok 2 letnią, nie wyrośniętą i ona w zappie miała stopy ściśnięte na podnóżku.Mało wygodnie to wyglądało.
4. musiałbyś kupić jakieś seicento ;-) czy smarta żeby maclaren się nie mieścił. No chyba, ze gaz będziesz miała.
5. moim zdaniem jest płytki, porównywałam ze swoim wózkiem.zapp ma 20 a mój 23, nie wiem ile ma maclaren.

Zapp jest bardzo ładny, design ciekawy. maclaren mało rzuca się w oczy.Zwłaszcza w wersji wklejonej przez ciebie czarno- szampanowym :dry:/szampańskim.

Masz w Wawie sklepów na pęczki, idź przymierz Ami do nich, gdzie nóżki sięgają, gdzie głowa na oparciu.

Dotkass, jeżeli miałabym wybierać tylo spośród tych dwóch wózków - wybrałam maclarena, właśnie ze względu na rozkładane oparcie i "normalny" szeroki podnóżek - zapp moze i ma jakąś nowoczesną stylistykę, ale ja patrzyłabym na wygodę dziecka... chociaż w maclerenie przerażają mnie te maluśkie kółeczka...nie wiem jak by się sprawowały w terenie, ale Tobie chyba bardziej chodzi o wózek na wyjazdy do sklepów, nie?

Ostatnia edycja:
Dotkass, jeżeli miałabym wybierać tylo spośród tych dwóch wózków - wybrałam maclarena, właśnie ze względu na rozkładane oparcie i "normalny" szeroki podnóżek - zapp moze i ma jakąś nowoczesną stylistykę, ale ja patrzyłabym na wygodę dziecka... chociaż w maclerenie przerażają mnie te maluśkie kółeczka...nie wiem jak by się sprawowały w terenie, ale Tobie chyba bardziej chodzi o wózek na wyjazdy do sklepów, nie?
To raczej kwestia amortyzacji. Z tego co widziałam na zywo, kółeczka maclarenie są porządne, nie jakieś obręcze które ci mogą pęknąć przy najeździe na przeszkodę.
Maclaren strasznie terkocze na kostce brukowej. To też chyba wina amortyzacji.

No i wózek kupiony, dzięki za rady, teraz już jestem pewna, że dokonałam dobrego zakupu :tak:, wybraliśmy maclarena, tego co Wam pokazywałam na zdjęciu, czyli czarno- beżowego, niby z musu (ostatni i tylko w tym kolorze, a zjeździłam 4 sklepy MC w Warszawie, a kupić musiałam, bo Ami została bez wózka), ale w sumie brudu nie będzie widać, prowadzi się go idealnie, no i dałam za niego nie całe 600 zł, bo siostra pracuje w Mothercare i wykorzystłam jej zniżkę 30% :-):-):-), Amela najpierw płakała, teraz w domu wchodzi i schodzi, jest wprost w nieb o wzięta :tak::-)

zapp mi się bardzo podoba, podoba mi sie też Minki maclaren ( nie pamiętam ale ma chyba Questa Sport) w dodatku ma taki śliczny kolor, ładny odcień czerwonego.
my mamy Triumph'a Maclarena :-) fakt kolorek śliczny :-)
nie rozkłada się na płasko ale na półpłasko, tzn. ma 2 pozycje siedząca i półleżąca, hmm nie wiem jakie bedzie miał wózek zastosowanie ale Maclaren nadaje sie tylko i wyłacznie na wojaże po sklepach i bardzo równych nawierzchniach!!! i wbrew pozorom jest długi po złożeniu!

och nie doczytałam... juz kupiłaś! moze innym ta opinia jakos pomoze:happy:

minka, mimo wszystko dzięki ;-):-), kupiłam questa sport, jest znacznie krótszy i lżejszy od pozostałych maclarenów, druga sprawa mamy duży samochód, w który wchodzi idealnie, a do płaskich powierzchni najbardziej się nadaje to fakt, chociaż powiem, że dwa dni pojeździłam po wertepach parkowych i nie było źle, jak się zblokuje przednie koła to nawet nie odczuwasz trudności, ale mi ten wózek niedługo będzie służył tylko i wyłącznie na wojaże zakupowe, jak piszesz :tak:, tak że maclareny z mniejszymi kółkami takimi jak ma między innymi quest= samochód, zakupy, samochód, płaskie powierzchnie :tak:

reklama
Rozpoczynam temat kupno wózek odsłona 2.
Nie sprzedałam wózka po Miku- to jest Hauck Traxx Jaguar. Byłam z niego bardzo zadowolona ale miał jedną wadę. Kniaź jeszcze się normalnie mieścił ale podnóżek był tak wyprofilowany albo za krótki, ze nie mógł normalnie położyć na nim nóg i musiał je zginać. Za to dobrze sie ten podnóżek czyściło .
Zdjęcie nie moje:
31533d1188066874-hauck-traxx-jaguar-4-dsci0310.jpg

a piszę to po to...wózek z linku Wiki
spacerowka.jpg

On też ma taka półeczkę-podnóżek, i jeszcze z normalnym materiałem. Trudno go chyba doczyścić.

Jeśli zaś chodzi o bliźniacze.
Jak jest wózek wagon to teoretycznie wjedziesz do sklepu ale ja nie wiem co te dziecko z tylnego siedzenia widzi. Obywatel drugiej kategorii.
Zresztą u nas nie ma za dużo sklepów do których możesz wjechać choćby pojedynczą parasolką.

Ja nie jestem jakiś pustostan- Pani Metka ale fajnie jest upolować coś używanego ale z "lepszej" firmy. Np x lander. Łatwiej to potem sprzedać.

Ostatnia edycja:
Do góry