reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

panna migotka fakt parasoka wbrew pozorom nie jest maa jak np my mamy kombi wiec wkladamy ja po calej szerokosci do bagaznika i na sam koniec i zostaje duzo miejsca z wozkiem w "waizke" juz inaczej ale jak np wozic wozek z przodu czy na tynim siedzeniu to raczej ciezko z parasoką

dziewczyny to akurat ten watek jak pierzecie tapicerke ja jakies pamy to zapieralam ale by sie przydalo wyprac sciagnelam cay materia i wypralam pukalam prysznicem i tak plamy wyszly mysalam zeby do prani oddac ciekawe czy wypiora

reklama
My akurat mamy tak super tapicerkę, że nie widać żadnych plam, ale w poprzednim aucie R "szorował" tapicerkę Vanishem do dywanów w spray'u i tapicerka była czyściutka :tak:

dotkass hahaha zle mnei zrozumiaas my nie pierzemy tapicerki w aucie bo nie ma takiej potrzeby chodzilo mi o tapicerke wozka maly pije soczki a ta raczki brudne ;-)

dotkass hahaha zle mnei zrozumiaas my nie pierzemy tapicerki w aucie bo nie ma takiej potrzeby chodzilo mi o tapicerke wozka maly pije soczki a ta raczki brudne ;-)

:-D:-D:-D:-D:-D, no tak, bo jakoś tak skojarzyłam, że tapicerka to w samochodzie, pewnie też dlatego, że pisałaś o wkładania złożonego wózka do przodu ;-):-)

Czyściłam tapicerkę wózka i nie porobiły mi się żadne zacieki.
Raz nawet była pożadnie uciapłana ,wodą z płynem do mycia naczyń lub mydłem ( nie pamietam) potraktowałam i śladu nie ma. Budka sie pobrudziła od bagażnika w samochodzie. U mnie tapicerka ściąga się do prania to jak się usyfi gdzieś gdzie trudno będzie mi oczyscić gąbką to wrzuce do pralki na pranie ręczne( delikatne).

musisz jeszcze mocniej wypłukac, choc ja wcale nie płukałam ale widać inny materiał. Też mam "deseczkę " na plecy, w papierach wózka pisze, ze tapicerka ściągalna- można prać w pralce to może się to jakoś wysuwa. Potem sprawdzę z ciekawości.

Polecam chico - lekki, dobrze się czyści i jeździ. Coneco niestety się zacina- moi teściowie kupili żeby mały miał u nich swój wózeczek, no i czasami muszę z nim walczyć- koszmar.

reklama
Słyszałam od wielu osób opinie na temat chicco, że niestety, ale w zastraszającym tempie jest zniszczony poprzez zwykłe jeżdżenie po chodnikach miejskich :sorry:, efekt był taki, że kupowali dwie spacerówki oprócz jednej, co równało się dwa razy większe koszty :tak:...ale w sumie dla każdego inny wózek jest dobry, bo każda z nas ma inne warunki "jezdne" i do czego innego potrzebują, więc najlepiej wybrać się z dzieckiem do sklepu i poprzymierzać, poskładać, popodnosić, obejrzeć dokładnie i ewentulanie na własną odpowiedzialność kupować ;-):tak::-)

Ja np., potrzebuję wózek lekki, mały, jak się przeprowadzimy to Ami będzie ganiać po ogródku, więc wózek potrzebny mi będzie tylko po to, by włożyć do samochodu i pojechać na zakupy, czyli zakupowo- samochodowy, Amelia nie śpi już od dawna na spacerach, więc nie potrzebuję nawet rozkładanego oparcia, duży kosz na zakupy też nie będzie potrzebny, gdyż na większe będę jeździła autem, w związku z tym znalazłam wózek Quinny Zapp, teraz jeździmy Quinny Speedi SX i jestem bardzo zadowolona, ale aż tak duży nie jest już nam potrzebny (wbrew opinią wózek się nie wywraca :sorry:)...fakt, że ostateczną decyzje podejmę w sklepie po wstępnych, ale dokładnych oględzinach ;-):-)

Do góry