reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

Wybaczcie, że wyskoczę jak filip z konopii, ale chciałam Was prosić o jakieś propozycje leciutkiej spacerówki. Mam już dość tego mojego ciężkiego pancernika i chciałabym kupić coś lżejszego. Co sądzicie o takim? Wpadł mi w oko jeszcze ten, ale nie jestem przekonana, bo nie ma żadnego koszyka na zakupy. Powinnam przeczytać wątek, ale za chinola nie znajdę tyle czasu :zawstydzona/y:

reklama
;-)panna migotka hmm wiesz co nie ma podnozka i sie nie reguluje chyba oparcie a jesli nawet to ten podnozek by mnie przerazal maly czesto spi teraz i mu nogi nie wisza a w duzym wozku tak po rozlozeniu jest krotszy my mamy taka
Wózek Baby Design ESPIRO ACTIVE +pokrowiec +folia (718260655) - Aukcje internetowe Allegro i zadko kiedy uzywam duzego wozka jedyna wada taka ktora mi nie przeszkadza to trzeba barierke sciagnac jak sie sklada (ale my barierki nie uzywamy) demontaz do prania jest kijowy ale tak to polecam.
Chyba ze chcesz typowo wylotowy wozek to te linki co podalas te wozeczki chyba sa na takie wypady ja chcialam na szybkie wypady do sklepu itd a okazalo sie ze uzywam tylko jego praktycznie

Dzięki Wiki :tak: Mi właśnie chodzi o jak najlżejszy, taki bardziej wylotowy właśnie. Moja już nie śpi na spacerach od dawien dawna. Ten coneco rozkłada się niby do pozycji półleżącej, ale nie wiem, czy brak tego podnóżka by był uciążliwy.

to zalezy najlepiej przymierzyc my caly czas jezdzimy na rozlozonym podnozku wydaje mi sie ze jemu tak wygodniej bo czasami ma chwile podnozek w dol jak zapomne czy cos.. ale wtedy mi sie wydaje ze to nie wygodnie jak tak wisza w powietrzu chociaz jeszcze troche i bedzie siegal to tego paska na nogi ;-)

U nas też jest przydatny jest podnóżek, tak jest wygodniej Młodemu jak sądzę.
ja z czystym sumieniem mogę polecić nasz, tylko on waży wiecej niż 6 kg.Wózek spacerowy Zooper Twist: Sklep Internetowy Baby Fant. Zwłaszcza z budki jestem zadowolona, (wręcz jestem zachwycona).Pałąka/barierki nie trzeba zdejmować. Tylko turkocze po chodniku raczej, juz sama nie wiem czy sie przyzwyczaiłam czy mniej turkocze niz nowy ;-)
Jakbym go miała zmienić na innych to na maclarena. Techno jest poza moim zasięgiem finansowym, ale Quest już bliżej ( choć nadal daleko).

ps. na allegro piszą, ze Twist 6,1 kg, ale nie ma bata, waży z 7. choć kiedyś ważyłam jak sięgnę pamięcią i 6,5 ważył ale ktoś na forum wózkowym gazety pisał, ze też ważył i wyszło mu 8 - więc nie wiem.Tak czy

My właśnie chcieliśmy maclarena, ale teraz jak będziemy się przeprowadzać to sama się zastanawiam czy kupować, z drugiej zaś strony, jak będę jechała na zakupy samochodem to spacerówka myk do bagażnika i jedziemy z Quinny'im torchę gorzej, chociaż i tak jestem nadal z niego bardzo zadowolona i na 100% dla drugiego dziecka też będziemy kupowali Quinny Speedy SX :tak:, a ten chyba sprzedam jak się przeniesiemy na wieś i kupię spacerówkę :tak:

Tez bym nie zmieniła swoich wyborów wózkowych choć chciałabym potestować kilka ( zwłaszcza te wyższej półki) z ciekawości.

szopek nooo czasami sobie mysle jak sie prowadzi te "super nowoczesno-dziwne " wozki :-D (bez urazy dla nikogo) ale jak patrze na ich ceny po kika tys na przyklad to wyszukuje same wady chociazby z powodu tej ceny heheh :-D

Ja bym chciaa zobaczyc jak sie prowadzi te weiksze spacerowki niz parasolka na BD ten co ma chyba dziubek albo Jane (chyba kangurka ma)

Mi zależy na kilogramach, tzn. żeby było ich jak najmniej. Wózek ma służyć głównie do przewiezienia na plac zabaw i z powrotem oraz do mamy, która mieszka w kamienicy i są strasznie wysokie, długie schody, więc zależy mi, żeby w jedną rękę wziąć wózek, a w drugą małą. Na dłuższe wycieczki zabierałabym stary wózek. Może w tych okolicznościach ten podnóżek nie jest taki niezbędny :sorry2:

reklama
Dotkass, a obecny wózek by Ci jeszcze nie posłużył dla drugiej dzidzi?

Ja też jestem zadowolona z wyborów wózkowych. Emmaljunga by spokojnie posłużyła jeszcze dla trzeciej dzidzi, gdybym się zdecydowała.
Peg Perego też jest bardzo dobry, choć jest tylko wózkiem "drugim". Ale tak naprawdę na spacery też mógłby być zabierany na co dzień.

Do góry