reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

Kathy ja tez nie mam przekładanej rączki w wózku ale mam za to taki "podglądacz" w budzie, wiec bede miec dziecko na oku, swoja droga slyszałam ze dzieci wola jezdzic przodem bo wiecej widzą a po drugie mechanizm w przekładanej rączce tez lubi szwankowac i trzeczczec.

reklama
hehe :-) widze, ze tu duuzo dziewczyn zdecydowalo sie na implasty ;-) no ja tez wsrod nich ;-) nie jestem najszczesliwsza, ale nie stac nas teraz na nic nowego, wiec bede jezdzic volantem 3 po Filipku. mam czerwony.
gondola sprawowala mi sie super, a moze na jesieni kupimy lzejsza spacerowke, bo tej nie znosilam, albo w ogole podwojny.. zobaczymy po lecie. bo na wakacje jade z moimi rodzicami 'na domek do lasu' na dwa miechy, wiec w sumie niepotrzebny mi jakis wypasny :-) a ten ma fajne kolka na wertepy i obszerna gondole, co mi pewnie porobi za lozeczko w tym lesie :-)

aha, quinny speedi super :-) sasiadka ma i dyga pod gore nasza bez problemu najmniejszego :-) (mieszkamy na takim spooooooorym wzniesieniu, az ciezko autem wjechac, mimo kostki polozonej :baffled:)
mi sie strasznie podoba ten wozio: Zestaw MAXI COSI - MURA 4 + GONDOLA + Cabrio FIX (342760137) - Aukcje internetowe Allegro

ale cena poraza, wiec jesli nie wygram w totka to nigdy nie bede takiego miala ;-)

Szwarou
My kupujemy X-landera XA. Początkowo chcieliśmy X1 (XA lepiej się prowadzi przez skrętne przednie koła, które zresztą można zablokować).
Trochę się naczytałam o x-landerach. Ogólnie największe zarzuty dla tych wózków to:
1. Mała gondola (od ubiegłego roku powiększyli).
2. Ta nieprzekładana rączka.
3. Waga (ale ten xa na prawdę super się prowadzi przez te obrotowe kółka-próbowałam w sklepie-rewelka).
4. Podnóżek, który kiedyś chyba był nieregulowany, a obecnie na pewno jest, bo sprawdzałam.
Poza tym trochę się też zasugerowałam opiniami znajomych, które są zadowolone z tego wózeczka.
Musisz też pamiętać, że jeżeli zdecydujecie się na xa to czym prędzej biegnijcie zamawiać (jest to najbardziej "chodliwy" model x-landera i producent z tego co wiem się nie wyrabia-jak masz fuksa dostaniesz od razu, a jak nie to musisz czekać ok. miesiąca my zamawialiśmy jakieś 2 tyg. temu i nie dał nam pewności, że pod koniec kwietnia będzie-będziemy mieli zielony, a na stanie był tylko moro-brzydki).
Moja rada: jak chcecie trochę zaoszczędzić poszukajcie na allegro. Ja kupiłam gondolę+adaptery za 265zł (z przesyłką) i x-car +adaptery za 215 zł, a za spacerówkę ze stelażem 910 zł (nowa). Pamiętaj wtedy tylko o tym żeby kupić gondolę z 2007 roku (ona jest w takiej samej kolorystyce co 2008, bo te z 2006 są mniejsze, a poza tym adaptery zdaje się są inne i nie pasowałoby Wam na stelaż).
Mam nadzieję, że pomogłam.
Pozdrawiam

Mój model tez ma feler (quinny speed sx)ma nieprzekładaną rąvczke a przy mniejszym dziecku lepiej je widzie ć -czyli dobrze by sie przekładała ale za to np.siedzisko jest wystarczajace do 3 roku życia!I badz tu człowieku mądry ale polecam wózek -leciutki i zwrootny i chowają sie wszystkie które ogladałam a było ich trochę:tak::tak::-D

Tak, tak Kathy, też tylko to mnie denerwuje w "naszym" wózeczku (nie przekładana rączka), ale poza tym naprawdę POLECAM!!! ja widzę same pozytywy :-), zresztą zdecydowałam się na niego po zachwalaniu przez osoby, które juz nim jeżdżą ponad rok czasu i są baaaaardzo zadowolone

Kathy ja tez nie mam przekładanej rączki w wózku ale mam za to taki "podglądacz" w budzie, wiec bede miec dziecko na oku, swoja droga slyszałam ze dzieci wola jezdzic przodem bo wiecej widzą a po drugie mechanizm w przekładanej rączce tez lubi szwankowac i trzeczczec.

Zgadzam się z toba własnie dzieci lubi jeździć przodem a i w moim sa okienka:happy:

Tak, tak Kathy, też tylko to mnie denerwuje w "naszym" wózeczku (nie przekładana rączka), ale poza tym naprawdę POLECAM!!! ja widzę same pozytywy :-), zresztą zdecydowałam się na niego po zachwalaniu przez osoby, które juz nim jeżdżą ponad rok czasu i są baaaaardzo zadowolone

Mój A jak zobaczył w sklepie i poogladał dokładnie (łącznie ze składaniem , jeżdzeniem i rozkładaniem)to nie chciał innych nawet oglądac uwiez a ja do końca nie byłam przecież zdecydowana a teraz juz jestem i kupujemy w kolorze papilon z kolekcji 2007 z dodatkami w postaci torby i śpiwora oraz fotelik ,gonodla i spacerówka na sklepie intrnetowym i wyniesie mnie 2300 zł.z gwarancja

Mój A jak zobaczył w sklepie i poogladał dokładnie (łącznie ze składaniem , jeżdzeniem i rozkładaniem)to nie chciał innych nawet oglądac uwiez a ja do końca nie byłam przecież zdecydowana a teraz juz jestem i kupujemy w kolorze papilon z kolekcji 2007 z dodatkami w postaci torby i śpiwora oraz fotelik ,gonodla i spacerówka na sklepie intrnetowym i wyniesie mnie 2300 zł.z gwarancja

No to tak jak mnie 2304 zł, dokładnie, my kupiliśmy zielony, a ten kolor o którym mówisz to jaki? bo nie wiem. My tez kup[owalismy z kolekcji 2007, bo z tego roku to za samą gondolę ze stelarzem i spacerówką zapłacisz 2300 zł bez żadnych dodatków :szok:. A widzisz zachęcałam i mówiłam, że się zdecydujecie...i to właśnie faceci są najbardziej za...a najlepsze jest to, że wózek jest skonstruowany do joggingu :-)

No to tak jak mnie 2304 zł, dokładnie, my kupiliśmy zielony, a ten kolor o którym mówisz to jaki? bo nie wiem. My tez kup[owalismy z kolekcji 2007, bo z tego roku to za samą gondolę ze stelarzem i spacerówką zapłacisz 2300 zł bez żadnych dodatków :szok:. A widzisz zachęcałam i mówiłam, że się zdecydujecie...i to właśnie faceci są najbardziej za...a najlepsze jest to, że wózek jest skonstruowany do joggingu :-)

Wkleiłam zdjecie tego koloru pare stron w stecz spaceróki akurat .A u nas w hurtowni z kolekcji 2008 wyniesie z fotelikiem city ok.2100 ale tez bez żadnych dodatków typu śpiwór czy torba a potem weż dokup kurde to razem 400 zł:szok:Drogie te dodatki ale mi sie z kolekcji 2008 podobał tylko kolor chili ale na żywo jakiś taki czerwony ni jaki i wkońcu zdecydowałam sie na stara kolekcje ,która kolorem sie tylko różni .Słuchaj a na ile masz gwarancje???

reklama
Dotkass a wlej mi zdjecie swojego koloru to ty masz ten apple?czy jakos tak?
Bo wiesz co na zdjeciu czy w katalogu te kolory całkiem inne niż w rzeczywistości i tu mamy problem:crazy::baffled:W sklepie na żywo mają zazwyczaj jeden dwa kolory i to wszystko a potem zamawiasz i roczarowanie....
A ten mój kolor na żywo widziałam a wogóle to mi sie podoba taki inny tylko nie dokupienia ewentualnie jest czasem na allegro ale używany a ja wole nowy bo gwarancja:tak:Ale na ten kolor choruje jak znadje to wkleje ci oki?

Do góry