reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

no i niestety wózek ze skrętnymi kołami też jest kiepski w prowadzeniu jedna ręką, zaraz ucieka na boki, chyba, ze ma blokadę, mój implast niiestety nie ma
Moja dotychczas parasolka ma na szczescie blokade na kola skretne,ale powiem ci ze i nie czesto jej uzywam:-p

reklama
Iwonka, moja parasolka tez ma i uzywałam jej na wertepach, bo wtedy wózek szalał, ale implast z gondolką, któego będę używać też przy drugim dziecku nie ma blokady i ciężko go będzie prowadzić trzymając jedna ręką a drugą prowadząc energicznego dwulatka... ale nie planuję zakupu drugiego wózka, bo szkoda kasy po prostu

no tak,pewnie ja to musze kupic wozek bo gleboki mam do d... i nie nadaje sie na lato wiec tak czy siak czeka mnie zakup gondolki,ale widzialam juz na allegro super za nie wielkie pieniadze bo uzywane ale to i tak kilka miesiecy.A pozniej super spacerowkeTeraz mojego R sistra co byla dzis u nas w gosciach zachwalala wozek Quinny.......

no i niestety wózek ze skrętnymi kołami też jest kiepski w prowadzeniu jedna ręką, zaraz ucieka na boki, chyba, ze ma blokadę, mój implast niiestety nie ma

W sobotę byłam kupic kocyk do wózka i przy okazji ogladałm wózki.
"Prowadziłam" Mikado OX-FORD i powiem Wam, że jakoś tak uciekał na boki.. niestety nie miał blokady na skretne kółka i nie wyobrażam sobie z takim "walczyć" na ulicy :baffled:, ale poza tym, jesli chodzi o wzgledy estetyczne, to jest niczego sobie.

My w dalszym ciągu pozostajemy przy ROANie, ale przy kazdej okazji lubię sobie popatrzec na wózeczki :-):-):-)

ja bym się tak nie przejmowała tym forum, bo tam wszystkie wózki, które nie kosztują fortuny i nie są "firmowe" mają kiepskie opinie, same snobki tam chyba piszą...

do coneco się czepiają, że to chińska tandeta, a ja kupiłam dla Kubasa parasolkę coneco i jestem bardzo z niej zadowolona, nie miałam 900 zł na Maclarena a nawet jakbym miała, to bym nie dała tyle za zwykła parasolkę, a nasz coneco mój mąż nawet przejechał niechcąco naszym kombi i na wózku nawet rysy nie ma!

hehe, juana, no to rzeczywiście nie każdy wózek to wytrzyma ;-), a forum wózkowe czesto podczytuję i tańsze marki tez są polecane :-), np. niezmiennie Marita i Bartatina królują :tak::tak::tak: jako ekstra wózki
a swoją drogą to ten Coneco też do tanich nie należy.

reklama
Maja, może Emmaljunga jest nieco twardsza w porównaniu z innymi wózkami... ja szczerze mówiąc zamiast bujania "góra-dół" stosowałam raczej odpychanie i przyciąganie wózka do siebie (takie bujanie "przód-tył" - o matko ale mi elokwencja siadła hihi).

Widziałam w sklepie z wózkami fajną rzecz dla starszego dziecka - można przykręcić do ramy wózka maluszka takie siedzonko, jakby "rowerek" dla starszego dziecka, które ma siodełko, dwa kółka, podpórki pod nóżki oraz po bokach do trzymania rączkami. Maksiowi się bardzo podobało. Tylko kosztuje 300zł :baffled:

Faktycznie prowadzenie starszego dziecka za rękę i wózka mającego dwie rączki może być trudne... ale kurczę ja chcę jednak parasolkę.... :baffled:
Dzwoniłam do pani od tego sklepu w którym bylismy w sobotę, ona jest właścicielką, powiedziała mi tyle że rozwiązanie z peg perego jest lepsze niż z inglesiną (miałaś rację Maju!) no i ma mi jeszcze coś tam zaproponować ewentualnie. Ciekawa jestem czy znajdzie się dla nas fotelik...

Do góry