reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

U mnie może być tak samo, na razie wydaje mi się, że nie skompletuję wystarczająco dużo ciuszków, a potem pewnie będzie aż za dużo. Na razie plan na "po wypłacie" jest taki, że kupujemy komodę i akcesoria: podgrzewacz, sterylizator, butelki, smoczki itd. Chyba, że uda się trafić na jakieś fajne promocje to będziemy modyfikować plany. Już się nie mogę doczekać, jutro jedziemy do dużego sklepu z art. dla dzieci na pierwsze zwiady. Mam nadzieję, że znajdę tam upatrzone modele wózków i coś mi się wyklaruje. Chcieliśmy kupić już łóżeczko, ale to jednak za duży gabaryt, tylko by nam zagracał mieszkanie.

reklama
Ja już się nie mogę doczekać zjazdu do polski i również wybrać się na takie zakupy :)
Też już bym pochodziła poogladala....ehh a jak zjedziemy to jak zwykle wszystko na wariackich papierach będzie robione....

okasia piękne to pierwsze łóżeczko:yes:, jakby się uprzeć to dla chłopca też może być, ale faktycznie jakoś tak bardziej z dziewczynką się kojarzy :) mi też zawsze podobały się białe i też miałam białe dla synka.

Kurczę ja prawie wszytsko mam po synku, na pewno jakieś ciuszki, kocyk, pościel kupię, ale będzie brakowało mi tego "szaleństwa" zakupowego -łóżeczko, wanienka, przewijak, wózek itp :) cieszcie się tym :)

No ja znalazłam ciekawą ofertę z szufladą i materacem w komplecie, fakt łóżeczko klasyczne,
ale cena fajna, u mnie w sklepie samo łóżeczko bez szuflady kosztuje 220pln a materac gryczany 100pln,
także u siebie na pewno nie kupię ;) choć pewnie szefowa liczy że będę u Nas w sklepie kompletować wyprawkę,
to się zdziwi noo
Link do: ŁÓŻECZKO DZIECIĘCE DREWNIANE WIKI+SZUF+PKG BIAŁE !

Może dostaniesz solidny rabat :) chociaż przy takich cenach w internecie szefowa raczej nie jest w stanie udzielić Ci zadowalającego rabatu. Łóżeczko bardzo ładne, my dla chłopca też chcemy klasyczne. Super, że ma szufladę, z dzieckiem miejsca do przechowywania rzeczy nigdy dość :)

Byłam w sklepie, sporo mi się rozjaśniło. Jeździłam wózkami jak głupia, ale to jest tak ważny wybór, że trzeba temu poświęcić trochę czasu. Generalnie jestem bardzo zadowolona z tego dnia :) Nic nie kupiliśmy, bo asortyment to głównie wózki i foteliki samochodowe.

Poza tym zadzwoniła do męża kuzynka, która urodziła dziecko w sierpniu i pytała czy chcemy rzeczy po małym. Dwa razy pytać nie musiała :) Dostaniemy ciuszki, fotelik samochodowy i pewnie inne akcesoria. Chciałam już zacząć kupować, ale muszę dwa razy zastanowić się nad każdą rzeczą żeby potem nie mieć dwóch podgrzewaczy i dwóch wanienek :) Z większych zakupów pozostaje mi wózek, komoda i łóżeczko. Z jednej strony odetchnęłam, że sporo zaoszczędzimy i zdążymy wszystko zorganizować, a z drugiej jakoś tak mi smutno, bo nie będę mogła poszaleć i powybierać rzeczy jakie mi się podobają w 100%.

reklama
kassia super, widziałam ją dziś w sklepie, jest bardzo ładna i w bardzo dobrej cenie, jak na taki gadżet. Trzeba sobie uprzyjemniać czas oczekiwania na dziecko.

Uwielbiam chodzić po sklepach odzieżowych i wyszukiwać ciuszków dla malucha, ale prawda jest taka, że jakbym mogła to zamknęłabym się w Auchan albo innym wielkim markecie z wielkim działem dziecięcym i tylko tam kupowała. Nie dość, że wybór spory to wszystko jest tak dobrych cenach, że można zamknąć oczy i wybierać*. Dziś widziałam takie piękne śpiochy, body z biedroneczką, skarpeteczki z krabem, a jak zobaczyłam trampki to odleciałam. Niestety zakupy z mężem to jak pójście na randkę z przyzwoitką i jedyne co udało się kupić to zwykłe białe skarpetki :/ Niech tylko przyjdzie wypłata, a on pójdzie na długi godziny do pracy!

*nie dotyczy akcesoriów tj. smoczki, butelki itp. to jest o połowę tańsze na allegro!

Do góry