reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

reklama
Ja mam dziś tydz 28(5) miesiąc temu miałam dziecko 3 tyg większe czyli 31 tydz(5) dni a za ubranka nie wzięłam się wcale :(.
Ale mam łóżeczko, przewijak po córce mam wózki i wanienkę.
Kupiłam otulacz i kilka pieluszek, pościel, ręcznik i 3 koszule.

Ale ile przede mną :
kosmetyki, butelka, smoczek, uporządkować ubranka, dokupić co brakuje, wyprać wózek, zaplanować pokoik, spakować torbę, kupić proszek do prania dla dzieci, podkłady, jednorazowa bieliznę wow ale tego jest a końca nie widzę.

Jeśli mogę doradzić to nie zapomnijcie o wodzie ja pamiętam jak mi się szalenie chciało pić jak dostałam te darmowe pudełka w szpitalu z próbkami i zobaczyłam tam wodę to wiedziałam że jestem uratowana.

Koszule jak dla mnie 2 to za mało. Ja ostatnio rodziłam w kwietniu i nie wyobrażałam sobie mieć 1 koszule na 2 dni bo jak wiadomo w szpitalu mega ciepło. Pociłam się jak głupia. Jeśli przypomnę sobie komfort założenia nowej koszuli to tym razem zakupiłam dodatkowo 3. I tak w domu się wynosi.

Ja z tych co rodzily zimą:-( i nawet nie bardzo wiem w co sie noworodka latem ubiera :-( z reszta moja córka juz duza bo 7 lat wiec takie pytanie do mam ktore rodzily latem czy kupowac rozek czy raczej jak jest goraco to sie nie przyda

Ja rodziłam w czerwcu i rożek tez sie przydał, ale w sumie bardzo krótko. Chyba bardziej przydatny bedzie taki otulacz jaki kupiła Anezram. Sama mam na niego ochotę, ale skoro nam rożek po córce to juz nie będę nic więcej kupować ;-(. Wczoraj byłam chwile w szpitalu i widziałam małe dzidziusie, wszystkie mocno wyotulane mimo ze było ciepło :-)

mi zostały do kupienia wózek, łóżeczko, komoda, przewijak, wanienka, i myślę nad jakimś żelem /maścią na sutki w razie czego :D no i jeszcze chusteczki do pupci i pieluszki oczywiście ;)
zamówilam dziś koszule, 2 bo u mnie w szpitalu dają swoją do porodu i na zmianę jak ktoś chce to też dają. Myślałam że kupie koszule w stacjonarnym sklepie ale byly tak olbrzymie i paskudne...do tego drogie, wszystko w jaskrawe kolory i misie, nie chce się czuć jak specjalna :D

co do gustu panów to fakt, ja bym umarła ze strachu że wszystko będzie drogie i niekoniecznie ładne ;) dlatego zostawiłam te największe rzeczy na koniec :D choć mój D rożek ładniutki wybrał jak dla mnie :) rożek zakupiony bo my na koniec sierpnia termin, mysle że się przyda.

Załączniki

• WP_20160607_005.jpg
    WP_20160607_005.jpg
    582,2 KB · Wyświetleń: 96
reklama
Do góry