reklama
niunia102
Fanka BB :)
A ja liste mam wczoraj zamowilam sobie koszulke do szpitala bo mam tylko 1 :-) i pomalu mysle o spakowaniu torby :-)
Ja mam dziś tydz 28(5) miesiąc temu miałam dziecko 3 tyg większe czyli 31 tydz(5) dni a za ubranka nie wzięłam się wcale .
Ale mam łóżeczko, przewijak po córce mam wózki i wanienkę.
Kupiłam otulacz i kilka pieluszek, pościel, ręcznik i 3 koszule.
Ale ile przede mną :
kosmetyki, butelka, smoczek, uporządkować ubranka, dokupić co brakuje, wyprać wózek, zaplanować pokoik, spakować torbę, kupić proszek do prania dla dzieci, podkłady, jednorazowa bieliznę wow ale tego jest a końca nie widzę.
Jeśli mogę doradzić to nie zapomnijcie o wodzie ja pamiętam jak mi się szalenie chciało pić jak dostałam te darmowe pudełka w szpitalu z próbkami i zobaczyłam tam wodę to wiedziałam że jestem uratowana.
Koszule jak dla mnie 2 to za mało. Ja ostatnio rodziłam w kwietniu i nie wyobrażałam sobie mieć 1 koszule na 2 dni bo jak wiadomo w szpitalu mega ciepło. Pociłam się jak głupia. Jeśli przypomnę sobie komfort założenia nowej koszuli to tym razem zakupiłam dodatkowo 3. I tak w domu się wynosi.
Ale mam łóżeczko, przewijak po córce mam wózki i wanienkę.
Kupiłam otulacz i kilka pieluszek, pościel, ręcznik i 3 koszule.
Ale ile przede mną :
kosmetyki, butelka, smoczek, uporządkować ubranka, dokupić co brakuje, wyprać wózek, zaplanować pokoik, spakować torbę, kupić proszek do prania dla dzieci, podkłady, jednorazowa bieliznę wow ale tego jest a końca nie widzę.
Jeśli mogę doradzić to nie zapomnijcie o wodzie ja pamiętam jak mi się szalenie chciało pić jak dostałam te darmowe pudełka w szpitalu z próbkami i zobaczyłam tam wodę to wiedziałam że jestem uratowana.
Koszule jak dla mnie 2 to za mało. Ja ostatnio rodziłam w kwietniu i nie wyobrażałam sobie mieć 1 koszule na 2 dni bo jak wiadomo w szpitalu mega ciepło. Pociłam się jak głupia. Jeśli przypomnę sobie komfort założenia nowej koszuli to tym razem zakupiłam dodatkowo 3. I tak w domu się wynosi.
niunia102
Ja z tych co rodzily zimą:-( i nawet nie bardzo wiem w co sie noworodka latem ubiera :-( z reszta moja córka juz duza bo 7 lat wiec takie pytanie do mam ktore rodzily latem czy kupowac rozek czy raczej jak jest goraco to sie nie przyda
ja kupiłam otulacz bo moja córcia uwielbiała być otulona. Ja kupiłam taki Link do: Otulaczek | Motherhood
Angelikaaa
Ja rodziłam w czerwcu i rożek tez sie przydał, ale w sumie bardzo krótko. Chyba bardziej przydatny bedzie taki otulacz jaki kupiła Anezram. Sama mam na niego ochotę, ale skoro nam rożek po córce to juz nie będę nic więcej kupować ;-(. Wczoraj byłam chwile w szpitalu i widziałam małe dzidziusie, wszystkie mocno wyotulane mimo ze było ciepło :-)
niunia102
Dzieki dziewczyny :-) to musze nad czyms pomyśleć
Mika06
mi zostały do kupienia wózek, łóżeczko, komoda, przewijak, wanienka, i myślę nad jakimś żelem /maścią na sutki w razie czego no i jeszcze chusteczki do pupci i pieluszki oczywiście
zamówilam dziś koszule, 2 bo u mnie w szpitalu dają swoją do porodu i na zmianę jak ktoś chce to też dają. Myślałam że kupie koszule w stacjonarnym sklepie ale byly tak olbrzymie i paskudne...do tego drogie, wszystko w jaskrawe kolory i misie, nie chce się czuć jak specjalna
co do gustu panów to fakt, ja bym umarła ze strachu że wszystko będzie drogie i niekoniecznie ładne dlatego zostawiłam te największe rzeczy na koniec choć mój D rożek ładniutki wybrał jak dla mnie rożek zakupiony bo my na koniec sierpnia termin, mysle że się przyda.
zamówilam dziś koszule, 2 bo u mnie w szpitalu dają swoją do porodu i na zmianę jak ktoś chce to też dają. Myślałam że kupie koszule w stacjonarnym sklepie ale byly tak olbrzymie i paskudne...do tego drogie, wszystko w jaskrawe kolory i misie, nie chce się czuć jak specjalna
co do gustu panów to fakt, ja bym umarła ze strachu że wszystko będzie drogie i niekoniecznie ładne dlatego zostawiłam te największe rzeczy na koniec choć mój D rożek ładniutki wybrał jak dla mnie rożek zakupiony bo my na koniec sierpnia termin, mysle że się przyda.
Załączniki
reklama