reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

Kochana to byl 38 tc ale teraz wierze ze bedzie wszystko w porzadku pomalu zaczynam sie schizowac i zastanawiam sie czy nie zaczac chodzic do lekarza co 2-3 tygodnie

Wydawało mi się ze kojarzę twojego nicka, teraz sobie przypominam. Współczuję kochana twoich przejść, wiem jak musi tobie być ciężko. I tak długo wytrzymujesz . U mnie pierwsza ciaza co prawda zakończyła się w 24tc, ale z córcią to przez całą ciążę co 2 max 3 tygodnie chodziłam na wizyty, bo inaczej panikowałam i nie potrafiłam normalnie funkcjonować. Ale to też była ciąża z przygodami. Teraz chodzę raz w miesiącu i nie mam z tym żadnego problemu, ale to pewnie dlatego, że mam już jeden mały cud w domu.

Dziewczyny pisałaś cie o karuzelkach. Przy córeczce dostalam taką plastikową z babyono, pozytywna była straszna, głośna, szybka do tego całość przeszkadzała mi przy wkładaniu małej do łóżeczka, bo trochę miejsca zajmował przewijak - miałam taki nakładany na łóżeczko. Tym razem na początek zrobiłam swoją czarno białą wykorzystując mocowanie starej karuzeli, a potem dokupię jeszcze tą z Ikei, bo też mi się podoba. Mamy grającego misia więc z pozytywki zrezygnuje.

Maty kupować nie planuję. Może kupimy drewniany stojak leka z zabawkami z Ikei. Link do: LEKA Stojak z zabawkami, brzoza, wielobarwny - - - IKEA
Widziałam jego fajne przeróbki w sieci (oczywiście czarno biale;). Właśnie sprawdziłam na stronie że do 1 czerwca z karta ikea famili są promocje na zabawki dziecięce.

reklama
wlasnie widzialam ze promka, dzisiaj jade do ikei bo sa tez grzechotki-kotki 2szt za 10zl w ktorych sie zakochalam, ja ewentualnie od cioci mam sam palak z pozytywka wiec albo na tym zamontuje albo odczepie pozytywke i oddzielnie bedzie

w ogole w ikei piekne rzeczy sa w moim guscie :)

niunia a ktory to tc? ja juz mam planowo co 3tyg

kurcze straszna historia, nie umiem sobie tego wyobrazic nawet.. na poczatku myslalam, ze byle do 12tyg i juz ciaza bedzie pewniakiem i na pewno wszystko bedzie ok a tu im dalej w las tym wiecej martwienia sie i strata bardziej bolesna, bo dzidzia bardziej rzeczywista..

oby bylo jak mamakulka i sierpniowa mowia i u kazdej bedzie happy end
Papercut teraz jestem w 29 tc a wizyte mam 10.06 i na niej bede sie pytac

Ja od 29 tygodnia mam zapowiedziane , że co 3 tygodnie mam się stawiać . Później ponoć jeszcze częściej. Dziś zaczynam 30 .

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Wydawało mi się ze kojarzę twojego nicka, teraz sobie przypominam. Współczuję kochana twoich przejść, wiem jak musi tobie być ciężko. I tak długo wytrzymujesz . U mnie pierwsza ciaza co prawda zakończyła się w 24tc, ale z córcią to przez całą ciążę co 2 max 3 tygodnie chodziłam na wizyty, bo inaczej panikowałam i nie potrafiłam normalnie funkcjonować. Ale to też była ciąża z przygodami. Teraz chodzę raz w miesiącu i nie mam z tym żadnego problemu, ale to pewnie dlatego, że mam już jeden mały cud w domu.

Dziewczyny pisałaś cie o karuzelkach. Przy córeczce dostalam taką plastikową z babyono, pozytywna była straszna, głośna, szybka do tego całość przeszkadzała mi przy wkładaniu małej do łóżeczka, bo trochę miejsca zajmował przewijak - miałam taki nakładany na łóżeczko. Tym razem na początek zrobiłam swoją czarno białą wykorzystując mocowanie starej karuzeli, a potem dokupię jeszcze tą z Ikei, bo też mi się podoba. Mamy grającego misia więc z pozytywki zrezygnuje.

Maty kupować nie planuję. Może kupimy drewniany stojak leka z zabawkami z Ikei. Link do: LEKA Stojak z zabawkami, brzoza, wielobarwny - - - IKEA
Widziałam jego fajne przeróbki w sieci (oczywiście czarno biale;). Właśnie sprawdziłam na stronie że do 1 czerwca z karta ikea famili są promocje na zabawki dziecięce.
Mi duzo sily dała córeczka ktora byla w domy i wsparcie męża no ja sie obawiam tych upałów bo podobno przez to sie Zuzia zawineła w pępowine ale jestem dobrej mysli ze dwa razy nie moze sie to samo zdarzyc jednej osobie

niunia statystycznie rzecz ujmujac to wrecz niemozliwe, chyba ze bys genetycznie zlosliwe pepowiny produkowala ale to samo z siebie glupio brzmi, dzidzia sie zawsze moze zawinac, po prostu mialas pecha..

dziewczyny napewno bedzie wszystko dobrze, niunia tak jak napisala papercut niemozliwe, zeby dwa razy zdarzylo sie to tej samej osobie :* tutaj mamy tak duze wsparcie, wszystkie trzymaja za siebie kciuki, ze wszystko z naszymi maluszkami bedzie dobrze! co do Ikea papercut ja tez jakbym mogla to bym wszystko kupowala w Ikea :D

kupilam ta zawieszke, grzechotki kotki jeszcze krolika co ma cialo z chusteczki jakby i recznik co ma kaptur-misia :D wiedzialam, ze sie nie skonczy na tym co zaplanowalam

reklama
my co prawda Ikea mamy 10 minut od domu ale teraz tyle bylo na glowie, ze moze uda sie w przyszlym tygodniu :D tez pewnie wyjde z cala siatka :biggrin2:

Do góry