reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, foteliki - czyli pierwsza bryka dla naszego smyka ;)

a Ty Martinek na jakis model wozka jestes juz zdecydowana konkretnie, bo my mysle juz zostaniemy przy tym x-move

reklama
my zamówilismy Teutonie Be you - nie jest to tani wozek, ale trafilismy w poznaniu fajna promocje ..no i planujemy drugie dziecko wiec chcielismy wozek na pare lat

Ja chyba już zdecydowałam jaki wózek kupimy. Myślę, że kupno będzie w grudniu więc decyzja może się zmienić. Na chwilę obecną to Maxi Cosi Elea. Ma wszystko to na czym mi zależy. Rozkładane siedzisko. Kół nie potrzebuję pompowanych, te w elei podobno super sobie radzą a ja nie będę po wertepach chodzić. Baaardzo fajną sprawą dla mnie jest blokowanie przednich kółek w zasięgu ręki. W wózku córeczki ta blokada była przy kółkach aja przy codziennych dłuuugich spacerach conajmniej kilka razy blokowałam i odblokowywałam je brudząc sobie ręce itd. Fajnie się też składa, a my często jeździmy autem, a mam niewielki bagażnik. Obracane siedzisko też super sprawa, a dziewczyny na forach piszą, że jak dziecko jest kilkumiesięczne to można to zrobić nie wyciągając go z wózka. Super sprawa gdy słońce świeci. Na pewno nie jest to wózek idealny, ale jak dla mnie ma to o co mi chodzi.
A fotelik w związku z wyborem tego wózka będzie maxi cosi z bazą easy base bo nie mam w swoim aucie isofixów.

widzialam tez ten wozek na targach we Wro pan nawet prezentacje nam zrobil faktycznie sklada sie do niewielkich rozmiarow i chyba ma hamulec w raczce o ile dobrze pamietam.

a czym rozni sie ta baza easy base od isofixa?

dotka85 A jakie ogólne wrażenie zrobił na Tobie ten wózek?
Co do bazy to różni się tym, że montuje się tą bazę na stałe pasami poprostu. A mocowanie fotelika na bazie jest takie samo jak na bazie przymocowanej isofixem. Bardzo mi zależy na tej bazie bo nienawidziłam wręcz przy córeczce męczyć się z zapinaniem fotelika pasami szczególnie jak na plecy lał się deszcz. A teraz to będzie zima więc tym bardziej chcę aby montaż tego fotelika był jak najszybszy. A wiadomo, że takie maleństwo na początku cały czas się nosi w takim foteliku jak się idzie do lekarza, sklepu, do przedszkola po starszą itd...

wrazenie zrobil calkiem ok, ale jakos x-lander wizualnie bedzie mi sie podoba, w tym elea Pan pokazywal ze mozna sama gondola bujac jak jest zapieta, a nie calym wozkiem, ale cenowo podobnie chyba tez ponad 2 tyc kosztuje

a my zrezygnowaliśmy z Quinny speedi, fajny, w miarę lekki ale jego amortyzacja (teleskopy) nie wytrzymała by zjeżdżania i wciągania na pierwsze piętro. na pusto może i by pożył trochę ale z zakupami czy zakup+niemowlak już raczej nie. myśleliśmy też o X-landerze XA ale odpadł z tego samego zwględu-amortyzacja, więc kupiliśmy Quinni Freestyle, o taki QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT Brązowy (2643821818) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., spacerówka czarna i granatowa gondolka. fakt, kobyła troche ciężka ale w terenie prowadzi się 100 razy lżej niż parasolka która waży tyle co nic, ot paradoks. :-) a po schodkach dzięki dużym pompowanym kołom nie jest w sumie tak źle.
oczywiście używany bo nowy zestawik to hoho, nie na naszą kieszeń, ale jest w idealnym stanie, zadbany, no udał nam się zakup :) ciężko było go znaleźć w takim stanie, strasznie ich mało. ale upolowaliśmy, na miejscu więc pojechaliśmy obejrzeć i od razu przyklepaliśmy :-) do stycznia śmiga w nim starszak a później przesiadka :tak:

no dalej dziewczyny, piszcie na temat wózków, powoli zbliża się godzina "0" a ja jestem przerażona tyle tego wszystkiego i jak tu wybrać, x-lander bardzo mi się podoba ale na nową wersję move z przekładanym siedziskiem mnie nie stać a stara nie ma tego bajeru, dobre opinie widzę o wózkach Roan marita czy rocco , no i jedo fyn, a co powiecie o tych wózkach maked?? jeszcze tako captiva ponoć jest ok?? za to baby merc raczej się nie sprawdza, czy ktoś coś doradzi??

reklama
A co sądzicie o TAKO Monodi? To jest nowość... a po weekendzie TAKO ma wprowadzić jeszcze nowszy wózek... ja czekam z niecierpliwością...
Byliśmy wczoraj w mega wielkim Smyku w Krakowie, pooglądać wózki. I powiem Wam, że z tych co ten sklep ma do zaoferowania to jedynie Espiro Vector Pro nam wpadł w oko. Ale tak jak mówię, chcę zobaczyć na żywo te dwie nowości Tako. Mi się w Tako i np w x-landerach nigdy nie podobał ten taki materiał wiszący z tył w spacerówce jak jest ustawiona do pozycji siedzącej... Tutaj na zdjęciu tego nie widać, więc może to poprawili. Mąż każdego x-landera odrzucił. W sumie to nie wiem czemu
icon_razz.gif

Zawsze miałam chrapkę na Quinnie Speedi SX, ale to jest trój kołowiec i ktoś mnie nastraszył, że po pierwsze w zimie po śniegu ciężko nim manewrować... i na krawężniki wjeżdżać... a po drugie co ja zrobię jak mi na spacerze pęknie jedno koło... na 2 będę wracać?
icon_razz.gif
nigdy o tym nie myślałam, ale może coś w tym jest. Ale, ale... ten wózek nadal mi się najbardziej podoba. I jak rodzice się nie będą dokładać do wózka, a słyszałam, że kurcze mają to nie kupię 3kołowca, bo mój tata powiedział, że takiego "niestabilnego wózka wnukowi nie kupi" hehe
icon_razz.gif
dlatego rozglądamy się nad 4 kołowcami... ehh namieszałam. Ale co o nich sądzicie?

Do góry