reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki - czyli pierwsza bryka dla naszego smyka ;)

a Ty Martinek na jakis model wozka jestes juz zdecydowana konkretnie, bo my mysle juz zostaniemy przy tym x-move

reklama
my zamówilismy Teutonie Be you - nie jest to tani wozek, ale trafilismy w poznaniu fajna promocje ..no i planujemy drugie dziecko wiec chcielismy wozek na pare lat

Ja chyba już zdecydowałam jaki wózek kupimy. Myślę, że kupno będzie w grudniu więc decyzja może się zmienić. Na chwilę obecną to Maxi Cosi Elea. Ma wszystko to na czym mi zależy. Rozkładane siedzisko. Kół nie potrzebuję pompowanych, te w elei podobno super sobie radzą a ja nie będę po wertepach chodzić. Baaardzo fajną sprawą dla mnie jest blokowanie przednich kółek w zasięgu ręki. W wózku córeczki ta blokada była przy kółkach aja przy codziennych dłuuugich spacerach conajmniej kilka razy blokowałam i odblokowywałam je brudząc sobie ręce itd. Fajnie się też składa, a my często jeździmy autem, a mam niewielki bagażnik. Obracane siedzisko też super sprawa, a dziewczyny na forach piszą, że jak dziecko jest kilkumiesięczne to można to zrobić nie wyciągając go z wózka. Super sprawa gdy słońce świeci. Na pewno nie jest to wózek idealny, ale jak dla mnie ma to o co mi chodzi.
A fotelik w związku z wyborem tego wózka będzie maxi cosi z bazą easy base bo nie mam w swoim aucie isofixów.

widzialam tez ten wozek na targach we Wro pan nawet prezentacje nam zrobil faktycznie sklada sie do niewielkich rozmiarow i chyba ma hamulec w raczce o ile dobrze pamietam.

a czym rozni sie ta baza easy base od isofixa?

dotka85 A jakie ogólne wrażenie zrobił na Tobie ten wózek?
Co do bazy to różni się tym, że montuje się tą bazę na stałe pasami poprostu. A mocowanie fotelika na bazie jest takie samo jak na bazie przymocowanej isofixem. Bardzo mi zależy na tej bazie bo nienawidziłam wręcz przy córeczce męczyć się z zapinaniem fotelika pasami szczególnie jak na plecy lał się deszcz. A teraz to będzie zima więc tym bardziej chcę aby montaż tego fotelika był jak najszybszy. A wiadomo, że takie maleństwo na początku cały czas się nosi w takim foteliku jak się idzie do lekarza, sklepu, do przedszkola po starszą itd...

wrazenie zrobil calkiem ok, ale jakos x-lander wizualnie bedzie mi sie podoba, w tym elea Pan pokazywal ze mozna sama gondola bujac jak jest zapieta, a nie calym wozkiem, ale cenowo podobnie chyba tez ponad 2 tyc kosztuje

a my zrezygnowaliśmy z Quinny speedi, fajny, w miarę lekki ale jego amortyzacja (teleskopy) nie wytrzymała by zjeżdżania i wciągania na pierwsze piętro. na pusto może i by pożył trochę ale z zakupami czy zakup+niemowlak już raczej nie. myśleliśmy też o X-landerze XA ale odpadł z tego samego zwględu-amortyzacja, więc kupiliśmy Quinni Freestyle, o taki QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT Brązowy (2643821818) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., spacerówka czarna i granatowa gondolka. fakt, kobyła troche ciężka ale w terenie prowadzi się 100 razy lżej niż parasolka która waży tyle co nic, ot paradoks. :-) a po schodkach dzięki dużym pompowanym kołom nie jest w sumie tak źle.
oczywiście używany bo nowy zestawik to hoho, nie na naszą kieszeń, ale jest w idealnym stanie, zadbany, no udał nam się zakup :) ciężko było go znaleźć w takim stanie, strasznie ich mało. ale upolowaliśmy, na miejscu więc pojechaliśmy obejrzeć i od razu przyklepaliśmy :-) do stycznia śmiga w nim starszak a później przesiadka :tak:

no dalej dziewczyny, piszcie na temat wózków, powoli zbliża się godzina "0" a ja jestem przerażona tyle tego wszystkiego i jak tu wybrać, x-lander bardzo mi się podoba ale na nową wersję move z przekładanym siedziskiem mnie nie stać a stara nie ma tego bajeru, dobre opinie widzę o wózkach Roan marita czy rocco , no i jedo fyn, a co powiecie o tych wózkach maked?? jeszcze tako captiva ponoć jest ok?? za to baby merc raczej się nie sprawdza, czy ktoś coś doradzi??

reklama
A co sądzicie o TAKO Monodi? To jest nowość... a po weekendzie TAKO ma wprowadzić jeszcze nowszy wózek... ja czekam z niecierpliwością...
Byliśmy wczoraj w mega wielkim Smyku w Krakowie, pooglądać wózki. I powiem Wam, że z tych co ten sklep ma do zaoferowania to jedynie Espiro Vector Pro nam wpadł w oko. Ale tak jak mówię, chcę zobaczyć na żywo te dwie nowości Tako. Mi się w Tako i np w x-landerach nigdy nie podobał ten taki materiał wiszący z tył w spacerówce jak jest ustawiona do pozycji siedzącej... Tutaj na zdjęciu tego nie widać, więc może to poprawili. Mąż każdego x-landera odrzucił. W sumie to nie wiem czemu
icon_razz.gif

Zawsze miałam chrapkę na Quinnie Speedi SX, ale to jest trój kołowiec i ktoś mnie nastraszył, że po pierwsze w zimie po śniegu ciężko nim manewrować... i na krawężniki wjeżdżać... a po drugie co ja zrobię jak mi na spacerze pęknie jedno koło... na 2 będę wracać?
icon_razz.gif
nigdy o tym nie myślałam, ale może coś w tym jest. Ale, ale... ten wózek nadal mi się najbardziej podoba. I jak rodzice się nie będą dokładać do wózka, a słyszałam, że kurcze mają to nie kupię 3kołowca, bo mój tata powiedział, że takiego "niestabilnego wózka wnukowi nie kupi" hehe
icon_razz.gif
dlatego rozglądamy się nad 4 kołowcami... ehh namieszałam. Ale co o nich sądzicie?

Do góry