reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki - czyli pierwsza bryka dla naszego smyka ;)

Columbina o tych wózkach 4 kolowych które sobie upatrzyłaś nie mogę powiedzieć nic bo żadnego nie widziałam.

ale o 3 kołowcach Quinny wtrąca swoje dwa grosze ;-)
my kupilismy 3 kołowca, a że wozimy teraz w nim synka to wiem jak się zachowuje z dzieckiem.
oglądaliśmy Quinny Speedi i mi się podobał bardzo wizualnie, lekki, zwrotny, no wogóle. ale u nas odpadł ze względu na amortyzację któa mogła by nie wytrzymać skakania po schodkach. i kupilismy Quinny Freestyle też 3 kołowy. co do niestabilności. to w czasie jazdy nie odczuwam by był jakiś niestabilny. na krawężniki wjeżdża się nawet lepiej niż 2 kołowcem :tak: nie zapomnę tego szoku, jak wsadziłam w niego syna (15 kg) i zrobiłam podejście do krawężnika, zrobiłam wdech jak to robiłam przy naszej spacerwówie, podbiłam on cmyk i siedzi na chodzniku. naprawde byłam pod wrażeniem ze tak lekko, do tej pory jeździliśmy 4 kołową spacerówą i w porównaniu z Speedi czy naszym Freestyle to niebo a ziemia przy podjeżdżaniu.

co do przebicia się koła, fakt, zostają dwa, ale przy 4 kołowcu jak jedno siądzie to też nie będzie jechał normalnie. a na kapciu w 4 czy 3 kołowcu da się dojechać do domu. w końcu koło nadal jest, tyle że bez powietrza. no chyba ze wszystkie 3 koła będą piankowe. choć my szukaliśmy tylko pompowanych.

no i hamulec ręczny. dobra rzecz, da się bez niej żyć ale teraz jak mamy z tym hamulcem to ciężko będzie "przesiąść" się na bez hamulca. ale nie planuję zmiany póki ten będzie żył :-) nawet na parasolkę czy coś innego lekkiego.

więc, z mojego doświadczenia pożądane 3 kołowe nie są gorsze od 4 kołowych. my braliśmy pod uwagę Quinny Speedi (był moim numerem 1), Quinny Freestyle QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT Brązowy (2643821818) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i Jane Slalom Strata Travel System | Jane Slalom Pro. z 4 kółek to był jeszcze x-lander xa ale też odpadł. zdecydowaliśmy się na Freestyle ten z tej trójki wydaje się najbardziej "pożądny" ale co za tym idzie ma największą wagę. ale przy jeździe nie jest ona odczuwalna bo mogę go pchać (wózek jakieś 13-14 kg + 15 kilo syna i cały kosz zakupów) jednym palcem. do reala mamy krócej przez łąke, jest tam taka dróżka i jedzie bez problemu. tylko przy wciąganiu na 1 piętro czuć wagę. na tych wózkach trzech się skupiliśmy. o innych nic nie wiem, X lander ma też 3 kołowca ale nie interesowaliśmy się nim za mocno.
Pierwsze kilka chwil jechania 3 kołowcem wydaje się nieco dziwne, ale po jednym wypadzie do supermarketu w pełni go opanowałam :-D
zrobiliśmy już nim sporo kilometrów, po chodnikach, po łączkach, po wybojach. nie mamy auta więc przy każdym wyjściu z domu trzeba brać wózek. i nie mogę powiedzieć że jest niestabilny czy coś. tylko przy wsiadaniu do autobusu trzeba przybrać inną technikę niż przy 4 kołach ale, raz, drugi i jest ok.

któraś z dziewczyn tutaj kupiła Speedi, tylko nie pamiętam która :confused:

noooo się rozpisałam. ale może coś komuś moje wywody pomogą

reklama
czas najwyższy zainteresować się wozem dla Malucha ;) przeczytałam wszystkie posty,ale nie znalazłam wózka dla siebie ;( dlatego kochane mam pytanie: czy znacie wózek, który:
-ma pompowane koła, które będą jechać po lesie, piachu i chodniku?
-oczywiście 3w1, ale żeby fotelik samochodowy wpinał się bezpośrednio do stelaża?
-po złożeniu nie będzie zbyt duży, bo bagażnik u nas zajmuje pies;) więc wózek będzie jeździł na przednim siedzeniu;P
- przekładana rączka... itp, ale najważniejsze te 3 rzeczy, na które teraz wpadłam...acha no i cena rozsądna...

wiem wiem, wymagania mam:) zaraz zaczynam dokładne poszukiwania, ale może któraś z Was się z takim zetknęła już i może mi coś poradzić :)

Marta 87 ojjj ciężko będzie z tymi wymaganiami bo prawie każdy wózek który ma pompowane koła jest duży i ciężko z tym bagażnikiem będzie :-( musicie sami wybrać się do porządnego sklepu z wózkami i podpytać.. przecież nikt od razu nie będzie was zmuszał do kupna.. a później jak wam jakiś w oko wpadnie to zobaczyć ceny na allegro bo niestety przebitka cenowa potrafi być niezła..

My z moim kochanym ostatnio zajrzeliśmy do sklepu z wózeczkami ;-) podpytaliśmy kilka osób o kilka wózeczków i w dalszym ciągu zostajemy przy x-landerze x-move.. brałam jeszcze pod uwagę maxi cosi mura, quinny i mutsy..
Ja jestem zachwycona składaniem się x-move.. kólka odpina się jednym ruchem ręki.. mają taki fajny przycisk w kołach że za bardzo kombinować nie trzeba. Jak dla nas rewelacja. Prowadzi się super, a gondolka wcale nie jest aż taka miniaturkowa jak mówią. Mamy 3drzwiowe autko a stelaż spokojnie z kółkami zmieści się do bagażnika. Mój stwierdził że bardzo mu się podoba i nie będzie wstydził się córy zabrać na spacer wózeczkiem :-) aaa i stelaż jest w kolorze czarnym więc rdzewieć nie powinien :-) kumpela mi mówiła że cały rok przejeździła i ani śladu rdzy więc na drugie dziecko jako tako powinien wyglądać. Wszystkie pokrowce wymienne więc jak mała poplami mi soczkami czy innymi wynalazkami to można łatwo uprać a nawet wymienić bo są dostępne całe zestawy kolorystyczne.
także zostaje on moim typem w dalszym ciągu :-) ale maxi cosi też fajny tylko jakoś bardziej poręczny x-lander mi się wydaje :-) jak macie jeszcze jakieś wózeczki to dajcie znać.. jednak opinie mam które już przetestowały są najlepsze :-) a na jakie wózeczki się dziewczyny decydujecie? robiłyście już pierwsze podejście w sklepie z wózeczkami?

Caroline x-move tez moj faworyt i przy nim zostajemy, wybeiramy ten kolor turkusowy Australia :) w sklepie mipow ze pod koniec roku moze byc problem z dostepnoscia wybranych kolorkow i lepiej zarezerowac sobie np. miesiac przed i wplacic zaliczke a odebrac np w polowie grudnia zeby gwarancja na marne nie leciala.

my w Askot za 2199 widzielismy w komplecie gondola + moskitiera + folia p. deszczowa, spacerowka ze spiworkiem na nogi, a Wy gdzie kupujecie, za ile , co w zestawie i jaki kolorek?

caroline niestety mamy problem z wybraniem się do sklepu, bo ja mam zakaz chodzenia do końca ciąży...chyba,że do wc ;) więc to nie będzie łatwe...może trochę mi się poprawi i do jakiegoś sklepu skoczymy za jakiś miesiąc...
generalnie zawsze chciałam x-landera, kiedyś jak byłam opiekunką to mój podopieczny miał ten wózek i był rewelacyjny, tylko,ze te wózki mają swoje ceny...muszę jeszcze poszukać ;)

Dotka85 jeśli piszesz ze widziałam w askocie to znaczy ze zakupy we Wrocławiu robisz. Polecam w takim razie ten sklep dla dzieci w astrze bo oni są dystrybutorem x-landera na Wrocław i maja taniej :) a często dorzucaja gratisy. Przy ostatniej ciazy jak kupowałam x-landera xt to torbę, folie, kocyk i parasolem dostaliśmy gratis :) wtedy za zestaw x- lander xt + gondola + fotelik + te gratisy zapłaciłam 1700 zł. To było w listopadzie 2010. Synka urodziłam w lutym :)

Sylwanas widzialam w Astrze ze jest jakis sklep Junior bo na allegro sie oglaszali, kiedys podjade i tam tez cene sprawdze :) Dzieki w kazdym badz razie za podpowiedz ;)

marta87 to rzeczywiście kłopot jak się samodzielnie nie można wybrać i pooglądać bo dużo wózków na zywo zupełnie inaczej wygląda i trzeba jednak zobaczyć systemy rozkładania itp.. ale może pod koniec ciąży dostaniesz pozwolenie od lekarza na krótki spacer po sklepie dziecięcym więc głowa do góry ;-)
dotka85 my chyba zdecydujemy się na europe czyli ten szaro-brązowo-fioletowy:-D jakoś sobie umyśliłam że kupię różowy kocyk i będzie ładnie wyglądał.. mi się jakoś najbardziej spodobał bo nie chciałam różowego bo nie wiem jaki drugi dzidziuś się urodzi a ten jakiś taki uniwersalny się wydaje.. co do ceny to nie wiem szczerze bo byliśmy w smyku a tam wiadomo wszystko najdroższe więc nawet nie pytałam.. sugeruję się allegro jeżeli chodzi o jakąś średnią cenę.. my mamy w pobliżu (lubin) taki fajny sklep z dziecięcymi.. w sumie to chyba hurtownia i tam mają najlepsze ceny - kumpela kupowała x-landera to dostała właśnie bardzo dużo gratisów.. jakąś torbę z przewijakiem, folie przeciwdeszczowe do gondoli i spacerówki i moskitiere.. co do parasolki to nie pamiętam.. ale zawsze coś można utargować w sklepie jakiś gadżet lub dodatek :-)

Caroline mi powiedzial ze z tymi Europe najtrudniej trzeba czasem 3 miesiace czekac az sprowadza bo ten kolor chyba najpredzej sie sprzedaje, w smyku bylo drozej niz w askocie chyba o 50zł ale tam mieli spiwor do gondoli a nie do spacerowki, a ja bym wolala ten drugi, bo do gondoli to mam posciel. Na allegro w sumie w podobnych cenach sa te x-move tu takiej wielkiej rozincy nie ma bo to w sumie nowy model

reklama
ojjj to nie dobrze :-( chyba pomału musimy zamawiać ten wózek jak tyle się czeka :-D :-D :-D ja byłam w smyku na bielanach i tam mieli śpiworek do spacerówki.. w sumie do gondolki mi nie zależy bo mała będzie ciepło ubrana i kupię jej kocyk jakiś milutki i wystarczy bo tam jeszcze taka osłonka do gondolki jest.. a wiadomo że jak będą mrozy po -30 to z małą nie będziemy na dwór wychodzić;-) ale muszę koniecznie mojego wyciągnąć do tej hurtowni i zorientować się co i jak bo te terminy mnie przeraziły :-D

Do góry