reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Dla tych, co jeszcze nic nie mają z art. higienicznych przypominam stronkę, na której są nawet tanie art. higieniczne dla maluszków i dla domu (podliczałam sobie i wychodzi nawet kilkadziesiąt zł taniej niż w sklepie)
Bli

reklama
mokre chustki - pampers (ja i tak uzywam sporadycznie - bo po kazdej kupce myje pupe pod woda - mydelkiem)
pieluszki Pampers
kosmetyki - zawsze lubilam Penaten - ale jak sie konczyly - trzeba bylo gdzies tam jechac kupic - bo nei wszedzie sa - a nie chcialam ryzykowac i wprowadzac nowych
tym razem jednak kupuje tylko mydelko - Bambino i szampon, sudokrem i plyn Oilatum do kapieli. Nie kupuje oliwek i balsamow do natluszczania. Z dwoch wzgledow. Po 1 - i tak zawsze koncze na tym plynie - dodaje sie go do wody - nie wysusza skory i pozostawia taka fajna mgielke, raczej nei uczula. Po 2 - po nim juz nie trzeba natluszczac cialka po kapieli - tylko wycieramy i ubieramy malca - zaoszczedzajac sobie lub skracajac wieczorne wrzaski kapielowe - ktore dla mnie sa koszmarem - Jagoda az siniala i w koncu i tak zrezygnowalam z natluszczania - zeby skrocic czas zabiegow pielegnacyjnych, ktorych i tak troche jest: pepuszek, oczka, uszka, osuszanie faldek. Tak wiec polecam!!!:tak:

ja podobnie do milki kupiłam mydełko bambino do tego mam oliwke( chwilowo sama z niej korzystam;-) ) szamponu jeszcze nie mam.kupilam juz pampersy new born i chusteczki.na razie jedna paczka bo nie wiem czy niunia nie bezie uczulona.poza tym na razie najmniejsze pampersy ale jak sie okaze duza dzidzia to kupie dwojki:tak:
do tego kupilam waciki, gaziki jałowe i to chyba wszystko :tak:

Ja mam mydło i oliwkę bambino - chusteczki też (bo najlepiej tej samej firmy), ale tak jak Milka uważam, że najlepsza jest woda i mydło - wtedy na pewno pupa się nie obetrze.
Sudokrem i Linomag w zapasie. Mam też krem z dużym filtrem dla dzieci Nivea.
No i znów będą Pampersy.

tak się naczytałam o tych koszulach i postanowilam też sobie sprawic ;-) nie umiem sobie wyobrazić siebie w wiekiej bawełnianej długaśniej koszuli z guziolami:-D wiec sprawilam sobie cośik takiego,

Zobacz załącznik 72206

może jakaś bardziej doświadczona mama powie czy takie coś wogóle się nadaje

Ula fajna piżamka, ale ja będę musiałą mieć koszulkę bo w szpitalu nie tolertują żadnych "gaci", dziś położna powiedziała że najlepiej koszulka za pośladki - do porodu, później może być dłuższa.

Co do kosmetyków to jak prenumerowałam Twoje dziecko dostałam krem do ciała i buzi dla niemowląt firmy Bubchen czy jakoś tak, ale zamierzam kupić sudokrem, Oilatum płyn z oliwką do kąpieli i jeszcze mydełko Oilatum czy żel do mycia włosków i ciała, oraz waciki ze spirytusem do pępuszka. Pieluszki kupiłam Pampersa 1 (od 2-5 kg do szpitala) i 2 (od 3-6 kg jumbo paka) chusteczki sensitive też Pampersa.

A ja dzisiaj miałam sen-horror :-D śniło mi się, że wróciłam z maleństwem ze szpitala, a w domu nic nie było dla niego przygotowane :szok: tylko te kilka ubranek niewypranych. Żadego łóżeczka, pieluszek itp. a na dodatek byłam sama w domu i mąż długo z pracy nie wracał :baffled:
Czyżby to sygnały, że trzeba przyspieszyć z kompletowaniem wyprawki :sorry2:

No wlsnie mam wątpliwości co do tych "gaci" czy to aby dobry pomysł! Ale jak bedzie ciepło to sie ugotuje jakiejs koszuli. :-( juz sama nie wiem :sorry2:

Kobietki a z tymi kosmetykami to mnie przerazilyście!!! Ja jeszcz nie mam zadnych kosmetykow a o pieluszkach to nawet nie myślałam:sorry2: troche za wcześnie mi sie wydawało ale widze ze to juz czas :laugh2:

reklama
Już ty Marta nie kracz.........
Ula fajniutka pizamka ale tak jak Aniknulka pisała do szpitala nie pozwolą.......ale bedzie na upalne lato;-)

Do góry