reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

Ale na tym wątku cicho

Zuzia umie nasladować kotka,pieska
Jak mówie ze nie ma , to rozkłada raczki i pokazuje ze nie ma
Pokazuje paluszkiem gdzie chce iść
Złosci się ze nie wychodzi jej cos, lub nie jest po jej mysli
Naciska brzuszek lalki , która mówi do niej

No takie najfajniejsze umiejętnosci,i bardzo duzo mówi po swojemu:-)

reklama
dziś Bartek poszedł w swoich kozaczkach i grubo ubrany spacerował jakby chodził już kilka lat:-Ddumna byłam z niego bo jeszcze tydzień temu na spacerku nie potrafił zrobić kroka bo robił bach na pupe ciuszki go ograniczały a dziś super mu wyszło:-)
Zaczyna mówić słowo nie mam nadzieje że nie zacznie zbyt często go używać:-D
moim zdaniem chodzi już super i koordynacje też ma dobra:-)
Częsciej sie przytula jasno pokazuje bądź nazywa po swojemu co chcę widzę w nim już małego chłopczyka:-)
I jak wiele dzieci nie znosi ubierania czapki!
A tańczy bosko

Mój niestety jeszcze nie chodzi ale zaczął już chodzić sam z jeździkiem więc myślę że to kwestia czasu,za to tancerz z niego niesamowity jak jeszcze nie stał samodzielnie to na siedzącą tańcował ruszał dopką i machał łapkami teraz gdy tylko słyszy muzykę to tańcować zaczyna.
Mówi ciągle tatatata nawet na mnie
robi papa,pokazuje gdzie ma oczko i jak go głowa boli,pokazuje jaki będzie duży a jak go spytam jak kocha mamunie to wydaję z siebie o coś takiego yhyyyy
mówi nie cię,jak czegoś nie chcę mówi da jak coś chcę i mówi ta jak np.pytam czy będzie robił am
bije brawo i daje buzi a i nauczył się ostatnio puszczać bańki buźką i jak się tak zawiesi to robi to z 15 min.
Jak ja kocham tego mojego urwisa!

Gratulacje dla wszystkich zdolnniachów:)

Mój K zaczyna chodzić, jeszcze się gibie ale bardzo mu się podoba i cieszy się jak do mnie dojdzie a ja mu brawo bije:)
robi papa
mowi mało tata, da-daj, mammmam to jedzenie, ne,
pokazuje jaki duży jest
jakie ma kłopoty
jak kocha mame i tate-aach
wie gdzie trzeba pendriva włożyć:), pokazuje paluszkiem jak coś chce i wiele innych..

Mówienie / dźwięki:

bach - jak upadnie
nu nu nu - nie wolno
nima - nie ma czegoś
mama
tata
baba
dada
miau
hau hau
pa pa
halo halo
cyk cyk - zegarek
tu - jak chce by ją gdzieś postawić, posadzić
to - chce daną rzecz
am am - jeść
nie
tak - bardzo rzadko występuje ale umie
si - światło, lampa
pfff - prr na konia
hop hop - przy podskakiwaniu
chrrrr - świnka

Umiejętności:

bić brawo
kosi kosi
grozić palcem
uciekać mi jak ją gonię
bawić się w a kuku
tańczyć jak się powie tany tany
pokazuje jaka duża jest - wyciąga ręce nad głowę jak najwyżej potrafi

E: przypomniało mi się:

aaaa - jak chce iść spać albo ją kładę spać
ughhh - jak podnosi coś ciężkiego albo chce coś otworzyć a nie może
paaa - pani lub pan (np. pokazuje na zdjęciu)
buuu - bujanie - pokazuje na leżaczek który się buja
kooo - kogut, kura
bruuuuu - samochód

puszczanie baniek ustami :-)

Ostatnia edycja:
Czechow, zdołowałaś mnie...:szok:Mój to niemowa przy Twojej Laurze:tak:

Eee tam nie przesadzaj ---- po pierwsze większość chłopców zaczyna mówić później niż dziewczynki po drugie drugie dziecko prawie zawasze zaczyna mówić szybciej po trzecie każde dziecko jest inne i jutro pojutrze Twój Tymek może się rozgadać .... WIĘC spokojnie

reklama
Do góry