reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Ja nawet nie wiedziałam, że sa specjalne parasolki :zawstydzona/y::-p
A kremy-blokery są, np. taki Nivea jak my mamy. Tylko strasznie ciężko je rozsmarować i buźka dzieciaczka jest biaława - od tego blokera. Na pewno skuteczne, ale my przeważnie trzymaliśmy Wojtka w łóżeczku w półcieniu. I tak się lekko opalił. Ale przecież promienie słoneczne się odbijają nawet jeśli nie padają bezpośrednio. A poza tym troche opalenizny nie zaszkodzi - przynajmniej jest naturalna witamina D. :-)

reklama
Nie no pewnie Mamoociku nie ma co zupełnie dziecka izolować od słońca.
Dziewczynki co kupujecie do pielęgnacji pępka?? co o tym sądzicie?

GAZIKI LEKO
DO DEZYNFEKCJI

Stosowane do pielęgnacji pępka u niemowląt

Cena 1zł /za opakowanie(2 saszetki)
czyli 50 groszy za sztukę !

gaziki.jpg

Moje Drogie nie narzekajcie. U mnie są dwa sklepy i w każdym po 2 wózki. Jak chcesz inny to z katalogu na zamówienie. A ja chciałam sobie obejrzeć, dotknąć. I klops nie ma takiej opcji. Więc mówię do Chopa:-D mego jedziemy do Słupska. albo Koszalina. A on mi na to, że w słupsku pewnie większy wybór. Na necie znalazłam kilka sklepów i pojechaliśmy. Szok, totalna porażka prawie to samo co u mnie tylko większy wybór kolorystyczny. I przewaga tych naprawdę mega ciężkich. Więc w handlową niedzielę pojechaliśmy do Koszalina do pierwszego sklepu, który wiedziałam gdzie jest. Zajeżdżamy i po prostu jak weszłam do środka zgłupiałam. Sklep tak wyposażony, że się w głowie nie mieści. Firmy, kolory, asortyment i dopiero tam podjęliśmy decyzję jaki wózek chcemy bo zobaczyliśmy go na własne oczy, mogliśmy nim pojeździć, dotknąć. Po prostu sklep marzenie.:tak::tak:

Super wózeczek...sama bym go kupiła gdybym nie miała dostępu do tańszej o 50% teutonii. Wózeczek skrętny chodzi jak masełko. Cena 1700 za zestaw z fotelikiem..dla mnie jest OK..i ładne kolorki....zielony mój faworyt, a Twój ?

My wczoraj z mężem jechaliśmy do znajomych i chieliśmy kupić jakiś ciuszek dla ich pół rocznej córeczki- no i zajechaliśmy po raz pierwszy do salonu dziecięcego i o dziwo mój mąż zaczął przeglądać wózki, łożeczka pościele itp... No i zdecydowaliśmy sie już na łóżeczko ale jeszcze niestety nie kupowaliśmy bo jeszcze remont u nas :angry: ale mój mąż zapowiedział, że jak tylko posprzątamy po remoncie to jedziemy na zakupy!!! W końcu :-D:-D:-D

reklama
Agusia cieszę się, że macie już wózeczek:tak:

Magdziarka rzeczywiście dobry pomysł z tymi wacikami, ale myślę, że można też zrobić tak jak napisała Mamoot. I chyba taniej to wychodzi a spirytusik zawsze się przyda:tak:Dwiem się jeszcze u koleżanki w aptece to Wam napiszę. Dobra zmykam.
Jadę do babci na wieś więc się trochę dotlenię. Pozdrawiam i do wieczorka:-D

Do góry