reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Mata mi też na okrągło śnią się ubranka, jednak uważam że to wszystko jest wynikiem częstego myślenia o tych maluszkowych zakupach. U Ciebie moze być podobnie. A Kwiecień już jutro więc nasze "duże" zakupy już niedługo;-)

Mam pytanko odnośnie parasolek do wózków: kupujecie takie z filtrem przeciw słonecznym czy normalne?

reklama
Z ciekawości sprawdziłam na stronie producenta mojego wózka jak z tą parasolką i wyczytałam ze posiada filtr UV...a ja mam ją w cenie zestawu wózecza tak jak inne akcesoria więc nie muszę dokupywać;-):tak:

Ula pizamka fajna ale nie wiem czy w szitalu mozna w takiej chodzic. U nas tez tylko koszule.

Kosmetykow praktycznie nie mam jeszcze zadnych. Oilatum faktycznie super sprawa pewnie tez zakupie. Pieluszki kupil mezulek pampers ale nie wiem kiedy dojda zapakowal je do samochodu a jego nawet jeszcze ze stanow nie wyslali.
Chusteczki tez pampersa jest u nas teraz promocja i sie zastanawiam nad kupnem wiekszej ilosci sa po 4,5zl wiec sporo taniej.

Aniknulka nawet nie wiedzialam ze wozki sa z filtrami.

Ja się też zastanawiam nad parasolką. W lecie będzie ciepło i raczej będziemy w gondolkach bez tego przykrycia wozić maluszki, a sama buda nie da tyle cienia co parasolka :sorry2:
A tak w ogóle do są kremy-blokery dla takich maluszków, żeby im słonko nie zaszkodziło?

Kasia wózek nie jest z filtrem chodziło mi o parasolke do wózka, bo sa tańsze bez filtra i droższe z filtrem no i nie mogę się zdecydowac którą kupić.

Mata myślę, że są takie kremy.

A co myślicie o monitorze oddechu z nianią elektryczną?

tak się naczytałam o tych koszulach i postanowilam też sobie sprawic ;-) nie umiem sobie wyobrazić siebie w wiekiej bawełnianej długaśniej koszuli z guziolami:-D wiec sprawilam sobie cośik takiego,

Zobacz załącznik 72206

może jakaś bardziej doświadczona mama powie czy takie coś wogóle się nadaje
do domu jest fajna, ale w szpitalu mogą się czepiać :baffled:

dziś zaczęłam ósmy miesiąc i powoli dopada mnie wewnętrzna presja przygotowania czegoś dla małej :zawstydzona/y: - mam kilka bodziaków, kosmetykami podzieli się z nią Krzymek (mydełko i chusteczki Bambino, oilatum - mamy spory zapas)... ; jeszcze łóżeczka brak choc już wybrane - zaczynam się stresować :baffled::-(

Aniknulka - nie kupuj za dużo pieluch, bo może się okazać,że twój maluch jest uczulony i będziesz miała problem... Ja zakupię jedną - pampers new born i zobaczymy jak zareaguje mała dupinka :-) - jak wszystko będzie ok, to Piotr dokupi, a jak nie to będziemy testować kolejne :-)

Dziewczyny teraz to czego nie wymyslą do wózków.... takie akcesoria , że głowa mała. U mnie w zestawie będzie takie cudeńko: doczepia się to do budki

Ochrona przeciwsłoneczna- najwyższej klasy UV - protection 50+
news-image-sonnenschutz.gif

Nie mogę znaleźć u nas w sklepach( mamy ich tyle co kot napłakał) dziecięcych wanienki na wannę...muszę pszukać w necie, ale nie takiej jak któraś z Was kiedyś( jeszcze na wątku, który zniknął) pokazywała na takim stelażu z antyposlizgami przyczepianymi do wanny, tylko taką nakładaną na normalną wannę. Jak traficie to puśćcie link

Magdziara ty placzesz ze nie masz skelpow dzieciecych. U mnie sa 2 w ktorym sa wozki ale wszystkie wozki to te zwykle polskie wioelkie landary. I nawet nie mam gdzie poogladc . Wyjazd do Łodzi to juz cala wyprawa. a i tak nie bardzo wiem gdzie tam sa sklepy co mozna by bylo obejrzec to co chce. Koszmar.

reklama
To u nas niby byłe miasto wojewódzkie a wiadomo w marketach często jest mały wybór...dziecięcy to jeden Kiddie( drogo jak cholerka) i ze dwa może jeszcze są i kilka mniejszych ale nic szczególnego:-(

Do góry