reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Fajna sprawa - regulacja rączki do prowadzenia w zależności od wzrostu osoby:tak: no co tam jeszcze - w daszku od gondoli moskitiera, regulowane oparcie w środku, w spacerówce regulacja podnóżka, pałąk z gąbką no dla mnie ważny był metalowy podnóżek, łatwy do składania stelaż, nie potrzebna pompka do kół tylko stacja benzynowa:-D, daszek składa

reklama
Fajna sprawa - regulacja rączki do prowadzenia w zależności od wzrostu osoby:tak: no co tam jeszcze - w daszku od gondoli moskitiera, regulowane oparcie w środku, w spacerówce regulacja podnóżka, pałąk z gąbką no dla mnie ważny był metalowy podnóżek, łatwy do składania stelaż, nie potrzebna pompka do kół tylko stacja benzynowa:-D, daszek składa się trójstopniowo

Kochane to ja już największy zakup mam za sobą...wózeczek. Wybrałam po częstych zmianach decyzji wózek firmu Teutonia, model Mistral P. Gondolka jest bardzo leciutka waży 3, 5 kg i można ją wnieść, gdyż ma do tego specjalny uchwyt w budce( można wybrać opcję z miękką gondolką o 1 - 1, 5kg mniej) spaceróweczka też bardzo ładna duże pompowane koła łożyskowane. Wózeczek jest produkowany w Polsce a konfekcjonowany w Niemczech. Nie jest tani...ale pewnymi kanałami zostanie zamówiony w poniedziałek prosto od producenta ......jeszcze nie podjęłam decyzji o wzorze tapicerki. Mam czas do poniedziałku to zdążę. Tak wygląda wózeczek - gondolka

oraz siedziska: takie kolory są właśnie do wyboru:

Dessin_3105
Dessin_3115
Dessin_3125
Dessin_3135
Dessin_3150
Dessin_3165
Dessin_3170
Dessin_3160
Dessin_3175
Dessin_3180
Dessin_3185
Dessin_3190
Dessin_3195
Dessin_3200
Dessin_3205
Dessin_3100
Dessin_3110
Dessin_3120
Dessin_3130
Dessin_3140
Dessin_3145

Magdziarka, to gratuluję wyboru :-). Wózeczek niczego sobie, a gondolka świetna :tak: i muszę Ci powiedzieć, że z wyborem tapicerki też miałabym problem, bo jest w czym wybierać :-);-):tak:

zaczęłam się zastanawiac nad wózkiem dla rodzęństwa ale nie wiem czy to ma sens? Jak myślicie laski. Szczególenie te które mają mała różnicę wieku lub będa mialy. Marysia biaga już od dawna (wczesnie zaczeła chodzic) i to na długie trasy i na specry chodzimy bez wózka. Ale w dalsze trasy zawsze zabieram wózeczek. I tak sobie myslę czy ta nadstawka/dostawka mi wystarcz. Boje się ze będzie mi z tego złaziła. no i one sa dosć drogie. A znalazłąm taki wózeczek - w USA kosztuje 200 dolców więc wychodzi jakieś 460 zł. A mam tak kogoś kto mógłby mi go kupić tylko nie wiem ile koztuje sprowadzenie go? W Polsce taki wózek kosztuje 900 zł. mankamentem jest to że jest cieżki - no i mało miejsca w drugim siedzisku - musiałabym tam włożyć nosidło albo dokupic fotelik samochodowy żeby go wpiąć bo wątpię zeby mój z bebecara pasował. NO i mam teraz zagwodzkę. Raz mi ise wydae ze to zakup bez sensu a potem tak osbie myślę ze zawsze lubiłam samodzielnosć - idzie lato nie chce być uzalezniona ze spacerami od kogos albo uziemiona tylko przy bloku. A tak mam niedlaeko domu lasek, sztuczny zalew i mogę tam sie udać z tym ze to jest kawałek i trzeba iść po wertepach, przejść przez ulicę, ogódki działkowe - no i nie bardzo sobie to wyobrazam z Marysią na dostawce. jak pójdę na plac zabaw to mniejszy problem - bo jakos wrócę ale raczej też musze mieć dostawkę. No i co będe kupowac i dostawkę i chustę i kolejny wózek? trochę to rozrzutne. I nie wiem co mam zrobić..... grunt to zdecydowanie, nie?

0004740608264_500X500.jpg

albo

myślałam jeszcze o takim - jest lżejszy ale dopiero go rozpracowyuje - nie wiem ile kosztuje

6L96-GID-xlg.jpg

Może być potrzebny taki wózek ze względów psychologicznych, zależy jak mała zareaguje na rodzeństwo -może być zazdrosna że dzidzia jedzie a ona idzie ? a z drugiej strony może będzie wolała iść i prowadzić wózek ???

Hej Dziewczyny, udało mi się wyciągnąć Mężusia do sklepu z wózkami i chyba postanowiliśmy, bo jak ujrzałam Atlantica Espiro Baby Design, to od razu mi się spodobał i ta lekkość w prowadzeniu, skrętne koła...piękny...bo w nowej kolorystyce na 2008r. ... no i co ważne, to w spacerówce można położyć dzieciątko prawie na płasko, więc przez lato moja Maleńka nie będzie się dusiła w gondoli...co prawda nie ma możliwości podpięcia fotelika samochodowego, ale jest na tyle zgrabny, że to niepotrzebne no i w ramach kupna wózka z fotelikiem dają korzystny rabat, więc za wszystko zapłacimy ok. 1 tyś złotych :-)...jak dla mnie jest super, ma wiele dodatków jak torba czy śpiworek...a do tego te 4 pompowane koła no i da się lekko huśtać dziecko. Jak za tą cenę wg mnie bomba:-D

reklama
Do góry