reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Aniknulka - cena jest niezła:szok: a do tego ja musze mieć jeden za drugim bo się w klatce na zakręcie nie wyrobię - nie mam windy.:-( Ale dzięki za stronkę poszpram tam sobie jeszcze.

Joas no ale ty masz dzieciaki juz duze wiec sobie zawsze pogadasz a ja nie bardzo. Ponadto zawsze masz tego chłopa co dzień - poźno bo późno ale zawsze. A ja.... tragedia.... Ale jeszcze tylko 10 miesiecy i zaczynamy mu szukać pracy w Krakowie - 10 miesiecy to nie jest dużo - 2 miesiace tam już jest i to mineło szast prast. Zresztą zleci. Przy dzieciach tak leci... Tylko najgorsze jest to ze własnie jak coś zapomnę kupić to potem jest problem a czasem mi głupio dzwonić do rodziców i prosić. czasem jest mi tak ciężko że mówie wam. Dziś się położyłam z Marysia po spacerz - puściałam jej bajkę i po prost usnełm kamiennym snem. Dokałdnie tak samo jest rano. Ona wstaje o 6.30 - daje jej flaszke, zmieniam pieluchę, zakąłdma skarpetki, wyciagam zabawki, puszczam bajki i ona mi daje dospać do 8. Kochana jest mówię wam. Mądre to dziecko - wie z mama musi lulac. I nic nie broi, nigdzie nie włazi, gzrecznie się bawi, czasem wzlezie do mnie pod kołdre i sie przytuli, strasznie się boję ją tak zostawiać samą ale nie mam wyjścia po prostu bo nie jestem w stanie wstać. A wieczór próbowałam się kłaść o 22 ale nie ma szans żebym usneła. Wcozraj do 23.30 się przewracałam. tak juz jestem nauczona że idę sopac koło 24.

reklama
Joaś, właściwie rozwiałaś moje wątpliwości (i wahania), czy przypadkiem nie kupić podwójnego wózka. Bo raczej to odrzucałam, ale... U nas będą dokładnie dwa lata różnicy, ale Wojtek dużo sam chodzi i to lubi. Całkiem spory dystans potrafi przejść. U nas problem może się tylko pojawić na Mazurach, jak chodzimy na kilkukilometrowe spacery - nie wiem, jak to Wojciaszek bez wózka zniesie. Ale to jeszcze ze 4 miesiące zostały.
W każdym bądź razie dzięki za pożyteczne info.

Joaś, Głuszku
, oglądałam też te dostawki w sklepie i jakieś straszne ceny typu 300zł - a to kawał plastiku plus dwa kółka. :no::no: Czy widziałyście takie coś na allegro? I jesli tak, to pod jaką nazwą szukać? Bo ja nie mogłam znaleźć.

Magdziarko
, fajny wózek. :tak:

oglądałam też te dostawki w sklepie i jakieś straszne ceny typu 300zł - a to kawał plastiku plus dwa kółka. :no::no: Czy widziałyście takie coś na allegro? I jesli tak, to pod jaką nazwą szukać? Bo ja nie mogłam znaleźć.

:tak:
Widziałam takie dostawki na ebay...od 20 eur do 40 eur. Może masz kogos znajomego w niemczech, kto kupi i wyśle.Zobacz; eBay: TEUTONIA Kiddy Board, Lascal, Baby, Buggy

U nas na allegro
1. BUGGY BOARD Lascal * DOSTAWKA do wózka (325188051) - Aukcje internetowe Allegro
2. STEP BOARD DO WÓZKA MUTSY (325743440) - Aukcje internetowe Allegro

3.deska LASCAL doczepiana do wózka PRAKTYCZNA BCM (326995871) - Aukcje internetowe Allegro
Szukaj w wózki/akcesoria.

U nas problem może się tylko pojawić na Mazurach, jak chodzimy na kilkukilometrowe spacery - nie wiem, jak to Wojciaszek bez wózka zniesie. Ale to jeszcze ze 4 miesiące zostały.
Jesli nie bedziesz tam sama, a z kims doroslym to wez spacerowke-parasolke.

Głuszku, rozumiem Twoje zmeczenie. Jak bylam w ciazy z Karolinka, to Macka nie bylo w domu... Bo wracal o 23-24 a wychodzil juz po 6. To byl koszmar. W dodatku nie moglam z nim rozmawaic bo jakiekolwiek pytanie o cokolwiek strasznie go draznilo. Czulam sie wtedy najbardziej samotna na swiecie. W dodatku rodzina daleko, brak przyjaciol. Przetrwalam - co nas nie zabije to nas wzmocni.
Piszesz, ze dajesz malej butle o 6.30... Teraz to dla mnie marzenie. Ja jak juz wstane o 6.30 to nie mam szansy sie polozyc. Kazda z nas ma swoj "bol", cos co musi przezyc. Fajnie, ze niedaleko masz rodzicow, bliskie osoby. U nas niestety jest tak, ze jestesmy w obcym miescie - mimo uplywu lat nadal nie oswojonym... Ktos kto mieszka w malym miescie - takim jak nasze rodzinne miasta (chociaz moje to calkiem spore), to nie zrozumieja rzeczywistosci warszawskiej.
Ostatnio niestety jest tak, ze jak moj maz wraca z pracy o 21.30 to jestem tak zmeczona i zla on podobnie), ze tylko sie klocimy. Czasami wolalabym byc sama. On juz nie wyrabia na zakretach, ja tez. Ale wierzymy, ze to przejsciowe, ze znow bedzie dobrze. Ze troche nam pozniej odpusci to zmeczenie. Ze po prostu bedzie inne....

Jesli nie bedziesz tam sama, a z kims doroslym to wez spacerowke-parasolke.

No właśnie na to wpadłam:tak:. Raczej sama tam nie będę - albo z Małżem albo z mamą. Więc po prostu wezmę dwa wózki.:-)
A jeśli można spytać tak z ciekawości: gdzie pracuje Twój mąż, że taki "zarobiony"?

Magdziarko, dzięki za namiary.:tak:

Kurcze myślałam,że już temat wózków mam załatwiony (niby wybrałam bartatine) ale bardzo podoba mi się Inglesina Czy któraś z Was miała styczność z tymi wózkami albo słyszała może coś na ich temat?

Załączniki

• 1952pv.jpg
    1952pv.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 25
  • 1950pv-thumb.jpg
    1950pv-thumb.jpg
    2,5 KB · Wyświetleń: 74
Julia to masz taki gust jak ja , to są moje dwa typy wózków. Ale nie wiem jak w praktyce!!! Wyglądają raczej na rolidne, ale nie wiem:-(.

Ja też zastanawiałam się wcześniej nad inglesiną, ale w relacji cena/jakość jak dla mnie wygrała bartatina (nie jest to drogi wózek, a ma dużo ciekawych funkcji, poza tym czytałam duzo pozytywnych opini o nim). Ostatnio obserwuję, że dużo osób wybiera też roana maritę

reklama
Mi też podobają sie wybrane przez Was wózeczki, jednak mój mąż stwierdził, że mają zbyt delikatny stelarz i wybraliśmy Implasta Boldera, przesyłałam już zdjęcie, wszystko tak samo jak w powyższych (pompowane koła, duża gondola i masa funkcji) tylko stelarz masywniejszy. Podejżewam, że zależało mu na tym typie, mi także on odpowiada, z uwagi na wertepy, które niestety są u nas na porządku dziennym, główna ulica pod domem więc pozostaje las i leśne dróżki, ponadto będziemy często odwiedzać teściów na wsi a tam to dopiero drogi:szok:

Do góry