reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Aniknulka ale babcia rozpieszcza wnuczka :-)

Dziewczyny mam pytanko. Mąż z rozpędu kupił krem z filtrem dla dzieci i okazało się, że jest dla dzieci powyżej 3 lat... no i nie wiem, czy spróbowac posmarować nim czy kupić kolejny...

a co macie dla maluszkó na komary? U nas zatrzęsienie i mała ma czasem po spacerku dużo ukąszeń...

reklama
Ja tez kupilabym krem dla niemowlat.
A co do komarow to czy ktoras z Was miala produkty przeciwkomarowe dla niemowlat z Chicco?

Mamoot dzieki za namiary na dobry preparat przeciwko komarom.:-)
Majka mnie tez te urządzonka chicco interesują :tak:
a co do kremu z filtrem, to męża wyslę do sklepu po nowy, tak jak radzicie, a ten od 3 lat wdamy w rodzinie, bo za rok traci ważność :sorry2:

Ostatnio mamy plagę komarów i meszek.. chciałam się dowiedzieć jak Wy sobie z tym radzicie.. ja na noc zakładam na łóżeczko moskitierę, przed tym zawsze sprawdzam czy w łóżeczku nic nie lata, ale przyznam że zdarzyło się, że mimo to rano maciek miał bąbla na czole (!?). Na spacerze niestety jest gorzej.. moskitiery nie zakładam w związku z czym na bieżąco muszę odganiać wszystkie latające paskudzctwa. Ostatnio znalazłam na allegro odstraszacz Chicco, który działa na zasadzie ultradźwięków i można go przypiąć np. do wózka. Miał któs może coś podobnego? są też podobne urządzenia do kontaktu.. testowałyście może? zastanawiam się nam nimi bo to przyajmniej nie jest szkodzliwe dla dziecka.. czytałam też że niby różne olejki odstraszają komary, np olejek waniliowy. Któraś próbowała może tej metody? a może macie jakieś inne sprawdzone, które nie zaszkodzą dziecku? bo nie chcę narazie stosować sprayu, bo napisane że od 12 miesiąca można, więc po co aplikować wcześniej tą chemię dziecku.

kurcze.. nie wiedziałam, że w tym wątku pisałyście o preparatach na komary i niepotrzebnie załozyłam drugi wątek :-( skasuje więc ten na stronie głównej.. acha.. magdziara dzięki za info odnośnie tych urządzeń chicco.. sama się zastanawiałam nad ich zakupem tylko nie wiedziałam czy są w miarę skuteczne..teraz chyba nie mam co się zastanawiać :tak:

P.S. Próbowałam usunąć ten wątek o komarach na głównej stronie ale to chyba trzeba być moderatorem czy coś.. :) poprosiłabym więc kogoś kto ma takie uprawnienia, żeby to zrobił :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry